Şimdi Ara

#Lagunacılar Buraya# 100+Üye (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.135
Cevap
136
Favori
1.881.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Erdim16

quote:

Orjinalden alıntı: vitex

Merhaba Arkadaşlar,
    Bu forumu bugün keşfettim. Bu konudaki tüm mesajları okudum. Ben eylül ayında 2001 model 2.0 RXT laguna aldım. Ondan önce clio sybol'e biniyordum (şimdi ona binmek ne mümkün). Araba gerçekten çok güzel doğrusu. Ancak sormak istediğim bazı konular, yardımcı olursanız sevinirim;

1. Araba 3000 deviri geçince müthiş motor sesini alıyor. Uzun yolda çok rahatsız ediyor. Resmen eski 4 vitesli doğan/şahinlerden gelen motor sesi gibi. Bu normal mi? sattığım 2000 model clioda ses gayet düşüktü, bunda fazla olunca garipsedim.
    2. 80'ni geçince gaz pedalı takılıyormuş gibi oluyor. Ustaya sordum hepsi böyle yapıyor dedi, bu normalmidir?
    3. İlk aldığımda direksiyon çok yumuşaktı ve bu özelliğini çok sevmiştim, ama şimdi o kadar yumuşak değil, neden olabilir?
    4. Aldığım adam arabaya alarm taktırmış. Ben alarm işini pek sevmiyorum. Ama arabayı kilitleyince açık olan camları kapatması çok güzel. Kendi kumandasında da böyle bir özellik var mı? Varsa alarmı iptal ettireceğim de.

Bir de bir arkadaş sormuştu, farklı bir teyp takınca uyarı sırasında ses kısma ne oluyor diye; maalesef o özellik gidiyor.

İlgilenirseniz sevinirim...

Aramıza hoşgeldin vitex;

4. sorunu cevaplıyayım.Aracının camları alarmın özelliğinden dolayı kapanıyor.Kendi kumandasında böyle bir özellik yok.Kumanda ile aracını kilitlediğinde ımmobilieseri devreye sokarak motoru bloke eder.

sn erdim
    benim aracımda 2000 mode laguna rxt ama öyle 3000 devirden sonra ses falan gelmiyor.çok az bir motor sesi geliyor o da arabanın sportifliğini kanıtlıyor bence.
    -80 km sürati geçince de öyle gaz pedalı falan takılmıyor.ben ce bu sorunlar sizin aracınıza has şeyler iyi bir ustaya gösterin.bakın servise demiyorum iyi bir ustaya gösterin.
    -direksiyona gelince bütün lagunalarda diğer sınıflarına göre biraz sert.buda yüksek süratlerde güvenlik için.ben dün fiat doblo ile seyahat ettim arabayı kullanamadım.çünki direksiyon o kadar yumuşak kki aracı yolda tutamıyorsunuz.
    Saygılar.

• arkadaşlar foruma resim gönderemiyorum acaba neden.
  • Arkadaşımızın Laguna'da ki motor sesi ile olan eleştirisine katılıyorum. Özellikle 3000 devirden sonra rahatsız ediyor. Eğer müzik sisteminizin sesi kısık yahut kapalıysa tahammül sınırlarını zorlayan bir gürültü var. Bu durum motordan ziyade eksik yahut kalitesiz izolasyondan kaynaklanıyor kanımca. Barikal arkadaşım kendi Laguna sında böyle bir problem olmadığını dile getirsede kendisine katılmıyorum. Bu problemi bende ilk zamanlar kafaya takmıştım ve başka Laguna lar ile yaptığım tecrübeler ile kronik bir durum olduğunu kabullenmiştim. Gaz pedalı takılma olayı ise hiç vuku bulmadı. Direksiyona gelince; Laguna nın direksiyonu sınıfındaki diğer araçlara göre çok daha yumuşak. Laguna'dan inip hemen sonra başka bir orta segment araca bindiğinizde çok belli oluyor. Ki ben kendi arabam Laguna olmasına rağmen gün içinde ortağımın ve şirketin diğer araçlarını sıklıkla kullanıyorum. (Passat-Nissan Maxima-Vectra v.s) Kısacası direksiyonu sert değil fakat hıza duyarlı. Özellikle düşük hızlarda çok keyifli kullanıyorum. İlaveten koltuklardan şikayetimi belirtmek istiyorum. Oldukça yüksek konumlandırıldığı için başımın tavana değmesine 1 cm kalıyor. Beraberinde inip binmek zorluğu da cabası. Açıkçası gereksiz bir yükseltme yapılmış. Eeee bende ufak değilim ama (200 cm boy 126 kg ağırlık) yinede bu noktada üstte ismini zikrettiğim arabalar daha avantajlı. Konuşuruz paylaşırız yine. Şu organizasyon işini gerçekleştirirsek çok daha güzel paylaşımlar olacak ya hadi hayırlısı ...

