Şimdi Ara

lambasi bitmis projeksiyona (halid) lamba modifiyesi hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar internette bayaa bi dolandim durdum ama konuyla ilgili neredeyse hic bisey bulamadim. buldugum sayfalarda bikac gun once kapandi.

Lamba omru tukenen projeksiyon cihazlarinin anakartina yapilan mudahale ile piyasada kolaylikla ucuza bulunabilen metal halid lamba modifiyesi yapilabildigini ogrendim. ancak butun cihazlarda mumkun olmayabiliyormus. ozellikle philipslerde ve eski cihazlar icin mumkunmus. bilgisi ve tecrubesi olan arkadaslardan yardim istiyorum.

tesekkur ederim.

• Kimseden cevap yok...

bu işin piyasaya yayılmasını engellemek isteyen lamba ticareti yapan güç odakları mı var acep :)))
  • modifiyede öyle marka model secimi diye bisey yoktur her cihaza yapılır yeterki iste bu site sana yardımcı olacaktır....

• DLP ise cihaz yapamazsın. LCD ise şansın var.
  • DLP yapılır ama LCD göre çok zor ayarları vardır milimetrik hesaplar gerekir LCD çok kolaydır tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatakyuz -- 13 Eylül 2010; 17:20:44 >
  • Dediğin gibi eski cihazlarda yapabilirsin ancak ve gereğinden fazla ısınma yapacaktır, ayrıca orjinal lambadaki lümeni yakalayamazsın. Sıfırdan metal halide lamba ile projeksiyon yapmışlığım var sana önerim artık bu teknoloji eskide kaldı yeni cihazı yedek lamba ile almak daha mantıklı.

ya da tam neredeydi hatırlamıyorum ama eski lambalara yapılan bir işlemle flamenti değiştiriyorlardı veya müdahale ediyorlardı daha uyguna geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar modifiye olabilecek cihazlar o kadarda çok değil, cihaz öncelikle lcd olması gerekir dlp lerede olur fakat odaklamayı yapamazsınız ve xenon lamba kullanılması gerekir, gelelim lcd projeksiyona, kullandığı lamba özelliği metal halide lambayı ateşleyebilecek düzeyde olmalı, bu tip cihazlarda ac ve dc lamba kullanılır yanlışlıkla dc lamba kullanılan cihaza metal halide takarsanız büyük bir patlamayla zarar görebilirsiniz, bu tip lambalar civa buharlıdır yüksek voltaj ile ateşlenir o yüzden oldukça tehlikelidir. Orjinal cihazlarda lamba taklit edilemesin diye dikkat ederseniz hep farklı voltajlarda lamba kullanılmıştır mesela 120w uhp piyasada 120 w lamba bulunmaz, eski cihazlarda genelde bu tip modifiye işlemleri yapılabiliyor, fakat bir sorun daha var cihaza kendi orjinal lambasını takmadığınızda cihaz bunu anladığı saniyede kendini kapatır, bunun içinde cihazı kandırmanız gerekir, elektronik bilginiz varsa buda mümkündür, ben bu güne kadar 20 cihaza modifiye işlemi yaptım, tek dezavantajı loş ve karanlık ortamlarda tam verimli kullanabiliyorsunuz yani evde sinema keyfi için çok ideal oluyor.

• sizlere birkaç yaptığım modifiye cihazlara bakmanız için link atıyorum kendi nacizane sitem doya doya bakın :)

http://elyapimiprojeksiyon.yetkinforum.com/orjnal-chaz-modfyeler-f12/
  • internetten ucuz bir projeksiyon cıhazı aldım lambasının omru 1000 saat civarında lambası bitince alacağım en ucuz lamba 300 tl ve projeksyon lambasından ucuza geldi :) lambası bıtınce lamba yerıne uzerıne para koyar sıfır bır projeksiyon cıhazı alacağım kaybedecek bırseyım olmayacağı için hobi olarak aldığım bu cihazın lambasını modifiye temeyı dusunuyorum alinbox sitesinden baktığım kadarı ile modifiye edilebilir arkadaşlar sizinde böyle çalısmalarınız varsa paylasa bılırmısınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.