Şimdi Ara

Land Rover Freelander Gösterge Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 2000 model Freelander 1.8 benzinli...lpg dönüşümü var.
    birkaç gün öncesine kadar hiçbir sorun yoktu,fakat geçtiğimiz günlerde arabayı çalıştırdığımda göstergede resimdeki ışıklar sönmedi.
    nerdeyse 1 hafta oldu ve bu lambalar hala yanıyor.bunun sebebini bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Land Rover Freelander Gösterge Sorunu: Bilmeniz Gerekenler

Land Rover Freelander'ınızın gösterge panelinde beliren ışıklar, aracınızın durumu hakkında önemli bilgiler sağlayabilir. Ancak, bu ışıkların anlamlarını bilmek her zaman kolay değildir. Bu metinde, Land Rover Freelander gösterge panelinde yaygın olarak görülen bazı sorunlara ve bunların çözümlerine değineceğiz.

"TC" Lambası Nedir?

"TC" lambası, Land Rover Freelander'ınızdaki Yokuş İniş Kontrolü (HDC) sistemini gösterir. Bu lamba yandığında, HDC sisteminde bir arıza olduğu anlamına gelir. Sorunu gidermek için aracınızı yetkili bir servise götürmeniz gerekebilir.

"Freelander Yokuş İniş Desteği Arızası"

Land Rover Freelander'ınızda "Freelander Yokuş İniş Desteği Arızası" mesajı görüntüleniyorsa, HDC sisteminde bir sorun olabilir. Bu sorunu çözmek için aracınızı yetkili bir servise götürmelisiniz.

"Land Rover TC Işığı Nedir?"

"Land Rover TC Işığı" da HDC sistemiyle ilgilidir. Bu ışık yandığında, sistemde bir sorun olduğunu gösterir. Sorunu çözmek için aracınızı yetkili bir servise götürmeniz gerekir.

"Land Rover Freelander Gösterge Paneli Anlamları"

Land Rover Freelander gösterge panelinde çeşitli ışıklar ve simgeler bulunur. Bu ışıkların ne anlama geldiğini bilmek, aracınızın durumunu anlamanıza yardımcı olur. Gösterge paneli anlamlarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için aracınızın kullanım kılavuzuna başvurabilirsiniz.

"Land Rover Freelander Arıza Işıkları"

Land Rover Freelander'ınızdaki arıza ışıkları, aracınızda bir sorun olduğunu gösterir. Bu ışıkların ne anlama geldiğini bilmek, sorunu tespit etmenize ve hızlı bir şekilde çözmenize yardımcı olur. Arıza ışıklarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için aracınızın kullanım kılavuzuna başvurabilirsiniz.

"Freelander TC Lambası Yanıyor"

Land Rover Freelander'ınızdaki "Freelander TC Lambası" yanıyorsa, bu HDC sisteminde bir sorun olduğu anlamına gelir. Sorunu çözmek için aracınızı yetkili bir servise götürmeniz gerekir.

"Land Rover Arıza Lambaları"

Land Rover araçlarında çeşitli arıza lambaları bulunur. Bu lambaların ne anlama geldiğini bilmek, aracınızda bir sorun olup olmadığını anlamanıza yardımcı olur. Arıza lambalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için aracınızın kullanım kılavuzuna başvurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • LPG kitinden dolayı bazen böyle saçma sapan ışıklar yanabiliyor. LPG kiti taktırdığınız yere giderseniz ışıkları söndürürler.
  • teşekkürler.
  • abs ve traction control ışıkları yanıyor. tekerlerin birindeki sensör bozulmuş olabilir, kablo kopmuş olabilir. motor problemi değil lpg ile bağlantı kurulması ilginç olmuş..
  • anladım..bilgim olmadığı için sordum,dediğiniz gibi bir sorun da olabilir.her türlü yardımı değerlendiricem.
    bu arada nadir de olsa bazen SRS ışığı da bu ışıklarla birlikte yanıyor..ama bu 3 sarı ışık hep var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagocu_16 -- 6 Ağustos 2012; 1:49:28 >
  • Işıklar yanarken muhtemelen abs çalışmıycaktır dikkatli olun.
    Abs ve TC patinaj yapan yada kilitlenen tekerleri tespit ederken zannımca aynı sensörleri kullanıyor, tekerlerdeki sensörelerden birinin çıkmış olması, kirlenmesi buna sebep olabilir, bazen akünün zayıflaması dahi buna sebeb olabilmekteymiş.
    Belkide ABS beyninde bir arıza olabilir şayet beyin arızası varsa Ankarada Hakan ustayı bulabilirsiniz.
  • Geç gördüm ama yetiştim. Eski Freelander'imda benim de başıma geldi. ABS sensörü arızası. Paslanma, çatlama vs. gibi sebeplerle sık sık oluyormuş diye duydum. Fren yapıp denerseniz ABS'ninin çalışmadığını göreceksiniz. Yenisini takarlar düzelir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RANGE ROVER VS PORCHE CAYENNE
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yardımlarınız için çok teşekkür ederim sağolun.
  • bendede aynısının 99 u var bendede aynı şekilde 3 de yanıyordu servise götürdüm bana aynen şöyle dediler "abs'nin beyni yanmış bu yüzdende arazi ve çekiş kontrolü lambalarınıda yakıyor" dediler. abs nin beynini fren pompası ile bilikte 1500 tl ye değiştirdim bu sorun düzeldi ve frenler daha iyi tutmaya başladı denediyseniz 90 veya 100 ile giderken ani fren yapın kayarsa aynı problem var demektir. ben arabayı tamir ettirdikten sonra frenleri denedim 90 ile giderken frene biden asıldım anında durdu. abs nin beyni nasıl yanar diye sordum aküye takviye yaptırırsanız , vurdurarak çalıştırırsanız yada akü seviyesi düşükken zorlanarak çalışırsa yanabilir dediler.
  • BUDA TAMİRDEN ÖNCEKİ HALİ...
  • Yorumlar olalı çok olmuş ama sorayım yine. Bende de arazi iniş desteği lambasıyla srs sürekli yanıyor. Beyinci arkadaşa götürdüm bilgisayara bağladı arıza görünmedi. Lambaları söndürdü 1-2 km kullandıktan sonra yine yandı. Sorun neden olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.