Şimdi Ara

Landi Renzo lpg kiti kullananlar buraya... (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
12
Favori
209.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RaymondSerway

Geçen sene aracımın 10000 bakımını yaptırdıktan sonra ankara erciyes oto sanayideki landi renzo servisine gidip gaz filtresinide değiştirdim, aradan 3 ay kadar bir zaman geçti ve aracımın motoruna rektefiye yapıldı o sırada lpg nin motora bağlanan kısmı söküldüğü için tekrar bir landi renzo servisine gidip bağlatmam ve gaz ayarı yaptırmam gerekti bu seferde yenimahalledeki bir landi renzo servisine gittiğim araca bir kablo bağladı usta ve dediki abi senin gaz filitren çok eskimiş bende şaşırdım ustam daha ancak 3 ay oldu değiştireli dedim usta gel monitörden bak bu filtre 100000 km den uzun süredir kullanımda diye gösteriyor dedi baktım dediği gibiydi bende tekrar değitirtdim filtrenin yenisini taktırdım sanırım ilk filtreyi değiştirdiğim yerde dolandırıldım veyahutta ikinci gittiğim servisin yazılımında bir hata vardı
    herneyse asım mevzuya geleyim şimdi yine gaz ayarı yaptırmam gerekiyor bu duruma göre Ankara da bana hangi landi renzo servisine gitmemi önerirsiniz?

Şaşmazda Çiğdem oto var. Ben kiti orada taktırdım. Memnunum.

• bendede 2001 corolla vvti var klimada stop ediyordu,boğaz kelebek temizlendi şimdide düşük devirde hızlanırken tekleme gibi yekinme var,bunu servise götürdüm buji veya kablolardan olur dedi benzinde yapmayan lpgde yapmaya başlıyor varsa başına gelen çareleri nedir lpg servisleri bu işi bazen sallıyor, mersindede bi tane bayi var başka yok..
  • 2004 model megane 2 aracıma taktırdım landiyi.(çanakkale elit mühendislik)
    sadece 1 haftalık deneyimim sonucu;
    -en ufak bir performans kaybı yaşamıyorum.
    -tıkırtı,cazırtı,cozurtu sesi duymuyorum.
    -sabah 8-9 sıralarında lpgye geçişim 3dk,ama öğleden sonra falan 1dk(en fazla)
    -aldığım gibi 70tl'lik gaz ile yarısı şehiriçi yarısı şehir dışı olmak kaydı ile,ve maximum ekonomik gidişle(şehir içi 3.vites 50km,dışı 90km sabit) 277km gittim.
    bu yakıt çooook fazla değilmi arkadaş.?!!!
    taktırdığım gün ustaya "nezaman geliyim,ayar yapacakmısın?" diye kibarca sorduğumda "hiç gerek yok,1 sene sonra gel(sorun yaşamadığın sürece)bakarız"dedi.
    "hani ilk başlarda yakar,zamanla düşer ya ustam,telaş yapmayayım dimi"diye sorduğumda ise,"öyle bişi yok,beyni otomatik,vsvsvs.."diye anlattı.
    şimdi neyapsam ben,bu yakıt tasarrufsuzluğuyla??

ha bu arada aracım daha 40.000kmde,saat gibi motoru var,1km dahi hor kullanılmamıştır.çok canımı yakmaya başladı benzin fiyatları,oyüzden geçtim lpg'ye..

şehir dışı dediğim yol bölümünü herzaman gider gelirim,yaklaşık100km,inişleri çıkışları olan bir yol,ve benzinle gitgelimi 50 tllik benzinle hallediyodum(okadar tasarruflu sürüyorum yani..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draltuk -- 10 Eylül 2012; 15:22:34 >

• arkadaşım konuya bende deneyimimi yazmıştım okumuşsundur belki.
    şunu söylemek isterim ben. bu yılda izmirden kayseriye 900km yol yaptım.
    izmirde 1.99 kuruşa 1 depo gaz aldım. 29 litre filan gaz alıyor. 60 tl yani kısaca. tam 390 km yol yaptı.
    daha sonra halen yoldayım yani bu arada 1 depo daha gaz aldım. bu sefer 300km bile yapmadı araç 290 da filan kaldı. yani kısaca şunu söylemek istiyorum konuyu uzatmayımda. işin içinde lpg gaz olunca aldığın benzinlik, hangi gaz kullandığın,temizmi pismi hatta ve hatta gecemi aldın öğle sıcağındamı aldın bunlar çok etkili.

