Şimdi Ara

laik devlet ve dini bayramlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hristiyanların çoğunlukta olduğu, Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelerde nasıl bizim Dini Bayramlarımız için tatil yapılmıyorsa, bizim ülkemizde de Hristiyan özel günleri için tatil verilmemesi kadar doğal bir şey yoktur.

Üstelik Hristiyanlar Christmas tatili de yapıyorlar, sonuçta o da dini ve özel bir gün (hatta hafta) onlar için ve tatil yapıyorlar. Onlar sizce laik değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

Hristiyanların çoğunlukta olduğu, Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelerde nasıl bizim Dini Bayramlarımız için tatil yapılmıyorsa, bizim ülkemizde de Hristiyan özel günleri için tatil verilmemesi kadar doğal bir şey yoktur.

Üstelik Hristiyanlar Christmas tatili de yapıyorlar, sonuçta o da dini ve özel bir gün (hatta hafta) onlar için ve tatil yapıyorlar. Onlar sizce laik değil mi?

Avrupada anayasasında Laiklik ilkesi olan sadece Portekiz var.
    Kaldıki kimin ne yaptığı bizi değil kendimizin ne yaptığı bizi ilgilendirmeli.Yabancıların yaptıklarını işimize geldiğimiz gibi örnek alıyoruz.
    Türkiye konumu ve tarihi itibari ile Irkları ve Dİnleri çok olan bir ülke(Kişiler olarak).Sen kendini bu şekilde görerek devlet kararları almalısın.

• quote:

Orjinalden alıntı: a.arga

quote:

Bu tarz kounar bu kadar dallanıp budaklanmamalı.
    Müslüman olmayanlar (veya oruç tutmayan, müslümanlığın gereklerini yerine getirmeyenler) istediklerini talep edebilir, ancak almaları veya taleplerinin gerçekleşmesini beklemek saçma olur. (talep etmek doğru olmaz demiyorum, ama gerçekleşmeyeceği aşikar)
    Devletlerin, insanların tatile ihityaçları vardır. Bu tatiller çeşitli nedenlerle dayandırılarak yapılır. Laik bir devlette temel esas her dine eşit mesafede ve saygıda durmaktır. Hrıstiyanların, Musevilerin bayramları resmi değil demek, devletin bunlara karşı eşit mesafede durmuyor olması demek değildir. Sadece ekonomik olarak tatil olması gereken zamanları, devlet üzerinde yaşayan çoğunluğa (ki Türkiye için çok fazla bir çoğunluk) göre uygulmasıdır. Diğerlerinin talepleri münferit olarak değerlendirilmeli ve gerekirse münferit olarak uygulanmalıdır.

Bu konuya laikliğe aykırı diye bakarsak, ülkede bence laikliğe uygun birşeyler bulmak çok zor olur... Bu tarz konuların tartışılması bile saçma bence...

Ülkede çok daha ciddi tehditler var laikliğe karşı... Bu konu değil ama...

Bu konuda yanlışların çok var.Uygulanamaz diye bir durum olamaz.İstenirse uygulanabilir.
    Devletin Ülke üzerindeki insanlar üzerinde çoğunluk olarak ayrım yapması demokrasi adına yanlıştır birkere.Madem Demokrasi var bu ülkede uygulanması gerekiyor.Daha doğrusu uygalanmasını sağlamalıyız.

Uygulanamaz değil zaten, ama bunu beklemek yanlış olur... Çünkü tüm dinler için tatil yapılırsa en önce ekonomik bakımından ülke etkilenecektir. Her ülkenin ekonomik anlamda çalışması gereken, üretim yapması gereken minimum bir süre vardır. Bundan fazlası ülke ticaretini olumsuz etkiler... Aynı şekilde hiç tatil olmaması da olumsuz etkiler... bu yüzden mevcut durumun en mantıklı ve uygun olduğu düşüncesindeyim.
    En doğrusu ise, laik bir devlette herhangi bir dinden dolayı değil, başka nedenlerden dolayı tatil yapılması gerekir. Ancak bunu Türkiye için çoğunluğu üst kimlik olarak İslamiyeti benimsemiş bir ülkede beklemek ütopik olacaktır.