Saygılar benden ...

• bakın arkadaşlar bencede kapadokya yazın güzel bir tercih yalnız ondan önce bizim bir tanışima görüşmesi yapmamız hemde insanlara örnek olacak bir organizasyon yapmamız lazım yoksa bu kapadokya olayının inandırıclığı kalmaz bence en çok üye istanbulda ise biz bir organizasyon yapalım bakınn aşagıdaki sitedekiler bir organizasyon yaptı mükemmel oldu bence
    www.tuningpeugeot.com
  • arkadaşlar size bişe danışıcam

bende 2005 laguna 1.6 privilege full var 47.000 km'de

galerici bir arkadaşımda çok temiz 2006 model (makyajlıdan önceki son parti) dizel 1.9 DTİ privilege 10.000 km'de bir araç var.

benim arabanın üstüne 13.000 YTL istiyor. Ne dersiniz???
  • LAGUNANIN MOTOR SESİNİN KABİNE YANSIMA OLAYI HAKKATEN DOĞRUDUR...9 YILDIR KULLANIYORUM ZATEN BEN LAGUNA 2,0 140 LIK, AMA ALIŞIYO İNSAN İSTER İSTEMEZ...

ZAMANIN YANİ 1998 YILININ OTO DERGİLERİNDE DE RXE 2,0 140 BG,LAGUNALARI TEST EDERKEN SONUÇ OLARAK...2 EKSİ YÖNÜ VURGULAMIŞLARDI:
    ARAÇ,10 ÜZERİNDEN 8,50 ALMIŞ VE LAGUNAYI SINIFININ EN İYİ ARACI SEÇMİŞLERDİ.EKSİLERİ İSE:

---- MOTOR SESİNİN KABİNME YANSIMASI ------

----SOL ÖN DİREK AÇISININ EĞİMLİ OLMASI VE AKABİNDE ÖN SOL GÖRÜŞÜ KISITLAMASI-----
  • + senin araban RXE 2.0s modeli ve bildiğim kadarıyla Volvo yapımı olan motor. F4R kodlu RXT motoru ondan da gürültülü çalışıyor.
  • arkadaşlar motor sesinin sınıfındaki diğer araçlara göre biraz çok geldiği doğru fakat sürekli kullanınca insan alışıyor.her güzelin bir kusuru olurmuş.katlanmak lazım.
    organizasyon işi de inşaallah olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ORFEON69

Benim gösterge tablosunda bulunan kilometre sıfırlama düğmesi kaybolmuştu ve geçen hafta sipariş vermişlerdi. Bende ucuz bir şeydir diye fiyatını sorma gereği hissetmedim zaten onlarda pahalı bir şey olabileceğini söylemediler. Bugün servise gittim ve bir yapıştırıcı kapağı büyüklüğündeki parçayı taktılar, borcumu sordum ve 36 YTL. dediklerinde kulakaklarıma inanamadım ama gerçektende fiyatı oymuş. Almak zorunda kaldım. Aman fiyat sormadan asla bir şey yaptırmayın bu soygunculara, hatta mümkünse uzak durmak lazım servislerden. Arkadaşlar bu tür şeyleri alabileceğimiz bildiğiniz bir yer var mı..? Bir de benim arabanın torsiyon çubuklarında bulunan keçe ve burçlar değişecekmiş ve servisten sadece parça fiyatı olarak 150 YTL. masraf çıkardılar. Bunların hesaplı satıldığı bildiğiniz bir yer varsa söylerseniz sevinirim..Teşekkürler..

Bendede aynı problem vardı....gittim bostancı sanayiee pert bi lagunadan uzandım aldım...