şehir içinde ortalama 30lt gaz ile 270-290km yol yapıyorsan herşey normaldir.
    şehir dışında uzun yolda da 30lt gaz ile 350-370 km yol yapmalısın.

kendine çok iyi temiz bir istasyon belirle, sürekli ordan al. ben geçen yıl kayseride bide tatil amaçlı geldiğim için nerden buldum ordan gaz aldım, bujilerle elektirik bobiniydi sanırım o yandı. sebebide pis gaz kullanmam oldu.

ne aygaz ne mogaz ben en çok shell gazdan memnunum.roket gibi gidiyor.

• anladım..gazı aldığım yer total istasyonuydu ve sanırım piyasanın sattığı en pahalı gaz şu anda onda(2.70)diye hatırlıyorum fiyatını..
    çoğu kimselerden duydum shell gazın iyiliğini..
    yola devam edicez,bakıcaz duruma,cevabın için teşkürler.
  • gazın pahalı olması seni yanıltmasın.
    pahalı olan herşey iyi demek anlamına gelmez bizim türkiyemizde.birde aynı gün ben gazı izmirde shelden 1.99 kuruşa alırken kayseride aynı gaz 2.40 kuruşa aldım. herşehirde farklı pompa fiyatları.
    total hiç ama hiç kullanmadım.

Opet aygaz-mogaz kullandım, temiz bir gaz ama arabayı boğuyor resmen
    Petrol ofisi kullandım, çok çabuk bitiyor :)
    Aytemiz kullandım bujileri ve elektrik bobinim yandı.

en iyisi bana göre Shell gaz geldi. araba çekişten asla düşmüyor,boğmuyor aracı. temiz bir gaz. fişek gibi gidiyor, tasarrufluda. şehir içi izmir trafiğinde 28-29 lt gaz ile 270-280km çok rahat yapıyorum.
  • 277km sonrası aytemizde fulledim..2.20 fiyatı ile burdaki en ucuz pompa fiyatı,genelde herkeste ucuz diye aytemizden alıyor burda,ancak bi şikayet duymadım.
    en nihayetinde biraz daha araştırıcaz bakalım,lokal araştırmamı tamamlar,gaz markasını seçerim,daha yeni katıldığım için lpg ailesine,şimdi bu tür muhabbetlere kulak kabartıcam çevremde.
  • dostum ben aytemizin gazını geçen yıl 2 ay kullandım sürekli. kayseride en ucuz ama ama lüks pompa istasyonu aytemiz. 5 yıldızlı otel gibi. ama gazı inan 5 para etmez. gazı pis die ben demiyorum. Araç beynini bilgisayara bağlatıp test ettirdim. yakıtta pislik çıktı, ve sonundada bujilerim ve elektirik bobinim arıza yaptı. 200tl masrafa soktu kısaca.
    bunu yapanda sıradan sanayi değil, otokoç'un ford servisi.
    gazı şöyle sende test edebilirsin. bi kapalı garaj ortamın varsa arabanı çalıştır rölantide. iyice gaza yüklen bağırttır motorunu. 5-6 bin deviri bulsun saat fazla değil bu şekil 1-2 dakika zorla iyice, garaj içinde lağım kokusu gibi pis bir koku yayılırsa bilki yakıtın 5 para etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rekcah2007

bendede 2001 corolla vvti var klimada stop ediyordu,boğaz kelebek temizlendi şimdide düşük devirde hızlanırken tekleme gibi yekinme var,bunu servise götürdüm buji veya kablolardan olur dedi benzinde yapmayan lpgde yapmaya başlıyor varsa başına gelen çareleri nedir lpg servisleri bu işi bazen sallıyor, mersindede bi tane bayi var başka yok..

Merhaba,

Bende 2007 model toyota avensis 1.6 vvti var. 30.000 km civarında Lovato LPG kiti taktırdım. 60.000 km civarında rölantide devir oynamaya başladı, çekiş düştü. 65.000 km civarında motor rölentide stop etmeye başladı.
    5 yıldır gitttiğim ustam sorun boğaz kelebeğindedir dedi ve temizledi. Fakat hiçbir değişiklik olmadı. Tanıdığım başka bir ustada aynı şeyi söyledi ve yaptı. Sonuç aynı.
    LPG'yi takdırdığım yere gittim. Bana Toyota ustası tavsiye etti. Ona götürdüm. Sorun sibop ayarlarından dedi. 200 TL ücrete sibop ayarlarını yaptı ve motor ilk günki gibi oldu.
    Ancak 80.000 km'de yine devir oynamaya başladı. Bu sefer sorun daha büyüktü. Siboplar yanmıştı. Sebep: LPG'nin daha yüksek sıcaklıkta çalışması ve motoru benzin gibi soğutamadığından dolayı sübaplara zarar vermesi Sonuç: Sibopların ve bir ateşleme bobini değişimi = 1.000 TL
    Motor şu an saat gibi. Daha önce vites düşürerek çıktığım rampaları vites ve hız düşmeden çıkıyorum.
    LPG'nin artıları olduğu gibi eksileri bunlar. Ne demişler: Gülü seven dikenine katlanır.

