Şimdi Ara

@@LAP TOP a VİSTA kurdum TESTLER EKLENDİ@@ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
5.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostuım VİSTA da 1.3 B driver var 900 MB vista

Benim ses kartı Realtek tanıdı kendisi sorun çıkarmadı diğer dirverlerde moden tanıtmadım,

EKRAN KARTIM paylaşımlı 828\55 GM onu da otomatik tanıdı herhangi bşiy kurmadım yani.

Yolgezer80

Benim sistem imzamda

Benim söylemek istediğim şı XP de belki 50 TANE program YÜKLÜ

VİSTA da daha bişiy kurmadım pğrogram kurdukça ağırlaşıyor işletim sistemi.

Belki ondandır. Ama dedikleri gibi yavaş değil ya RAM e falan fazla yükleniyor ama çok rahat çalışıyor.

Bana göre İYİ bir EKRAN KARTI

2.0-2.8 arası işlemci 1 GB ram olmalı

İşlemciye fazla yüklenmiyor önemli olan RAM ve

Ekran kartı da görsel öğeleri FULL kullanmak isterseniz iyi bir şey olmalı.

quote:

Orjinalden alıntı: dr0wn1ng

Vistayı kuran arkadaşlara birkaç sorum var..
    1-Driver sorun çıkardı mı?Ekran kartı olsun ses kartı olsun vista kendi tanıyor mu yoksa driverleri yüklemek için sahip olduğumuz laptopun web sitelerinde driver çıkarmalarını mı bekleyeceğiz?
    2-Vista'nın daha hızlı olduğunu söylemişsiniz bu hızlılığın nedeni işletim sistemni yeni kurmanız olabilir mi?Yani şişmiş bir Xp den daha hızlı olması doğaldır..Yeni kurulmuş Xpden daha hızlı diyebilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAy Ciddi -- 10 Aralık 2006; 17:40:04 >

• ARkadaşlar üzülerek söylüyorum ama BETA versiyonların linkleri artık kaldırılmış.

Eğer isteyen olursa ben DVD çoğaltıp KARGO ile(KARGO sizden olma kaydı ile) İSTEYENE gönderebilirim
  • VİSTA da değişen younlar birazbasit ama daha kaliteliler mayın tarlasının yerini rakkamlar almış işe yaramaz yine

Santranç falan vr SCreenshot ları ekliyorum
    santran
    ç dan hiç anlamadığım çin yorum yazamıcam
     @@LAP TOP a VİSTA kurdum TESTLER EKLENDİ@@

bu younda da toplar yuvarlanıyorlar

Sizde fare ile noktalar koyarak ve çizgiler çizerek topların deliğe girmesini engellemeye çalışıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAy Ciddi -- 10 Aralık 2006; 18:59:27 >

• Vista Çok güzel ama fiyatı da bi o kadar güzel olacak deniyor, nası olcak bilemiyorum yani. ama gerek aero özelliği olsun gerek kullanım kolaylığı çok hoş bir OS olmuş Vista.

Not:
    Santranç-N=SATRANÇ doğrusu olcaktı.
  • peki bu rc2 kac mb rapidden filan bulup indiremezmiyiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAy Ciddi

VİSTA da değişen younlar birazbasit ama daha kaliteliler mayın tarlasının yerini rakkamlar almış işe yaramaz yine

Santranç falan vr SCreenshot ları ekliyorum
    santran
    ç dan hiç anlamadığım çin yorum yazamıcam

bu younda da toplar yuvarlanıyorlar

Sizde fare ile noktalar koyarak ve çizgiler çizerek topların deliğe girmesini engellemeye çalışıyorsunuz

hoca "aero" özelliği niye açık değil sende ???
    aero olmadan Vista yavan kalır.. olmazki öyle..

• MSDN üyesi ve yaklaşık bir ay önce imzamdaki laptopa RC2 kurmuş (ve hala vista kullanan) biri olarak bir takım yorumlarda bulunayım;

1-Aero arayüzü paylaşımlı ekran kartlarında çalışmıyor, zaten Windows Experience Index denen bir sayı var (bi nevi iç benchmark) onda yüksek bir değer alamadığınız zaman aero açılmaz. ayrıca RAM'iniz 512 ise ekran kartı bağımsız olsa bile gene de açılmayabiliyor. Bu durumda açmak için registry'de bir ayar yapmak lazım. en kötüsünden bile bir ATI veya Nvidia kartınız varsa muhtemelen çalışır. Ben desktopta çalıştırdım, suse'nin xgl'inden daha güzel değil. aynı mantalite üzerine kurulu bi sistem. çektiği sistem kaynağını gören pek çok insan bunu kapatır bence.