• Selam Arkadaslar,

2004 Laguna II 1.6 full kullaniyorum. Genelde cok memnunun. Garantideyken klima sorunu oldu. Yazin 25.5 C'de basta auto sonra manuele geciyordum. Arabada deepfreeze girmis gibi oluyorduk. Kisin da 25.5 Autoda once isitiyor sonra yine AC led'i yaniyor ve sogutmaya basliyordu. Cevremdeki arkadaslar sabit 20 C' 23 C arasi yaz kis Auto kullanabiliyorlardi. En son servistedeki teknisyeni arabaya alip, laptopla gezdik de inandirabildim.
    Neyse, sorun dis sicaklik sensoru ve ic nem sensoru imis, garantiden degisti duzeldi. Ancak son yaz sonu itibariyle sogutma azaldi. 16 C'lere inmeye basladim, hatta yine manuele gecip en hizli hava gucune ayarlamaya basladim. Bu sefer de tam tersi sogutmama sorunu baslamisti. Konsolun ortasindaki havalandirmadan sag taraftan daha az ufluyor, servis polen filtresini degistirdik duzeldi dedi, inandim ayrildim. Ancak yine sag taraftan az hava geliyor. Simdi kisin 23 C Autoda bazen firin gibi oluyor icerisi. Ille de AUto kullanacagim gibi bir sartlanma icerisindeyim. Klima sorununu servisler pek anlamiyor. Ilk problem icin bir kac servis gezdim, hep normal deyip durmuslardi. Amac iklim kontrolu ve hicbir seye dokunmadan sabit sicakliga sahip olmak.

Klima olayi icin tavsiye edebileceginiz bir yer var mi? Bana bir yol gosterin, ne yapayim ?

Not: Esimde C3 var, ondada otomatik klima mevcut, yaz kis bir kere ayarladik mi bir daha hic dokunmuyoruz. Galıba klima devresi ne kadar karmasiksa o kadar sorunu beraberinde getiriyor. Bu arada Laguna II'lerde cok ust sevıye elektronık klima mevcut. Disaridan gelen zehirli gazlari bile sensor ile algilayip, dis hava alimini kisiyor, laptop ile gezerken kamyonun egsozuna yaklasip, valflerin kapanma %'lerini kendi gozumle gordum. Manuel olarak biz ne kadar istedigimiz bolgeyi secsek de alet tam anlamiyla her yeri kapatmiyor. Mesela sadece ayaklara hava verdiginizi saniyorsunuz ama camin onunde havayi perdeleme yapmak istediginden ust tarafa da duruma gore belirli %lerde hava vermeye devam ediyor.

• arkadaslar 2004 model 1.6 motor yeni kasa bir laguna almak istiyorum sizce nasıl bir arac laguna topigini okudum cok sorunsuz olarak görünüyor birde aldıktan sonra sıralı sistem lpg taktıracm bu arac lpg siz benzinle uzun yolda km de ne yakar sizce iyi bir tercih yapmıs olurmuyum yol tutusu güvenlik konfor rahatlık kalite servis ve yedek parca ucuzlugu ????
  • quote:

Orjinalden alıntı: tk152

Selam Arkadaslar,

2004 Laguna II 1.6 full kullaniyorum. Genelde cok memnunun. Garantideyken klima sorunu oldu. Yazin 25.5 C'de basta auto sonra manuele geciyordum. Arabada deepfreeze girmis gibi oluyorduk. Kisin da 25.5 Autoda once isitiyor sonra yine AC led'i yaniyor ve sogutmaya basliyordu. Cevremdeki arkadaslar sabit 20 C' 23 C arasi yaz kis Auto kullanabiliyorlardi. En son servistedeki teknisyeni arabaya alip, laptopla gezdik de inandirabildim.
    Neyse, sorun dis sicaklik sensoru ve ic nem sensoru imis, garantiden degisti duzeldi. Ancak son yaz sonu itibariyle sogutma azaldi. 16 C'lere inmeye basladim, hatta yine manuele gecip en hizli hava gucune ayarlamaya basladim. Bu sefer de tam tersi sogutmama sorunu baslamisti. Konsolun ortasindaki havalandirmadan sag taraftan daha az ufluyor, servis polen filtresini degistirdik duzeldi dedi, inandim ayrildim. Ancak yine sag taraftan az hava geliyor. Simdi kisin 23 C Autoda bazen firin gibi oluyor icerisi. Ille de AUto kullanacagim gibi bir sartlanma icerisindeyim. Klima sorununu servisler pek anlamiyor. Ilk problem icin bir kac servis gezdim, hep normal deyip durmuslardi. Amac iklim kontrolu ve hicbir seye dokunmadan sabit sicakliga sahip olmak.

Klima olayi icin tavsiye edebileceginiz bir yer var mi? Bana bir yol gosterin, ne yapayim ?