Benim görüşüm ise, görece olarak normal olan bu durumun, bu kadar anormallikler içinde tartışılmaması gerektiği...

• quote:

quote:

Hristiyanların çoğunlukta olduğu, Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelerde nasıl bizim Dini Bayramlarımız için tatil yapılmıyorsa, bizim ülkemizde de Hristiyan özel günleri için tatil verilmemesi kadar doğal bir şey yoktur.

Kaldıki kimin ne yaptığı bizi değil kendimizin ne yaptığı bizi ilgilendirmeli.Yabancıların yaptıklarını işimize geldiğimiz gibi örnek alıyoruz.
    Türkiye konumu ve tarihi itibari ile Irkları ve Dİnleri çok olan bir ülke(Kişiler olarak).Sen kendini bu şekilde görerek devlet kararları almalısın.

Kusura bakma ama "ne ekersen, onu biçersin". Sonuçta böyle bir uygulama yurtdışındaki Müslüman vatandaşlarımız için yoksa, burada da kimse beklememeli, istememeli. Bu kadar basit, uzatmaya gerek yok

• Hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da ağızlarından "DEMOKRASi ve INSAN HAKLARI" kelimelerini düşürmeyenlerin, her daim kendilerine müslüman olduklarını görüyoruz. (Halk arasında böyle bir deyiş vardır, bilmeyenler için)

"Demokrasi demokrasi" diyerek ortalarda dolaşanların sonra çıkıpta "Hristiyanların böyle birşey istemeye hakkı yoktur" demesi zaten ne kadar samimi(!) olduklarını gösteriyor! Demokrasi sadece onlara çalıştığı zaman demokrasi! Kendi fikirleri, kendi inançları dışında bir süreç gelişirse demokrasi hevesleri birden uçuveriyor nedense.

İşte bu yüzden bu zihniyet tarih boyunca bir adım bile ilerleyemedi. Bazılarıysa hala aynı kafada diretiyor. Üzücü bir durum.
  • quote:

quote:

quote:

Kusura bakma ama "ne ekersen, onu biçersin". Sonuçta böyle bir uygulama yurtdışındaki Müslüman vatandaşlarımız için yoksa, burada da kimse beklememeli, istememeli. Bu kadar basit, uzatmaya gerek yok

Çok açıklayıcı bir yazıydı teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Mantıksız bir mantık diyebildim bende sadece ilk okuduğumda.

Merak ediyorum sayın BJKKKKK;

Hristiyan yoğun bir ülkede müslüman bir ailenin çocuğu olarak doğsaydınız ve onlar özel dini günlerinde tatil yaparken sizler her daim çalışmak zorunda kalsaydınız; "Bizimkiler Türkiye'de böyle yapıyor, bende bir müslüman olarak tatili haketmiyorum. Ne ekersek onu biçiyoruz" dermiydiniz?..

• quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

Hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da ağızlarından "DEMOKRASi ve INSAN HAKLARI" kelimelerini düşürmeyenlerin, her daim kendilerine müslüman olduklarını görüyoruz. (Halk arasında böyle bir deyiş vardır, bilmeyenler için)

"Demokrasi demokrasi" diyerek ortalarda dolaşanların sonra çıkıpta "Hristiyanların böyle birşey istemeye hakkı yoktur" demesi zaten ne kadar samimi(!) olduklarını gösteriyor! Demokrasi sadece onlara çalıştığı zaman demokrasi! Kendi fikirleri, kendi inançları dışında bir süreç gelişirse demokrasi hevesleri birden uçuveriyor nedense.

İşte bu yüzden bu zihniyet tarih boyunca bir adım bile ilerleyemedi. Bazılarıysa hala aynı kafada diretiyor. Üzücü bir durum.

Aynen.