2-Vista güvenlik ve görsellik konseptleri üzerine kurulmuş. yapılacak her önemli işlemden önce kullanıcı onayı alınıyor. Eğer bir butonun ya da programın üzerinde renkli kalkan sembolü varsa bu o programın Administrator olmadan kullanılamayacağını gösterir. Ayrıca linux'larda olduğu gibi, kullanıcı mantığı daha baskın bir hale gelmiş, bir programın ne yapabileceği artık tamamen hangi accountla açıldığına bağlı.

3-Vista açılırken ve kapanırken XP'den daha yavaş, ancak belleği daha iyi kullanıyor (ilk kurduğumda 512 RAM vardı, şimdi 1.2 gb RAM var makinada, aç/kapa süresi değişmedi) programlar daha zor çöküyor, çökenler daha kolay kapatılıyor, bir sorun oluştuğunda Vista çok daha ayrıntılı yanıtlar veriyor, mesela sistem geç kapanıyorsa buna hangi programın neden olduğu gibi.

4-Mobility'de Balanced Power seçtiğimde şarjı 3 saate kadar uzattı, (xp pro ile 2 saatten biraz fazla gidiyor)

Gelelim sorunlara;
    Vista RC2 5744 itibariyle,

-laptop üzerindeki card reader çalışmıyor, ne yaptıysam yemedi. Internette ve forumlarda okuduklarımdan card readerlarda problem olduğunu gördüm. Reader çalışmadığı için de çok merak ettiğim ReadyBoost özelliğini kullanamadım.

-USB portlarda genel sorunlar var, mesela USB mouse'u ilk hangi porta taktıysanız ordan çalışıyor, diğerlerinden çalışmıyor, hatta mouse'u görmüyor donanım olarak (mouse:Microsoft Optik Mouse)

-Ağdaki dosyaları görüyor ancak yazıcıyı görmüyor. Kendi paylaşımındaki klasörleri de ağdaki diğer makinalara göstermiyor.

-WIFI/Bluetooth açıp kapama butonu zaman zaman çalışmıyor, laptop kapansa da ışığı yanık kalabiliyor. Bazen BT tamamen gidiyor.

-Activesync (PocketPC sync yazılımı) ve Nokia Suite'i çalıştırmak çok zor oldu. Nokia Suite hala çalışmayabiliyor.

Sonuç:Herkes görsellik üzerinde durmuş, tabi işletim sisteminin hoş görünmesi önemli bir şey ancak Aero ekran kartını sürekli kullanan bir yapı, bir nevi laptopta sürekli oyun oynuyor gibisiniz, ısınma sorunları yaratabilir.

Driver'larda ciddi sorunlar var, internette yeterli kaynak yok, msdn forumlarında bile cevap bulunamayan tonla sorun var. özellikle beta kuracak arkadaşların aklında bulunsun. En problemli driver'lar pek duyulmamış markaların ürünleri oluyor, mesela card reader, ses kartı, web-cam, usb aletler vs. Ekran kartlarında driver sorunu hiç duymadım.

Bugünün konfigurasyonlarıyla Vista RC2 kurulmuş bir sistem XP kurulmuş sistemden daha hızlı olamaz. ama vista hiçbir zaman hızlı olacağı sözünü vermedi. daha güvenli ve göze hoş görünür olacağını söyledi, ki bunları da yapıyor. Hız konusu RTM sürümde daha iyi olacaktır.

Son olarak cd-key'leri paylaşmamanızı tavsiye ederim, çünkü her key bir defa aktive edilebiliyor, edilemediği zaman da 14-30 gün kullanım süreniz oluyor. microsoft'a başvurduğunuzda size özgü vista RC2 key'i hiç sorun çıkartmadan veriyorlar (o da 1 temmuz 2007'ye kadar gidiyor)

• VİSTA bana GÖRe çok iyi bir Os olmuş gerçektede

@Kotiledon-Kotiledon
    AERO bende neden açık değil ekran kartım paylaşımlı zaten 828=55 gm olduğu için zate kötü bir onboard onun için.