Not: Esimde C3 var, ondada otomatik klima mevcut, yaz kis bir kere ayarladik mi bir daha hic dokunmuyoruz. Galıba klima devresi ne kadar karmasiksa o kadar sorunu beraberinde getiriyor. Bu arada Laguna II'lerde cok ust sevıye elektronık klima mevcut. Disaridan gelen zehirli gazlari bile sensor ile algilayip, dis hava alimini kisiyor, laptop ile gezerken kamyonun egsozuna yaklasip, valflerin kapanma %'lerini kendi gozumle gordum. Manuel olarak biz ne kadar istedigimiz bolgeyi secsek de alet tam anlamiyla her yeri kapatmiyor. Mesela sadece ayaklara hava verdiginizi saniyorsunuz ama camin onunde havayi perdeleme yapmak istediginden ust tarafa da duruma gore belirli %lerde hava vermeye devam ediyor.

laptop u arabayamı bağladınız? bendede sizinkinin 2005 i var nasıl bağladığınızı söyleyebilirmisiniz? bu arada bnm arabadada klima problemi olmuştu tam anlamıyla soğutmuyordu garantiden klima kompresörü değişti ama hala randımanlı soğutmuyor. genel bir sorun var sanırım

• quote:

Orjinalden alıntı: hatayliali

arkadaslar 2004 model 1.6 motor yeni kasa bir laguna almak istiyorum sizce nasıl bir arac laguna topigini okudum cok sorunsuz olarak görünüyor birde aldıktan sonra sıralı sistem lpg taktıracm bu arac lpg siz benzinle uzun yolda km de ne yakar sizce iyi bir tercih yapmıs olurmuyum yol tutusu güvenlik konfor rahatlık kalite servis ve yedek parca ucuzlugu ????

bende 2005 1.6 privilege var. yol tutuşu güvenlik konfor mükemmel. geçen ay 40.000 bakımını yaptırdım 380 ytl tuttu. ancak parçaları pahalı. garantiden klima kompresörüyle komple klima kontrol panosu değişti 2000 ytl tuttu allahtan 360 euro ya garantisini 2 sene uzatmıştım garantiden değişti. şimdiden 1500 ytl kardayım. alırsanız 360 euroya mutlaka kıyın artı garanti yaptırın çünkü sorun çıkardımı parçaları pahalı ben yaptırdım içim rahat. şehir içinde 30 ykr yakıyor şehir dışı 19 ykr yakıyor. şehiriçinde hiç ekonomik değil 2.0 motorla aynı yakıyor. buna karşılık vergisi az tabi. kullanımı konforu güvenliği frenleri karizması ve donanımı (privilegede yok yok ve bu sınıfta bu fiyata bu kadar donanımı hiç bir arabada bulamazsın) süper.

• Selam Screech,

Laptop dedigim sey, yetkili renault servisinin aracin kendi portuna bagladigi alet. Bende ne arar abi, o yazilim ve de ara baglanti birimleri. Ozel bir kablo falan heralde.

Arti garantiyi bana da soylemislerdi ancak o zaman icin cok avantajli gibi gelmedi. Zaten ihtiyacim da henuz olmadi. Masallah diyelim. Benim klima olayi yazin sorun olacak daha cok.
  • dedim noluyoruz millet aşmış laptop işine girmiş :)

walla artı garanti çok işime yaradı (aşağı yukarı 2500 ytl kardayım) klima harici baya bi parçada değiştirdiler. arkadaşım renault bayisi olduğu için en ufak sorunda istediğim parçayı değiştiriyorum garantiden. ama geçen gün eller serbest özelliği bozuldu kartlar değişicek dediler, onun %100 ünü ödemiyomuş %30 destek falan veriyomuş. ama %95 ini deiştiriorum. tabi en büyük avantajım bayinin arkadaşım olması, yoksa diğer servislerde o parçaları çok zor değiştirirler garantiden:)

bir sorum olcak tk152, senin arabadanda çüküra falan girince tavandan konsoldan kapılardan vs. rahatsız edici sesler geliyomu. bnmkinden geliyo ya uyuz oluyorum daha 2,5 senelik araba ya:(
  • Hiç tasalanma dostum. O tarz sesler diğer arabalarda da mevcut. Şahsımda 2001 Laguna RXT var. Şirkette ayrıca 2006 Sorento var. Haricinde 2007 Passat - 2006 Vectra da falanda var. Epeyce bindim onlara da. Velhasıl kelam hepsinde türlü türlü sesler var. Nasıl oluyor anlamıyorum. Bu arabalar daha 1-2 yaşında. Varsın olsun takma kafana. Bende epeyce sıkıntı çektim bu seslerden dolayı. Kaç kez servise gittim. Lakin olmuyor olmuyor olmuyor. Fakat çok ilginçtir 1987 model Mercedes 560 SEL modeli ile uzun yol yapmıştım yaklaşık 2 sene evvel. Araba bir arkadaşımındı. Sessiz ve yürüyen salon neymiş o arabayı kullanınca anladım. Ki ben çok iri bir adamım. Arabanın genişliği konforuna çok önem veririm. Ne bileyim o Mercedes araba falan değil ya. Kandırıyorlar. Arka koltukları dahi elektrikli olup yatak moduna dönüşebiliyordu. Gel gör ki o arabaya binmek için petrolcü olmak bile kifayet etmeyebilir. Sağlıcakla kalın.