Türkiyedeki diğer din ve ırklara bu mamele yapılırken Dış işleri bakanının Türkiyedeki müslümanlar dinlerini istediği gibi yaşayamıyor demeleri bence saçmalıktan öteye gitmez.

quote:

Aerobero

Uygulanamaz değil zaten, ama bunu beklemek yanlış olur... Çünkü tüm dinler için tatil yapılırsa en önce ekonomik bakımından ülke etkilenecektir. Her ülkenin ekonomik anlamda çalışması gereken, üretim yapması gereken minimum bir süre vardır. Bundan fazlası ülke ticaretini olumsuz etkiler... Aynı şekilde hiç tatil olmaması da olumsuz etkiler... bu yüzden mevcut durumun en mantıklı ve uygun olduğu düşüncesindeyim.
    En doğrusu ise, laik bir devlette herhangi bir dinden dolayı değil, başka nedenlerden dolayı tatil yapılması gerekir. Ancak bunu Türkiye için çoğunluğu üst kimlik olarak İslamiyeti benimsemiş bir ülkede beklemek ütopik olacaktır.

Benim görüşüm ise, görece olarak normal olan bu durumun, bu kadar anormallikler içinde tartışılmaması gerektiği...

Olaya ticari yönden bakmamak gerekir.Bakarsak zaten işimiz yaz.Çünkü Türkiye ekonomisinin büyük bölümü şu anda yabancıların elinde.
    Koyu olarak işaretlediğim yazına sonuna kadar katılıyorum.
    Ama hiçbirşey imkansız değildir.

• Zaten gereğinden fazla tatilimiz var. Yatmaya fazla alışmışız. Bence ek tatil koymak yerine tatil süresini azaltmak daha faydalı olur. Ürkütücü geliyor değil mi? Daha az tatil, daha çok iş... Kişinin sahip olduğu potansiyeli kullanmaya pek fırsatının olmadığı, bilgi-beceri-istek gibi kriterleri bir kenara atıp "para getiren meslek" anlayışının ön plana çıkarıldığı bir düzende az tatil çok iş elbet ürkütücü gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Criminal Origin -- 26 Eylül 2008; 16:51:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

quote:

quote:

Mantıksız bir mantık diyebildim bende sadece ilk okuduğumda.

Merak ediyorum sayın BJKKKKK;

Hristiyan yoğun bir ülkede müslüman bir ailenin çocuğu olarak doğsaydınız ve onlar özel dini günlerinde tatil yaparken sizler her daim çalışmak zorunda kalsaydınız; "Bizimkiler Türkiye'de böyle yapıyor, bende bir müslüman olarak tatili haketmiyorum. Ne ekersek onu biçiyoruz" dermiydiniz?..

Hristiyan bir ülkede yaşamak zorunda kalsaydım, o ülkenin şartlarına ayak uydurmaya çalışırdım. Onların dini bayramlarında ben de tatil yapardım ama kendi dini bayramlarımı, hatta milli bayramlarımı onların anlamasını beklemezdim. Ha benim için çok önemliyse bu bayramlar, o zaman da yıllık iznimden kestirirdim tatil günlerini

• quote:

Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Madem adalet arayışı içerisindeyiz , bir bayramı kutlamak için önce gereklerini yerine getirmek lazım değil mi? Mesela oruç tutmayan adil insanlar ,yazılı bir talep ile bu süreçtede çalışma arzularını belirtsinler red edileceğini sanmıyorum. Ben insanlık adına savaşan adil bir şahsım orucumu tutmadım madem bayramını neden kutlayım gibi bir yaklaşım bence takdire değer.

Buna öncülük edecek kadar adil miyiz hem görmüş oluruz.

Yoksa maksat insanlık , barış , kardeşlik , adalet değil mi ?

Kesinlikle cümlelerine katılıyorum

Bende hep düşünmüştüm ORUÇ tutmayan Allahdan uzak olan imanın islamın şartları ve rukunlarını yerine getirmeyen neden acaba büyük bir iştahla Ramazan ve Kurban bayramını büyük bir içtenlikle kutlar ?

Bayram hak edenlerindir
    Sağlıcakla

çok doğru.iş bayrama tatile geince sorun yok,nerde ibadet var orası laik.

• Benim arkadaşlarım hristiyan dinine mensup ve Türk vatandaşılar yani bizler gibi Türk ve yunan okulunda okuyorlar.Onlar bizim bayramlarımızda ve kendi bayramlarında tatillerini yapıyorlar tabi okulda okudukları için böyle oluyor.
  • Konuyu açan ve soruyu soran arkadaş ''laiklik ve din kavramlarını karşı karşıya getirerek ortaya sanal-yapay bir sorun çıkarmaya çalışmış.
    Evet ortada yapayda olsa bir sorun, bir çelişki varmış gibi durmaktadır.