Vista kesinlikle RAM i ve Processor u çok daha iyi kullnıyor.

benimkisis Xp den daha hızlı açılıyor

Ama dediğim gbi şletim sistemi ŞİŞTİ biraz çok program yüklü iklk yüklediğimde o da hızlıydı ama fazla konfigürasyon istemesine rağmen çok rahat çalışıyor.
    Şimdi de HDD ve CPU benchmark testlerini ekliyorum Xp ve VİSTA da yapılömış testler

quote:

Orjinalden alıntı: laconf

MSDN üyesi ve yaklaşık bir ay önce imzamdaki laptopa RC2 kurmuş (ve hala vista kullanan) biri olarak bir takım yorumlarda bulunayım;

1-Aero arayüzü paylaşımlı ekran kartlarında çalışmıyor, zaten Windows Experience Index denen bir sayı var (bi nevi iç benchmark) onda yüksek bir değer alamadığınız zaman aero açılmaz. ayrıca RAM'iniz 512 ise ekran kartı bağımsız olsa bile gene de açılmayabiliyor. Bu durumda açmak için registry'de bir ayar yapmak lazım. en kötüsünden bile bir ATI veya Nvidia kartınız varsa muhtemelen çalışır. Ben desktopta çalıştırdım, suse'nin xgl'inden daha güzel değil. aynı mantalite üzerine kurulu bi sistem. çektiği sistem kaynağını gören pek çok insan bunu kapatır bence.

2-Vista güvenlik ve görsellik konseptleri üzerine kurulmuş. yapılacak her önemli işlemden önce kullanıcı onayı alınıyor. Eğer bir butonun ya da programın üzerinde renkli kalkan sembolü varsa bu o programın Administrator olmadan kullanılamayacağını gösterir. Ayrıca linux'larda olduğu gibi, kullanıcı mantığı daha baskın bir hale gelmiş, bir programın ne yapabileceği artık tamamen hangi accountla açıldığına bağlı.

3-Vista açılırken ve kapanırken XP'den daha yavaş, ancak belleği daha iyi kullanıyor (ilk kurduğumda 512 RAM vardı, şimdi 1.2 gb RAM var makinada, aç/kapa süresi değişmedi) programlar daha zor çöküyor, çökenler daha kolay kapatılıyor, bir sorun oluştuğunda Vista çok daha ayrıntılı yanıtlar veriyor, mesela sistem geç kapanıyorsa buna hangi programın neden olduğu gibi.

4-Mobility'de Balanced Power seçtiğimde şarjı 3 saate kadar uzattı, (xp pro ile 2 saatten biraz fazla gidiyor)

Gelelim sorunlara;
    Vista RC2 5744 itibariyle,

-laptop üzerindeki card reader çalışmıyor, ne yaptıysam yemedi. Internette ve forumlarda okuduklarımdan card readerlarda problem olduğunu gördüm. Reader çalışmadığı için de çok merak ettiğim ReadyBoost özelliğini kullanamadım.

-USB portlarda genel sorunlar var, mesela USB mouse'u ilk hangi porta taktıysanız ordan çalışıyor, diğerlerinden çalışmıyor, hatta mouse'u görmüyor donanım olarak (mouse:Microsoft Optik Mouse)

-Ağdaki dosyaları görüyor ancak yazıcıyı görmüyor. Kendi paylaşımındaki klasörleri de ağdaki diğer makinalara göstermiyor.

-WIFI/Bluetooth açıp kapama butonu zaman zaman çalışmıyor, laptop kapansa da ışığı yanık kalabiliyor. Bazen BT tamamen gidiyor.

-Activesync (PocketPC sync yazılımı) ve Nokia Suite'i çalıştırmak çok zor oldu. Nokia Suite hala çalışmayabiliyor.

Sonuç:Herkes görsellik üzerinde durmuş, tabi işletim sisteminin hoş görünmesi önemli bir şey ancak Aero ekran kartını sürekli kullanan bir yapı, bir nevi laptopta sürekli oyun oynuyor gibisiniz, ısınma sorunları yaratabilir.