Saygılar benden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt_sy -- 6 Mart 2007; 18:02:45 >

• Merhaba,

Mrt_sy nin dediği doğru her araçta türlü türlü sesler var bende Laguna var bazen teypten çıtırtı gelebiliyor,bir kaç yıl önce aldığımız 0km Passat 2.0 daha galeriden yeni çıktığında havalandırmalardan tavanın arka kısmından çıtırtı yapıyordu,akrabamda 6000km de C200 var onda bile koltuktan ufak tefek gıcırtılar geliyor.Bence hiç gelmeyen araç olsa olsa üst sınıf Alman lar ya da pahalı Japon lardır.
  • Alışın arkadaslar bu seslere:) benim arac 3500 de daha, cd caların oldugu yerden tıkırtılar gelio.en sonunda dayanamadım reno servise göturup yaptırayım dedim.servisteki adamlar izolasyon calısması yapıcaz dediler bende bu calısma nasıl olucak diye sordum tesadufen orda bir tane laguna vardı ona izolasyon calısması uyguluyorlarmış bir bakim dedim manzarayı gordukten sonra tamamen fikrim degisti.arabanın ön kokpitini tamamen sokmüşler artı kol dayama yerini sokmusler arttııııı tavanııııı.ben sadece cd caları sokecekler zannettim ama ustanın bana dedıgı laf su "tıkırtının nerden geldigini tam olarak bilemigecegimiz için aracınızda bu tür bir calısma uyguluyacaz". o parcalrı tekrar yerine oturturken muhakkak bir yerde bir gevseklik olusur. boyle bir riske girilmez gibi gelıo bana. ayrıyetten bu izolasyon olayını yaptırsak bıle bu seslerin tekrar olmaması için garanti vermiyorlar.tabi bende vazgectim..

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 7 Mart 2007; 13:38:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: screech_

bir sorum olcak tk152, senin arabadanda çüküra falan girince tavandan konsoldan kapılardan vs. rahatsız edici sesler geliyomu. bnmkinden geliyo ya uyuz oluyorum daha 2,5 senelik araba ya:(

Hocam, benimki de 3 yil 2 aylik, benzer sesler maalesef bende de var. konsoldan deri/plastik sesleri, bazen citirdamalar falan geliyor. Garantinin bitmesine 10 gun kala yetkli servise gittim, amacim garanti bitmeden once aractan ses geldigini kabul ettirip, ucretsiz yapilacak birseyler varsa yapmalari.. Gitmeden hemen once torpido ve bagaji komple bosalttim. Servisten bir arkadasla basladik cukurlu dandik mahallelerde gezmeye, gelen sesler gayet makuldu. 1-2 sesten rahatsiz oldum, ona da normal dediler. Sanki arac doktora gidince duzeldi yani. Neyse, eve geldim, malzemeleri torpido ve bagaja koyunca rahatsiz edici sesler yine basladi. Bir sagdan bir soldan stereo hatta bazen dolby digital 5.1. :))))

Anladim ki bazi sesler maalesef oluyor. Arkadaslarin opel astra ve yeni Peugeot 407'sine bazen takiliyorum. Abi sanki hic ses gelmiyor. Kendi arabamda ise sanki heryerden ses geliyor.

Atacaksin CD'yi biraz da ses vereceksin (volume 14), inan bana hicbir ses gelmiyor. takma kafani...

• LAGUNA II'lerin yol bilgisayarlari update edilebiliyor mu, bilen, yaptiran var mi? ilk kasalarin yol bilgisayarlari daha ayrintili, zaman falan gosteriyor. Anlik ve ortalama yakit ayni ekranda goruntulenebiliyor. Laguna II'lerde neden daha basitlestirmisler anlayamiyorum. biraz yol bilgisayari hastaligi var bende, uzun yolda surekli kurcalar dururum. birsey ifade ettiginden falan degil ama geyik iste, vakit geciyor...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.