Oysa aslında asıl sorun Laiklik ve Din kavramlarının henüz tam anlaşılamamasıdır.
    Laikliğe elma dersek din armut olur. İkisi birbirinden farklı kavramlardır. Öyleki değil çatışması sürtüşmesi dahi mümkün değildir.

Peki nedir bu fark veya farklar?
    Bunlar şahsın kendisinin merak edip araştırıp öğrenmesi gereken hususlardır. Uzun uzadıya oturup açıklamak niyetinde değilim. Tavsiyem sağlıklı bir araştırmanın yapılması ve kavramlar üzerinde bilgi sahibi olunduktan sonra ilişkiler hakkında yoruma gidilmesidir.

Ana hatları ile;
    Laiklik: Devlet ile din işlerinin ayrılığı, devletin, din ve vicdan özgürlüğünün gerçekleşmesi bakımından yansız olmasıdır.

Din ise ilgili toplum tarafından benimsenmiş, gelenekselleşmiş, Kültür haline getirilmiş, Tanrı'ya, doğaüstü güçlere, çeşitli kutsal varlıklara inanmayı ve tapınmayı sistemleştiren toplumsal bir kurum, düzendir.

Bu manada Laiklik bir devletin yapısı, biçimi ve prensibi olmakla birlikte halkın veya insanların yaşam tarzı değildir. Bu noktada önemle üzerinde durulmalı ve hatırlatmalıyımki; laik olan devlettir birey değil.

Halkın yaşam tarzı, biçimi o toplumun kültürünü belirler ve şekillendirir. Dinde insan merkezcil bir sistem olması hasebiyle bir yaşam tarzı sunar. Toplum kültüründe önemli bir yer kaplar. Bu kültürün şekillenmesinde önemli bir katkısı vardır.

Devletin görevleri arasındadır; Halkın-toplumun kültürünü, yaşam biçimini korumasına yardımcı olmak.
    Fazla dikate gerek duymadan Türk halkının genel yaşam tarzına baktığımızda, sahip olduğu değerleri ve kültürü incelediğimizde nasıl bir kültüre sahip olduğunu görebilir anlıyabiliriz.
    Eğer ülke geneli Hristiyan olsa idi hiç şüphe yok bu kültüre uygun tatiller ve düzenlemeler getirilirdi. Geneli Yahudi olsa ha kezâ.
    Ancak geneli müslüman olan bir ülkede mevcut kültürün aksi düzenlemeler getirmek bir çelişki ve isyan doğurur.

Şimdi arz ettiğim üzere; sizin sunduğunuz sorun-çelişki aslında sanal-yapay yada görünüşte bir sorun-çelişkidir.
    Veya aslında sizin sunduğunuz öneri biçimi bir sorun-çelişki kaynağıdır.

Hayırlı kandiller...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 26 Eylül 2008; 22:39:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: OPTİMİST

quote:

Sadece bu konu değil ki.Okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi adı altında geçen derslerde İslamiyet öğretiliyor sadece.
    Bu ülkenin anayasasında yazanların kaçta kaçı uygulanıyor sorarım size?

Şimdi birileri çıkıp beni dinsizlikle suçlayacaktır kesin.Ama bu böyle.Madem Türkiye cumhuriyetinin anayasasında bu ülkenin dini yoktur yazıyor uygulanmalıdır.
    Bu ülkede yaşayan kimse 2.veya 3. sınıf insan muamelesi göremez.Hem dini açıdan hemde kültürel açıdan.

Her fırsatta söylerim Türkiye Laik bir ülke değil. Biz ciddi bir devlet değiliz. İthal ettiğimiz kavramları bile kendimize benzetmekte mahir bir milletiz. Laiklik bu ülkede her kilidi açan kutsal bir maymuncuktur..

Nasıl olsa laik bir ülke olacaktı. Dini bayramlar yasak olsa idi laik mi olacaktı.

Her zaman aynı taktik. "Türkiyede laiklik yok" diye başlanır söze. Ardından "laikliğin arkasına sığınanlar" ya da "Atatürk'ün arkasına sığınanlar" diye devam edilir. Hesap başka tabi. Madem Türkiyedeki laiklik yanlış, kaldırılsın olsun bitsin. Öyle işlerine geliyor elbette.