Driver'larda ciddi sorunlar var, internette yeterli kaynak yok, msdn forumlarında bile cevap bulunamayan tonla sorun var. özellikle beta kuracak arkadaşların aklında bulunsun. En problemli driver'lar pek duyulmamış markaların ürünleri oluyor, mesela card reader, ses kartı, web-cam, usb aletler vs. Ekran kartlarında driver sorunu hiç duymadım.

Bugünün konfigurasyonlarıyla Vista RC2 kurulmuş bir sistem XP kurulmuş sistemden daha hızlı olamaz. ama vista hiçbir zaman hızlı olacağı sözünü vermedi. daha güvenli ve göze hoş görünür olacağını söyledi, ki bunları da yapıyor. Hız konusu RTM sürümde daha iyi olacaktır.

Son olarak cd-key'leri paylaşmamanızı tavsiye ederim, çünkü her key bir defa aktive edilebiliyor, edilemediği zaman da 14-30 gün kullanım süreniz oluyor. microsoft'a başvurduğunuzda size özgü vista RC2 key'i hiç sorun çıkartmadan veriyorlar (o da 1 temmuz 2007'ye kadar gidiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAy Ciddi -- 11 Aralık 2006; 9:35:43 >

• VİSTA DVD isteyen olursa

isteyene gönderebilirim kargo alıcıdan olmak kaydı ile DVD ye çekip gönderebilirim benim için sorun olaz bir ker daha söyleyim.

Test sonuçlarının screenshot larını eklicektim ama jpeg desteklemiyormuş yarın kesin eklicem 12 ye kalmaz herhalde
  • bir görüntü de benden
    ( paylaşımlı ekran kartı ile )
  • ooo bizim MSI S430 lar çıtır çıtır yer o zaman bu Vista yı..Sende sorun yoksa biz hiç düşünmeyelim o zaman :)
  • beyler ya torrentten vista indirmeyi dusunuyorum kac mb bu vista rc 2 surumunun boyutu acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kahraman

bir görüntü de benden

alla alla nasıl çalıştırdın aeroyu ya bende çalışmadı paylaşımlı gma 900 bi yolu varsa söle ram 512 bende
  • quote:

Orjinalden alıntı: hayrul52

quote:

Orjinalden alıntı: kahraman

bir görüntü de benden

alla alla nasıl çalıştırdın aeroyu ya bende çalışmadı paylaşımlı gma 900 bi yolu varsa söle ram 512 bende

ben 512 ram taktım sistem belleği 896 Mb, ekran kartı 128 Mb oldu

@gallagher2001
    vista 32 bitlik sürümleri yaklaşık 2,5 Gb, 64 bitlikler 4 Gb dolayında.

• saol kahraman benim indirmeye basladgmda 2.5 gb 32 bitlik versiyonunu indiryorum..64 bit indirecektim ama driver falan ugrasamam simdi onuda yilbasindan sona kurariz artik....
  • quote:

Orjinalden alıntı: gallagher2001

saol kahraman benim indirmeye basladgmda 2.5 gb 32 bitlik versiyonunu indiryorum..64 bit indirecektim ama driver falan ugrasamam simdi onuda yilbasindan sona kurariz artik....

pm attım
  • ya arkadaslar rapidden filan veya baska bi yerden indirme sansımız yokmu ya
    benim malesef torrent vs gibi programları kullanma sansım yok
  • DVD ile gönderelim ya adres gönder sen hallederiz hemen

Yav deli olacam Jpeg desteklemiyor atamıyorum

SiSfot Sandra HDD ve işlemci testlerini yaptım ama screen shotları ekleemiyorum

deli olacam
    quote:

Orjinalden alıntı: salla_gitsin

ya arkadaslar rapidden filan veya baska bi yerden indirme sansımız yokmu ya
    benim malesef torrent vs gibi programları kullanma sansım yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAy Ciddi -- 12 Aralık 2006; 18:28:31 >
  • ya biisy diycem ben torrentden indiriyorum ama bunun kullanim suresi kisitlamasi varmi acaba ? varsa kullanim suresi kisitlamasini kaldirmak icin ne yapabilirim???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gallagher2001 -- 12 Aralık 2006; 22:32:01 >
  • aktive ettikten sonra 31 mayısa kadar kullanabilirsin. aktive etmezsen 15 gün mü 30 gün mü ne
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.