Şimdi Ara

Landi Renzo lpg kiti kullananlar buraya... (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
12
Favori
209.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar 2006 opel astra h arabama 2 sene once landi taktirdim opel bayinde. Her 15 binde filtrelerini degistirttim ihmal etmedim. Toplam 50.000 km yaptim. Sadecr bir kere gazi tahliye etme sorunu yasadim. Bir parcayi mekanik tamr ettiler duzeldi. Son bir aydir arac.dusuk devirlerde inanilmaz silkeleme yapiyor. Bazen stop ediyor. Ozelikle rolanti devri bir asagi bir yukari oynuyor. Opel servis lpgden dedi. Olguna goturdum iki kere yazilimla oynadilar bir gelisme olmadi. Son zamanlarda araba ara ara egzos gazi hatasi veriyor. Simdi ne yapacam, yardimci olabilecek veya fikri olan var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2006 Focus chia vardı. kendim landirenzo taktırdım ve çok memnun kaldım hiç bir sorun ve sıkıntı yaşamadım. şimdi 2008 focusum var maddi yönden kendimi toparlayınca bunada taktıracağım. bence sizin arabaya takan kişi landirenzo seçiminde süper seçim yapmış. isterseniz bie sevisine gösterin, deneyin, bakın eğer bir sorun göremediyseniz. LPG kitini düşünmeden alın.
  • Başka lpg ustasına göstermeyi denedinizmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ahmet_ -- 20 Mayıs 2012; 22:04:40 >
  • Merhaba benim Fiat bravaya LPG enjektörleri bu şekilde monte edilmiş.Çok altta değilmi?Araba çalıştıktan sonra benzinden gaza geçtiğinde devir dalglanması ve stop etme problemi var.Bu sebepten olabilirmi? aşağıda resimleri yükledim.Yardımcı olursanız sevinirim.

http://img196.imageshack.us/img196/4932/brv44.jpg

http://img195.imageshack.us/img195/7664/brv3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engulen -- 22 Mayıs 2012; 17:35:30 >

• bilgisi olan yok galiba arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: engulen

Merhaba benim Fiat bravaya LPG enjektörleri bu şekilde monte edilmiş.Çok altta değilmi?Araba çalıştıktan sonra benzinden gaza geçtiğinde devir dalglanması ve stop etme problemi var.Bu sebepten olabilirmi? aşağıda resimleri yükledim.Yardımcı olursanız sevinirim.

http://img196.imageshack.us/img196/4932/brv44.jpg

http://img195.imageshack.us/img195/7664/brv3.jpg

Enjektörler manifoldun altında ise sorun yok.

• tamda mesaj atmıştım billgisi olan yokmu diye:)aynı anda cevap geldi.Enjektör sıralamasını göremedim.Onda bir karışıklık olabilirmi acaba?Fransız veya İtalyan arabaların A-B-C-D enjektör sıralaması farklı oluyormuş galiba?Fiat Brava da bu sıralamanın doğrusu nedir acaba?
  • Malesef araç hakkında malumatım yok.
    Eğer sorun takıldığından beri varsa sıralamada problem düşünülebilir.
    Fakat sorun sonradan oluştu ise sıralamadan değildir. .
  • Landi Renzo taktıranlar nasıl memnunlar mı arkadaşlar ?
  • Bu forumdakiler için genel olarak memnun. Dikkat ederseniz fazla şikayet yok.
    Ben ilk takıldığı haftalarda sıkıntı çektim. Ayardan sonra 1,5 yıl geçti MAAŞALLAH TIK yok. Geçen hafta filtre değiştirdim(50 TL). Yola devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassin

Landi Renzo taktıranlar nasıl memnunlar mı arkadaşlar ?

