Şimdi Ara

Landi Renzo lpg kiti kullananlar buraya... (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
635
Cevap
12
Favori
209.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

5 mart' teslim almış olduğum 2013 model dacia sandero 1200cc aracımda fabrika çıkışı Landi Renzo marka lpg kiti takılı. İlk 3 hafta işler yolundaydı. Ancak sonradan motor ilk start alışta sesli ikaz vererek lpg ye geçmez oldu. Bu sadece bazı startlarda oluyor ve eğer canı istemez ise bütün gün geçmiyordu.

Aracı aldığım Dacia servisi soruna tam teşhis koyup çözemedi. Önce düğme (aynı zamanda cpu imiş) ve kaputun altındaki elektronik kartı (beyinmiş) değiştireceklerdi. Bunun için haftalarca bekledikten sonra lpg basınç kaptörünü, map sensörünü ve debimetreyi değiştirdik dediler. Ancak sorun düzelmedi. Başka bir yetkili serviste ise şamandıranın yapılan ölçümlerde arızalı olduğu söylendi. Ancak şamandıra tek başına takılmayıp tank ile beraber değişmesi gerekiyormuş. 2 aylık aracın lpg tankı değişecek yani. Bir de bu parçalar stokta olmayıp fransa' dan da parça teslimi konusunda süre verilmiyormuş. Ben de aracımı parçalar gelinceye kadar geri istedim. Dün aracımı tekrar toplayarak teslim ettiler. 8 litre kadar gaz alıp şansım yaver giderse gaz ile gitmeyi düşündüm. Ama bir de ne göreyim. Sorun daha beter olmuş. Gazı aldıktan sonra birkaç dakika gaz ile gidip sonra sesli ikaz vererek benzine geçiyor.

1) Daha önce hiç araç giderken ikaz verip benzine geçmemişti. Sadece ilk startta baışma gelebiliyordu.
    2) çağırdıklarında tankı boş olarak getirmemi istiyorlardı ama şu halde 7 litre gazı boşaltmam imkansız

Soruna yorumunuz nedir?

yapabileceklerim konusunda fikir verebilirseniz çok sevinirim

Saygılar,

• benim meganda da olmuştu. Bahcelievler kral otogaz Mehmet usta bu işin ustası sisteme girdi on off birşeyleri değiştirdi Allah şükür sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARRIOR

Sayın Landi Renzo Teknik,

5 mart' teslim almış olduğum 2013 model dacia sandero 1200cc aracımda fabrika çıkışı Landi Renzo marka lpg kiti takılı. İlk 3 hafta işler yolundaydı. Ancak sonradan motor ilk start alışta sesli ikaz vererek lpg ye geçmez oldu. Bu sadece bazı startlarda oluyor ve eğer canı istemez ise bütün gün geçmiyordu.

Aracı aldığım Dacia servisi soruna tam teşhis koyup çözemedi. Önce düğme (aynı zamanda cpu imiş) ve kaputun altındaki elektronik kartı (beyinmiş) değiştireceklerdi. Bunun için haftalarca bekledikten sonra lpg basınç kaptörünü, map sensörünü ve debimetreyi değiştirdik dediler. Ancak sorun düzelmedi. Başka bir yetkili serviste ise şamandıranın yapılan ölçümlerde arızalı olduğu söylendi. Ancak şamandıra tek başına takılmayıp tank ile beraber değişmesi gerekiyormuş. 2 aylık aracın lpg tankı değişecek yani. Bir de bu parçalar stokta olmayıp fransa' dan da parça teslimi konusunda süre verilmiyormuş. Ben de aracımı parçalar gelinceye kadar geri istedim. Dün aracımı tekrar toplayarak teslim ettiler. 8 litre kadar gaz alıp şansım yaver giderse gaz ile gitmeyi düşündüm. Ama bir de ne göreyim. Sorun daha beter olmuş. Gazı aldıktan sonra birkaç dakika gaz ile gidip sonra sesli ikaz vererek benzine geçiyor.

1) Daha önce hiç araç giderken ikaz verip benzine geçmemişti. Sadece ilk startta baışma gelebiliyordu.
    2) çağırdıklarında tankı boş olarak getirmemi istiyorlardı ama şu halde 7 litre gazı boşaltmam imkansız

Soruna yorumunuz nedir?