Kazasız günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rekcah2007

bendede 2001 corolla vvti var klimada stop ediyordu,boğaz kelebek temizlendi şimdide düşük devirde hızlanırken tekleme gibi yekinme var,bunu servise götürdüm buji veya kablolardan olur dedi benzinde yapmayan lpgde yapmaya başlıyor varsa başına gelen çareleri nedir lpg servisleri bu işi bazen sallıyor, mersindede bi tane bayi var başka yok..

Merhaba,

Bende 2007 model toyota avensis 1.6 vvti var. 30.000 km civarında Lovato LPG kiti taktırdım. 60.000 km civarında rölantide devir oynamaya başladı, çekiş düştü. 65.000 km civarında motor rölentide stop etmeye başladı.
    5 yıldır gitttiğim ustam sorun boğaz kelebeğindedir dedi ve temizledi. Fakat hiçbir değişiklik olmadı. Tanıdığım başka bir ustada aynı şeyi söyledi ve yaptı. Sonuç aynı.
    LPG'yi takdırdığım yere gittim. Bana Toyota ustası tavsiye etti. Ona götürdüm. Sorun sibop ayarlarından dedi. 200 TL ücrete sibop ayarlarını yaptı ve motor ilk günki gibi oldu.
    Ancak 80.000 km'de yine devir oynamaya başladı. Bu sefer sorun daha büyüktü. Siboplar yanmıştı. Sebep: LPG'nin daha yüksek sıcaklıkta çalışması ve motoru benzin gibi soğutamadığından dolayı sübaplara zarar vermesi Sonuç: Sibopların ve bir ateşleme bobini değişimi = 1.000 TL
    Motor şu an saat gibi. Daha önce vites düşürerek çıktığım rampaları vites ve hız düşmeden çıkıyorum.
    LPG'nin artıları olduğu gibi eksileri bunlar. Ne demişler: Gülü seven dikenine katlanır.

Kazasız günler dilerim.

• selamlar

2006 opel astra h sahibiyim. 40.000deyken LPG'ye geçtim. şuan 102.000bini geçti. tüm bakımları aksatmadan zamanında yaptım. LPG filtrelerini de zamanında değiştirdim.
    evvelki gün arabaının egzos arıza lambası yandı. LPGde inanılmaz bir titreme vardı. bu durumu bir kere daha önceden yapmıştı ve geçmişti. ama bu sefer geçmedi. kötüsü benzindeyken de araç çekişten düşüyor, titreme devam ediyor. egzostan acayip sesler geliyordu.
    önce landirenzo olguna gittim. baktılar enjektörlerde sıkıntı olabilir, söküp bakacaz dediler. ama zamanım yoktu, çıktım.
    araba benzindeyken de aynı durum devam ettiği için ertesi gün doğrudan servise götürdüm. ve bilgisayarı bağlayıp baktılar. araba tekliyor dediler. sonuçta ateşleme bobini değişecek dediler. bujilerle beraber. neyse değiştirin dedim. 380 tl fiyata değişti. fiyat biraz fazla geldi ama yapacak birşey yoktu. bu arıza zaten direk lpgden oluyormuş. nete girince direk lpgli araçlarda olduğu görülüyor zaten. landirenzonun yerine gittim, onlar bu durumu inkar ediyor.
    internete bakarsanız markadan bağımsız birçok lpg sistemi arızayı evrdiyormuş. umarım subaplar gitmez. onun da fiyatını sordum. 1500 tl dediler.

sonuca gelelim. lpg araca zarar veriyor mu evet veriyor. ama bir getiri götürü hesabı yaparsak;

60.000 kmde LPG karı tahmini= 6.000 TL
    LPG dönüşüm fiyatı=2000TL
    LPG filtre değişimleri= 300 TL
    bobin arızası= 380 TL

yani LPG kar tahmini 3.300 TL. subaplar değişirse işte o zaman pek bir anlamı kalmayacak.

herkese kazasız belasız arızasız cezasız günler...