Sorun yok. İnşallah olmaz da.
  • Hyundai i30 aracimda Inkagas bmd var fakat motor lamba ve hata kodları ile beraber 5500 devirde araba kendini silkeleyip gitmediği için kıt değişecek hangi landirenzo? Araç 123 beygir
  • mrb. imzamdaki araçta Landirenzo Evo takılı ama LPG Deposu ve üzerine takılı gösterge şamandra ve diğer parçalarının Atiker olduğunu fark ettim. sizce bu normal mi yoksa hepsinin Landirenzo olması gerekmiyormuydu bilen varsa yardımcı olurmusunuz.
  • Benim aracın deposu ve şamadırası da atiker, hiçbir sıkıntı yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thorondor06

Benim aracın deposu ve şamadırası da atiker, hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Daha önce ki acacımda sadece deposu yerli üretilen bir firmaya aitti. şimdi neden şamandra diğer parçalarıda Atiker takılıyor acaba olgu lpg genelinde böyle bir anlaşma mı var. yoksa bizim montajı yapan bayiler bize atikeri takıp orjinal landirenzo kitle gelen şamandra ve diğer parçaları başkasınamı takıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmetgenco

quote:

Orijinalden alıntı: thorondor06

Benim aracın deposu ve şamadırası da atiker, hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Daha önce ki acacımda sadece deposu yerli üretilen bir firmaya aitti. şimdi neden şamandra diğer parçalarıda Atiker takılıyor acaba olgu lpg genelinde böyle bir anlaşma mı var. yoksa bizim montajı yapan bayiler bize atikeri takıp orjinal landirenzo kitle gelen şamandra ve diğer parçaları başkasınamı takıyorlar.

Aracımı aldığımda aldesa marka tüp vardı ve çok sorun yaşadığım için komple değiştirdim ve landi taktırdım. Tabi atiker depo da eskiden kaldı bir daha para ödemedim ona.
  • Bu gün hem olgun lpg ana bayi hemde istanbul bölge bayisini telefonla aradım ve aklıma takılan soruları sordum.

1) Benim aracın motor numarası olan Z16XER ile başlayan motor numaralı opel araçlara sıkıntısız ve sorunsuz ayrıca garanti kapsamında lpg montajı yapıldığını. yeni nesil motor olan (Uero5) A16XER ile başlayan motorlar da ise garanti kapsamında takılmadığını ama yinede montaj yapılabildiğini söylediler.

2) Lpg kitinin aracın ön kısma motor bölgesine takılan (beyin ecu enjektör vs.) parçalarının tamamı Landirenzo olması zorunlu eğer bu bölümde bir başka marka takılmış ise hemen müdahale edeceklerini söylediler. ancak depo bölgesinde takılan yakıt tankı, şamandra ve göstergenin bayi insiyatifinde olduğunu belirtiler.

Yani burda bayi ön kısımda takılan parçaların tamamını landirenzo takmak zorunda eğer takmazsa farklı bir parça varsa olgun lpg hemen müdahale ederek olayı düzeltmeye gidecek. ancak depo bölgesindeki parçalar bayi vicdanına kalmış isterse landirenzo takar isterse atiker veya başkasını takarmış. ona müdahale etmiyorlar.

• 1.33 auris için sisteminiz uygun mudur?
  • Tam 1 sene önce Landi Renzo taktırdım. O tarihten beri ailenin bir parçası oldum, sık sık görüşüyoruz kendi aramızda.
    %25lik bir tasarruf sağladım, halbuki daha fazla olmalı bence. 2.0 otomatik vites aracım 100 kmde tam 17 litre tüketiyor (benzinde 12 litre). Simit depo 34 litre aldığı için benzincilerle de akraba olduk.
    Arıza ışığı ayarlardan sonra sönüyor, ancak ilk fırsatta yanıyor (ertesi gün yanmayı alışkanlık edindi).
    Çekişi hissedilir bir biçimde düştü. Rampaları 1 ve 2. viteste çıkıyorum.

Tanı: zayıf karışım. Ama sorun giderilemiyor.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen İstanbul'daki yetkili servislerin iyiniyetli davranışından dolayı marka konusunda olumsuz birşey söyleyemiyorum. Tüm parçalar garantiden değişiyor, sürekli ayarla uğraşılıyor.

İstanbul'da Landi Renzoda en iyi ayarı kim yapar sizce? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Bir müşteri olarak ve landi kullanıcısı olarak florya otogaz metin güngör diyorum.Kendisine bu forumdanda ulaşabilir iletişim bilgilerini alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.