Saygılar,

benim meganda da olmuştu. Bahcelievler kral otogaz Mehmet usta bu işin ustası sisteme girdi on off birşeyleri değiştirdi Allah şükür sorun yok

• Arkadaşlar aracım Cruze 124 bg olan yeni kasadan. Landirenzo evo kit flashlube yağlama sistemi takılı. 500 km de taktırdım şu an 7000 km de aracım. Ortalama 1000 km de bir yağlama yağım bitiyordu. Servise götürdüm ne yaptılarsa olmadı en son komple sistemi değiştirdiler yenisini taktılar. Fakat üzerinden 1000 km geçti tekrar açtım baktım gene bitmiş. Aradım dedim böyle böyle. Abi yapacak başka birşeyimiz yok sen bitik halde kullan 2500 km de bir tamamen doldurursun dedi. Kafaya takma dedi. Sizce ne yapmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korner12

Arkadaşlar aracım Cruze 124 bg olan yeni kasadan. Landirenzo evo kit flashlube yağlama sistemi takılı. 500 km de taktırdım şu an 7000 km de aracım. Ortalama 1000 km de bir yağlama yağım bitiyordu. Servise götürdüm ne yaptılarsa olmadı en son komple sistemi değiştirdiler yenisini taktılar. Fakat üzerinden 1000 km geçti tekrar açtım baktım gene bitmiş. Aradım dedim böyle böyle. Abi yapacak başka birşeyimiz yok sen bitik halde kullan 2500 km de bir tamamen doldurursun dedi. Kafaya takma dedi. Sizce ne yapmalıyım ?

hocam söktürün gitsin yağlamayı. 1000 kmde 1 kutu bitiyor demişsiniz ortalama 50tl desek 50000 kmde 2500 tl yağ masrafı demek. bırakın subaplarınız yansın maliyeti 1500tl... sonra çelik takarsınız ömür boyu rahat edersiniz. zaten landinin yağlama olayı tamamen palavra... tek işe yarayan sistem prins valve care

• quote:

Orijinalden alıntı: wings35

quote:

Orijinalden alıntı: korner12

Arkadaşlar aracım Cruze 124 bg olan yeni kasadan. Landirenzo evo kit flashlube yağlama sistemi takılı. 500 km de taktırdım şu an 7000 km de aracım. Ortalama 1000 km de bir yağlama yağım bitiyordu. Servise götürdüm ne yaptılarsa olmadı en son komple sistemi değiştirdiler yenisini taktılar. Fakat üzerinden 1000 km geçti tekrar açtım baktım gene bitmiş. Aradım dedim böyle böyle. Abi yapacak başka birşeyimiz yok sen bitik halde kullan 2500 km de bir tamamen doldurursun dedi. Kafaya takma dedi. Sizce ne yapmalıyım ?

hocam söktürün gitsin yağlamayı. 1000 kmde 1 kutu bitiyor demişsiniz ortalama 50tl desek 50000 kmde 2500 tl yağ masrafı demek. bırakın subaplarınız yansın maliyeti 1500tl... sonra çelik takarsınız ömür boyu rahat edersiniz. zaten landinin yağlama olayı tamamen palavra... tek işe yarayan sistem prins valve care

Yok 50 lira olsa bir dakika bekletmem sökerim zaten. 15-20 lira civarında. Ayrıca eğer sorun çözülmezse ustaların dediği gibi kullanacağım. Yağı doldurup bitse bile 2500 km de bir yağ ekleyeceğim. Zaten beyinde ayarı 0 da nasıl oluyor da bu kadar çabuk bitiyor anlamış değilim...

• cruze kullanan bir arkadaşımda aynı sorundan muzdaripti hatta onunkisi 800km dayanıyordu yalnız diğer arkadaşımınki elektronik olan versiyondu ve 9000km de bitirdi. sizinkisi manuel olan sistemmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wings35

cruze kullanan bir arkadaşımda aynı sorundan muzdaripti hatta onunkisi 800km dayanıyordu yalnız diğer arkadaşımınki elektronik olan versiyondu ve 9000km de bitirdi. sizinkisi manuel olan sistemmi?

Yok elektronik yağlama sistemi benim ki keşke manuel olsa musluğunu kıs yola devam et. Bunda 0 konumuna getirsen bile yağ çekiyor anlamadım gitti... 9000 km gitmesi hiç normal bir durum değil ama...
  • Arkadaşlar bizde yarın landirenzo kit taktırcaz 124 hp cruze a . Takıldıktan sonra hangi markadan gaz almamızı önerirsiniz aygaz dan alınan gazda sanırım arıza ışığı yakıyormuş katkılı olduğu için çözemiyormuş landirenzo böyle bir sorun var mı sizler nerden alıyorsunuz gazı .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WARRIOR

Sayın Landi Renzo Teknik,

Soruna yorumunuz nedir?