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

Orjinalden alıntı: OPTİMİST

quote:

Sadece bu konu değil ki.Okullarda din kültürü ve ahlak bilgisi adı altında geçen derslerde İslamiyet öğretiliyor sadece.
    Bu ülkenin anayasasında yazanların kaçta kaçı uygulanıyor sorarım size?

Şimdi birileri çıkıp beni dinsizlikle suçlayacaktır kesin.Ama bu böyle.Madem Türkiye cumhuriyetinin anayasasında bu ülkenin dini yoktur yazıyor uygulanmalıdır.
    Bu ülkede yaşayan kimse 2.veya 3. sınıf insan muamelesi göremez.Hem dini açıdan hemde kültürel açıdan.

Her fırsatta söylerim Türkiye Laik bir ülke değil. Biz ciddi bir devlet değiliz. İthal ettiğimiz kavramları bile kendimize benzetmekte mahir bir milletiz. Laiklik bu ülkede her kilidi açan kutsal bir maymuncuktur..

Nasıl olsa laik bir ülke olacaktı. Dini bayramlar yasak olsa idi laik mi olacaktı.

Her zaman aynı taktik. "Türkiyede laiklik yok" diye başlanır söze. Ardından "laikliğin arkasına sığınanlar" ya da "Atatürk'ün arkasına sığınanlar" diye devam edilir. Hesap başka tabi. Madem Türkiyedeki laiklik yanlış, kaldırılsın olsun bitsin. Öyle işlerine geliyor elbette.

Dünyanın neresinde olursa olsun laikliğin olmazsa olmaz şartı “din özgürlüğünü garanti altına almak, bir ideolojiyi veya dini bütün vatandaşlara dayatmamak”tır. Devletin yasama, yürütme, yargı ve denetimini dinden bağımsız, dini kaynak olarak almaksızın yerine getirmesi, dinler ve ideolojiler karşısında eşit mesafede ve tarafsız olması, din ve vicdan hürriyetinin garanti altına alınmasıdır.

Türkiye'de uygulanan laiklik ise " Dini ferdin vicdanına hapsederek, kişinin ve toplum hayatından uzaklaştırarak hayatın içinde görünmez hale getirilmesidir"

Sizin Laiklik sandığınız aslında buz gibi dayatmacılıktır.Ayrıca belli bir ideoloji (Kemalizm) devlet eliyle bütün vatandaşlara dayatmaktır..

• quote:

Türkiye'de uygulanan laiklik ise " Dini ferdin vicdanına hapsederek, kişinin ve toplum hayatından uzaklaştırarak hayatın içinde görünmez hale getirilmesidir"

Bu yazdığınız yukarıdaki iddianız ile çelişmekte. Okullarda din dersi kaldırılsa, dini bayramlar kaldırılsa asıl o zaman sorun olur. O zaman feryat etmez misiniz "laik sistem dinimizi silmek, yoketmek istiyor" diye.

Elbette din kişinin vicdanı ile ilgili olmalıdır. Bu gün kim kime "namaz kılma", "oruç tutma" diyor. Laiklik kişinin vicdanına ve yaşam tarzına karışmıyor. Ancak bir yaşam tarzının başka yaşam tarzlarına karışmamasını, başkalarına yaşam tarzı olarak dayatılmasını garanti altına alıyor.
  • ülkenin tamamına yakını müslüman da ondan. hangi laik ve islam azınlığın olduğu ülkede bu dediğin yapılıyor ki ?
  • quote:

quote:

Bu yazdığınız yukarıdaki iddianız ile çelişmekte. Okullarda din dersi kaldırılsa, dini bayramlar kaldırılsa asıl o zaman sorun olur. O zaman feryat etmez misiniz "laik sistem dinimizi silmek, yoketmek istiyor" diye.

Elbette din kişinin vicdanı ile ilgili olmalıdır. Bu gün kim kime "namaz kılma", "oruç tutma" diyor. Laiklik kişinin vicdanına ve yaşam tarzına karışmıyor. Ancak bir yaşam tarzının başka yaşam tarzlarına karışmamasını, başkalarına yaşam tarzı olarak dayatılmasını garanti altına alıyor.