• merhaba arkadaşlar bundan önceki peugeot 206 aracım vardı ona brc taktırdım ve hiç memnun değilgim ayda garanti 2 kere gidiyordum servise şuan opel astra j kasa aldım malum benzim cok pahalı oldugundan tekrar lpg'ye gecmek istiyorum ama tabiki korkarak hareket ediyorum son zamanlarda evet landi renzo markasını duymaktayım opel astra j kasaya taktıran atrkadaşlar varmı acaba ve memnunmusunuz cvp yazarsanız sevinirim

herkese kazasız cezasız iyiyolculuklar dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: deanend

merhaba arkadaşlar bundan önceki peugeot 206 aracım vardı ona brc taktırdım ve hiç memnun değilgim ayda garanti 2 kere gidiyordum servise şuan opel astra j kasa aldım malum benzim cok pahalı oldugundan tekrar lpg'ye gecmek istiyorum ama tabiki korkarak hareket ediyorum son zamanlarda evet landi renzo markasını duymaktayım opel astra j kasaya taktıran atrkadaşlar varmı acaba ve memnunmusunuz cvp yazarsanız sevinirim

herkese kazasız cezasız iyiyolculuklar dilerim

öncelikle merhaba
    arcınıza LANDİRENZO otogaz sistemi uygundur sorun ve peroblem teşkil etmez arcınızın arıza ışıgı kesinlikle yanmaz. arcınız 10.000 km gecmemiş ise yazılı olarak 2yıl veya 100.000 km motor garantisi olgun lpg tarafından verilir. landirenzo türkiye genelinde 200 aşkın servis agı ile hizmet vermektedir opel 0 km arclarda landirenzo otogaz kitini kulanmaktadır. daha detaylı biligi icin bizimle irtibata gecebilirsiniz iyi günler.

• Merhaba 2001 model Opel ZAFİRA 1.8 Otomatik vites aracıma Landi kit taktırdım. ama arıza lambası derdin den kurtulamıyorum. konyada ikamet etmekteyim. Çok çeşitli arıza kodları vermeye başladı aracım. Zayıf eksoz yakıt la ilgili arıza kodlarından nasıl kurtulucam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: galip29

Merhaba 2001 model Opel ZAFİRA 1.8 Otomatik vites aracıma Landi kit taktırdım. ama arıza lambası derdin den kurtulamıyorum. konyada ikamet etmekteyim. Çok çeşitli arıza kodları vermeye başladı aracım. Zayıf eksoz yakıt la ilgili arıza kodlarından nasıl kurtulucam ?

öncelikle merhaba
    arcınızda LANDİRENZOMU VAR YOKSA LANDİ Mİ tam markayı yazarsanız size yardımcı olabilirim. birde özelden tel bilgilerini gönderirseniz net olarak sizi yönlendirme yaparak arızanızı cözmü icin irtibata gecebiliriz .iyigünler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LandiRenzo-teknik -- 11 Aralık 2012; 13:03:44 >
  • Aracımdaki Kit Landi Renzo evo modeli
  • quote:

Aracımdaki Kit Landi Renzo evo modeli

özelden mesajınızı aldım konya landirenzo yetkili servisi ile irtibata gecip sorununuzu cözdürcegiz iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: LandiRenzo-teknik

quote:

Aracımdaki Kit Landi Renzo evo modeli

özelden mesajınızı aldım konya landirenzo yetkili servisi ile irtibata gecip sorununuzu cözdürcegiz iyi günler

İnşallah bu sorundan kurtulmak istiyorum. geri dönüşünüzü bekliyorum. ilginiz için ayrıca teşekkürler..

Landi renzo markasını tercih ettiğimden dolayı pişman değilim.
  • SELAM ARKADAŞLAR BENDE KONUYA FİKRİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM LANDİRENZO MARKA BENCE TÜRKİYEDEKİ LPG SİSTEMLERNİN KALİTE OLARAK 4 SIRASINDA YER ALMAKTADIR VE ÇOK SAĞLAM BİR ÜRÜNDÜR BAZI KÜÇÜK KUSURLARI OLSADA 2700 LÜK SİSTEMLERDEN PEK AŞAĞI KALIR YANI YOKTUR FİYATI BANA GÖRE KALİTESİNE GÖRE UCUZDUR LPG Cİ OLARAK FİKRİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM
  • Ankara'da Landirenzo için iyi bir servis tavsiye edebilir misiniz ? Aracım astra g 2008

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forrrza -- 6 Ocak 2013; 0:58:07 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.