Saygılar,

benim meganda da olmuştu. Bahcelievler kral otogaz Mehmet usta bu işin ustası sisteme girdi on off birşeyleri değiştirdi Allah şükür sorun yok

Benim sorunu Mehmet Usta' ya iletebilir misiniz? Yorumu ne olur acaba?

Servis suçun şamandırada olduğunu düşünüyor ama bence yine olmayacak. Bilemedikleri bir şey var.

Servisteki teknisyenler laptop' u bağlıyorlar arabaya, eğer tanı bölümünde herhangi arıza kaydı yok ise sorun yok diyip geçiyorlar. parametreler hakkında geniş bilgiye sahip olduklarından şüpheliyim.

Bana arızayı şıp diye anlayıp aha da budur diyebilecek biri gerekli ki mutlaka dünya üzerinde landi renzo için böyle bir şahıs olmalı ve fakat nerede? Arıza zor bir arıza değil. İtalyanlara sorulsa hemen "şu parça arızalı ya da şu ayar değiştirilmeli" diyebilirler tahmin ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARRIOR -- 7 Haziran 2013; 1:07:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RaiTrQ

Arkadaşlar bizde yarın landirenzo kit taktırcaz 124 hp cruze a . Takıldıktan sonra hangi markadan gaz almamızı önerirsiniz aygaz dan alınan gazda sanırım arıza ışığı yakıyormuş katkılı olduğu için çözemiyormuş landirenzo böyle bir sorun var mı sizler nerden alıyorsunuz gazı .
    Bu linki görünce pek bir sevindim ama bu landi farklı bişimiş sanırım :)

http://www.landi.com.tr/haber-detay.asp?ID=2

Edit:Bu konuda bilgisi olan var mı? Landi Landirenzonun ürünü müdür?

Fiat G.Punto 1.4 Fire aracıma bu kiti taktırsam Landirenzo ile arasında dağlar kadar fark olur mu sorunsuzluk açısından?
    Fiat yetkili vayileri 1750TL'ye Landirenzo kit takıyorlar, ve sorunsuzca ayar bile gerektirmeksizin arkadaşlarımız kullanıyor.
    Acaba 1200'e bu linktekini taktırsak aynı şekilde sorunsuz, ayarsız kullanabilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 7 Haziran 2013; 21:05:56 >

• dostlar merhaba,

landi marka lpg taktırdım 1500 km fln oldu. performansta kayıp olmadı diyebilirim ancak biraz fazla yakıyor gibi. öncelikle bunun bi sebebi var mıdır? birde tavsiye ettiğiniz lpg istasyonu var mı yada sürekli kullanıp memnun olduğunuz marka ?
  • Merhaba Arkadaşlar
    Bende 2011 opel astra 1.4 turbo var. Bende landirenzo lpg kiti taktırmak istiyorum. Afyonda bu işi bilen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorp1211

Merhaba Arkadaşlar
    Bende 2011 opel astra 1.4 turbo var. Bende landirenzo lpg kiti taktırmak istiyorum. Afyonda bu işi bilen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba
    Aracınıza landirenzo evo turbo kit olur hic bir sorun sıkıntı yaratmaz.afyonda bayi olarak AKKUS otogaza gidebilirsiniz.

AKKUS OTO TAMIRI LPG MONTAJI EKREM AKKUŞ
    Tel: 0(272)223 15 69
    E-Mail: akkus_oto@hotmail.com
    Adres: 2. KÜÇÜK SAN. SITESI 10 ADA 5 BLOK NO:2 AFYON
  • sayın yetkili,
    opel astra 1.6 115hp A16xer motorlarda lpg ile kullanınca subab yanması olayını bize detaylıca acıklarmısınız? lpg taktıracam ama bu ihtimal düşündürüyor hatta arabayı değiştirmeyi bile düşünüyom dizel bir araçla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mko32

sayın yetkili,
    opel astra 1.6 115hp A16xer motorlarda lpg ile kullanınca subab yanması olayını bize detaylıca acıklarmısınız? lpg taktıracam ama bu ihtimal düşündürüyor hatta arabayı değiştirmeyi bile düşünüyom dizel bir araçla..

