Şimdi Ara

Lansmandan ev almak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Lansmandan ev almayı düşünüyorum.Daha önceden tecrübe etmiş veya bilgi sahibi olanlarınız varsa yapılması gereken şeyleri yazabilir mi?İnternette birçok şey yazıyor hangisini dikkate almam gerektiğini bilemiyorum.

• Yapacagindan emin oldugunuz bir şirket degilse kesinlikle bulasmayin + yapmaniz gereken butun odemelerin sozlesmede çok fazla net belirtilmiş olmasina dikkat edin; ucu açik maddeler olmasin. Nakit mi alacaksiniz taksitle mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    yuzde 30 peşinat kalanı tapu tesliminde olacak şekilde olucak.sözleşmede şu şekilde:

https://i.hizliresim.com/8Y7N3k.jpg

https://i.hizliresim.com/Yg7Oaj.jpg

https://i.hizliresim.com/azb1aB.jpg

• 1. Bu şahıslar kim biliyor musunuz? Taniyor musunuz?

2. Taşınmaz satış vaadi, noterde yapılmazsa geçersizdir.

3. Eğer ki parayi ödeseniz ve taksit taksit de ödemeye devam etseniz; ve inşaatı yapanlar da batsa - verdiğiniz parayla kalırsınız ve ne parayı geri alabilirsiniz, ne de tapuyu...

4. Taşınmaz satış vaadi sözleşmesinde henüz ortada taşınmaz yoktur; müteahhitler bu şekilde henüz ellerinde olmayan unsurlarin satışını yapıp zamanla sizlerden elde ettikleri paralarla yapım işini gerçekleştiriyorlar. Yani bu sözleşme büyük risk içeriyor. Bana kalırsa bu şekilde bir sözleşme yapmayın..

cevabiniz icin cok tesekkur ederim.belediyede calisan tanidiklarimiza santiyeyi teftis ettirdik projeye uygun devam edip etmedikerine dair.Ayni muteahhitin ayni ilde bitirmis oldugu baska projeleri oldugunuda ogrendik.Suanda bizim almak istedigimiz konutun kaba insaati bitmis durumda ve ic dosemeleri yapiliyor( mutfak dolaplari vs).Noter huzurunda sozlesme olayini bircok kisi soyledi bana.Sanirim oyle yapmakta fayda var gibi.cok tesekkur ederim cevaplariniz icin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğer yapacaksanız mutlaka noterde yapın yoksa sözleşme *geçersiz* olur inşallah gönlünüzce olur 😊

• Yalniz hocam; ben sizin yerinizde olsam bu verilere ve kaba inşaatin bitmiş olmasina rağmen burayi almazdim.. Cok fazla risk var, alelade sözlerden ve kaba inşaattan başkaca adamlarin güven veren bir yanıni göremedim; şu fotoğraflarini attiğiniz sözleşmelerle bir daireyi 10 15 kişiye satabilirler.

Bunun çook fazla örneği var, bakın hayatta hiçkimseye birkaç diğer insanın tavsiyesiyle güvenmeyin zira insana güven olmaz.. Bu yalan söylemez dediğiniz insanlarin beyanlarini bile başkaca delillerle desteklemeden sakın inanmayın.

Bir de hocam; yani başka bir imkan yok mu ev almaniz için? Burada karşı taraf adi ortaklik, yani normal kişiler sizin benim gibi. Yakın akrabam olsaydiniz kolunuzdan tutar zorla vazgeçirtirdim ama şu durumda bundan daha fazlasini yapamiyorum.

Daha once de dediğim gibi; cok büyuk bir risk bu bence, tüm birikimleriniz hiç olabilir. Ama öte yandan ev sahibi de olabilirsiniz. Eğer ki başkaca projelero değerlendirme imkânınız varsa oralara göz atın, bunsan vazgeçin dedim bana hiç güvenilir gelmedi.

Ayrica son 1 senede sayisiz müteahhit batti bulunduğum yerde; 100 150 bin tl sermaye bulan herkes sizin talip olduğunuz yer gibi bir arsa alip proje çizdirerek lansmandan avantajli ev satiyorum diye girişimlere başladılar. Ama malesef çoğunun battığını biliyoruz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir'de ev almak
    2 yıl önce açıldı
    İcradan arsa veya ev almak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    ilginize teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.