Daha birkaç ay önce "Laikliğe aykırı eylemlerin odak noktası haline gelmek !! " suçundan!! seçmenin yarısının oyunu almış bir siyasi parti neredeyse kapatılıyordu. İddianameyi hepimiz okuduk, Okulun bodrumunda namaz kılınması, başörtüsünü üniversitede özgür bırakma girişimi vs. Savcı çekinmese vekillerin cuma namazına gitmesini ve birbirlerine selamun aleyküm demelerini bile iddianameye koyabilirmiş. Halkın dini tercihlerinin yargılanması değilmiydi bu dava..

• quote:

quote:

okullarda zaten din dersi veriliyor islam dersi değil.hocaların işleyişindeki bozuklular sisteme mal edilemez.beni lise din hocam bize tüm semavi dnlerin itaplarından kesimler okumuştu ki kendisi müslümanlığı yaşamaya çalışan biriydi.ayrıca din dersleri var yada yok bence mevcut hocalar ile bişey ifade etmiyor.kalksada birşey değişmez.

dayatma geyiğine ben sadece gülüyorum.üniverstelerde başörtüsü takmak dayatma sayılırken takmamak dayatma sayılmıyor.özgürlük kıyısından kırpılmış çeyrek vaziyette olmaz.özgürseniz özgürsünüzdür.bir kısım kitlenn hakkı elinden alınmışken öteki kısmın haklarının garantiye alındığını sanmak saçmalıktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: ozgurdeniz65
    Din dersi lise müfredatına baktığınızda diğer dinlerin birkaç satırla ifade edilişini anlatmaya gerek yok sanırım?

Ya da kitabın içeriğinin sadece İslâm dinini ele aldığını da biliyoruz.Yani sistem bunu işlerken herhalde İslâmiyete inanan öğretmenlerin diğer dinleri daha fazla övmesini beklemek de gayet saçma olur..
    Elbette ki diğer dinlerden bahsetmek İslâmı ön plana çıkarmaya da engel oluşturmaz.

Gelelim türban ve özgürlükler konusuna..

Yani bizim türban gibi gerici bir unsuru hâlâ özgürlük olarak nitelendirmemiz aslında "özgürlük" kavramını gerçekten bilmediğimizdendir..

Bİr yandan üniversiteleri paralı hâle geitren zihniyet,diğer yandan özgürlük diye türbanı ortaya atacak ve birileri de buna destek verecek.Ne kadar mantıklı?

Bir yandan Tuzla Tersaneleri'nde 100'den fazla işçi ölecek ve siz "özgürlük" diyeceksiniz..
    Eğitimsizlikten dolayı diyorsun tecrübeli kişiler ölecek ses çıkarmayacaksın..16 yaşındaki genç ölecek ve sen vicdansız olduğunu artık göstereceksin ve "gelişiyoruz,ölümler olacak" diyeceksin..

Bir yandan halk ekmek için kavga edecek,diğer yandan kayıp trilyon davaları görüşülecek..

"İçki satılıyor burada" deyip sopayla adam döveceksin,sonra da özgürlük diyeceksin..

Emekliliği imkânsız hâle getireceksin,kıdem tazminatını kaldıracaksın,sosyal hakları sınırlandıracaksın,eğitimi paralı hâle getireceksin,işçi ücretlerini düşüreceksin sonra da "özgürseniz özgürsünüzdür" diyeceksin.Bu mu özgürlük?

Madımak'ta 33 aydını yakarak öldüreceksin sonra da memleketi satacaksın.Bu mu özgürlük!

Yolsuzluk yapacak,şu gazeteyi evinize almayın diyecek sonra da özgürlükten bahsedeceksin..

Kusura bakmayın ama türban amerikancılığı örtüyor..Türban piyasacılığı ve yolsuzlukları örtüyor..Peki bu ayıbı örtmeye yeter mi?

YETMEZ !

bunlar senin kendi ütopyan.kimi yakmışım? neyi satmışım?beni neyle itham ediyorsun?nerden tanışıyoruz?

ayrıca şikayette ettim.kimse beni GERİCİ diye nitelendiremezzzzzzzz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.