merhaba
    opel astra 1.6 115hp A16xer araclarda evet sibop sorunu var bu sibop sorunu ile ilgili olarak bu araclara montaj yapıldıgı taktirde otogaz kalibirasyonu cok iyi yapılması gerekir ve mutlaka OBD cihazı ile farklı devirlerde yol ayarı mutlaka yapılması gerekir cünki arac gazla calışır iken hic bir devirde zengin ve ya fakir karışım olmayacak zengin karışım veya fakir karışım olur ise siboplarınız ve sibop yataklarınız daha kısa sürede hasar görecektir. bunun icin düzgün montaj ve yol ayarı şartır bu şakilde montaj yapıldıgı taktirde aracınızın sibop ve sibop yataklarınız hasar uzun müdet hasar görmez. ayrıca sibop ve sibop yataları hasas olan araclarda mutlaka yaglama sistemi kulanılmasını tavsiye ediyoruz ama bu yaglama sistemininde yagı orjinal olaması gerekiyor piyasada bulunan 10 numara yaglardan kulanılır ise hiç bir işe yaramaz ve ayrıca zamanla egsoz katalitezörünüzü tıkayabilir landirenzonun kulandıgı ( falaşlube valvesaver) yaglama sistemini kulanılmasını tavsiye ederim. ve bu şekilde sibop ve sibop yataklarınız uzun sire hasar görmeyecektir uzun süre dedigimiz km nekadar 100.000 km ile 110.000 km civarı bu kilometreden sonrada sibop ve sibop yataklarında hasar oluşan aracların maliyetide aracınıza celik sibop yaptırır iseniz 1200 tl ile 1300 tl arası dır kafanıza takılan başka bir konu olur ise tekrar yazabilirsiniz iyigünler

• Orijinalden alıntı: LandiRenzo-teknik

sayın yetkili,

merhaba
    opel astra 1.6 115hp A16xer araclarda evet sibop sorunu var bu sibop sorunu ile ilgili olarak bu araclara montaj yapıldıgı taktirde otogaz kalibirasyonu cok iyi yapılması gerekir ve mutlaka OBD cihazı ile farklı devirlerde yol ayarı mutlaka yapılması gerekir cünki arac gazla calışır iken hic bir devirde zengin ve ya fakir karışım olmayacak zengin karışım veya fakir karışım olur ise siboplarınız ve sibop yataklarınız daha kısa sürede hasar görecektir. bunun icin düzgün montaj ve yol ayarı şartır bu şakilde montaj yapıldıgı taktirde aracınızın sibop ve sibop yataklarınız hasar uzun müdet hasar görmez. ayrıca sibop ve sibop yataları hasas olan araclarda mutlaka yaglama sistemi kulanılmasını tavsiye ediyoruz ama bu yaglama sistemininde yagı orjinal olaması gerekiyor piyasada bulunan 10 numara yaglardan kulanılır ise hiç bir işe yaramaz ve ayrıca zamanla egsoz katalitezörünüzü tıkayabilir landirenzonun kulandıgı ( falaşlube valvesaver) yaglama sistemini kulanılmasını tavsiye ederim. ve bu şekilde sibop ve sibop yataklarınız uzun sire hasar görmeyecektir uzun süre dedigimiz km nekadar 100.000 km ile 110.000 km civarı bu kilometreden sonrada sibop ve sibop yataklarında hasar oluşan aracların maliyetide aracınıza celik sibop yaptırır iseniz 1200 tl ile 1300 tl arası dır kafanıza takılan başka bir konu olur ise tekrar yazabilirsiniz iyigünler

[/quote
    sayın yetkili ilginiz için teşekkür ederim, peki bu bahsettiğiniz ayarlar herhangi bir landirenzo bayisinde yapılırmı? bu yağlama sistemi lpg takma işlemi fiyatına dahilmi son olarak yağlama sisteminde kullanılan yağın değişimi, tekrar dolumu ve ücreti nekadardır?

• LandiRenzo-teknik L kullanıcısına yanıt
    sayın yetkili ilginiz için teşekkür ederim, peki bu bahsettiğiniz ayarlar herhangi bir landirenzo bayisinde yapılırmı? bu yağlama sistemi lpg takma işlemi fiyatına dahilmi son olarak yağlama sisteminde kullanılan yağın değişimi, tekrar dolumu ve ücreti nekadardır?
  • quote:

merhaba
    Aracınıza montaj yapan laandirenzo servisi bu ayarları yapar yaglama sistemini yagı her 10.000 km bir biter maliiyeti 50. tl dir yaglama sistemini takmak fiyaata dahil degildir yaglama sisteminin fiyatı 500. tl dir yaglama sistemi ile birlikte montaj 2.200 tl kerdi kartına 10 taksit fiyatı vardır bu taktıracagınız bölgeye göre 50 ila100 tl arasınıda fiyat farkı olabilir iyi günler
  • arkadaşlar belki çok temel bir sorun ama bende yeni araştırmaya başladım...landi ile landirenzo arasında ne gibi farklar var...aynı marka mı bunlar...zira landi 1250 tl,landi renzo 1750...bide wolsvagen polo 1,4 2005 kasa var...hangi marka benim için iyi olur..herkese selamlar....
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.