Şimdi Ara

Lapa Pilav (Hacim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
52.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler herkese.. Öncelikle Lapa pilav hkkında bir kaç sorum olacak bilen arkadslara,

hocam la konustum kilo boy oranına göre (177cm - 72 kg yüzde 8 yağ .) günde 230-250 gr karbonhidrat alman lazım dedi buda 2 su bardagı princ yani aşşagı yukarı yarım kilo lapa pilava denk geliyor .. Bu lapa pilavı yemek yaglanma yaparmı yaklasık 2 aydır tüketiyorum ama ilerisi icin diyorum

birde hacim kazanmak icin yiyoruz ellebbe bunu yani kilo aldırıcak bize kas olarak ve yag olarak alıcaz sanırım bunu bilen birileri konuya cevap yazarsa cok sevinirim simdiden cok teşekkürler .. iyi günler.

Birde söyle bi yazı gördüm top model bi erkekden.

* İnsan ne kadar spor yaparsa yapsın karbonhidrat tüketmediği ve protein ağırlıklı beslendiğinde vücudu kötü şekillenmez.
    Karbonhidratı ne kadar bol tutarsanız o kadar büyürsünüz; ne kadar az tüketirseniz o kadar slim fit kalırsınız ve adaleniz daha çok belli olur. Kilo almak isteyenler karbonhidratı bol tüketsin; fakat kilo vermek ve definasyon vücut isteyenler tamamen protein ağırlıklı beslensin. Günde 20 öğün de yeseniz, protein ağırlık beslenirseniz kilo almazsınız.

yani karbonhitrat tüketin demek istiyor heralde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptanBlack28 -- 4 Mayıs 2013; 11:58:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lapa Pilav: Sporcuların Beslenmesindeki Önemi

Sporcular için dengeli bir beslenme çok önemlidir. Karbonhidratlar, sporcuların enerji kaynaklarıdır ve lapa pilav, kolay sindirilebilir ve enerji sağlayan mükemmel bir karbonhidrat kaynağıdır.

Sporcular Neden Lapa Pilav Yerler?

• Yüksek Karbonhidrat İçeriği: Lapa pilav, sporcuların egzersiz ve antrenman sırasında ihtiyaç duydukları enerjiyi sağlayan yüksek oranda karbonhidrat içerir.
    • Kolay Sindirilebilirlik: Lapa pilav, sindirimi kolaydır, bu da sporcuların egzersiz sırasında veya sonrasında mide rahatsızlığı yaşama riskini azaltır.
    • Glütensiz: Lapa pilav glütensizdir, bu nedenle çölyak hastalığı veya glüten duyarlılığı olan sporcular için uygundur.

Sporcular Kaç Gram Lapa Pilav Yemeli?

Sporcuların günlük lapa pilav alımları, aktivite seviyelerine, vücut ağırlıklarına ve bireysel ihtiyaçlarına göre değişir. Genel bir kural olarak, sporcular şu miktarlarda lapa pilav tüketebilirler:

• Orta yoğunlukta egzersiz yapanlar: Vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 0,5-1 gram lapa pilav
    • Yüksek yoğunlukta egzersiz yapanlar: Vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 1-1,5 gram lapa pilav

Günde Kaç Gram Pilav Yenir?

Sporcuların günlük olarak tüketmeleri gereken pirinç miktarı, aktivite düzeylerine ve bireysel ihtiyaçlarına bağlıdır. Genel bir kural olarak, sporcular şu miktarlarda pirinç tüketebilirler:

• Aktif olmayan kişiler: Vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 0,2-0,3 gram pirinç
    • Orta derecede aktif kişiler: Vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 0,3-0,5 gram pirinç
    • Çok aktif kişiler: Vücut ağırlığının kilogramı başına yaklaşık 0,5-0,8 gram pirinç

Sonuç

Lapa pilav, sporcular için mükemmel bir karbonhidrat kaynağıdır. Kolay sindirilebilir, glütensizdir ve egzersiz performansını desteklemek için gerekli enerjiyi sağlar. Sporcular, aktivite seviyelerine ve bireysel ihtiyaçlarına göre uygun miktarda lapa pilav tüketmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Günlük harcadığın kalori 2500 ise sen 2600-2700 civarında beslenmeye özen göster. Karbonhidrat olarak pirinç, makarna, yulaf ezmesi, bulgur, haşlanmış patates gibi pek çok tercih mevcut. Sadece pirinç lapası yemek için kendini zorlamana gerek yok. Normal pilav olarak da yiyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Günlük harcadığın kalori 2500 ise sen 2600-2700 civarında beslenmeye özen göster. Karbonhidrat olarak pirinç, makarna, yulaf ezmesi, bulgur, haşlanmış patates gibi pek çok tercih mevcut. Sadece pirinç lapası yemek için kendini zorlamana gerek yok. Normal pilav olarak da yiyebilirsin.

eyvallah hocam cevabınız icin bu normal kaloriden 100-200 fazla almak büyümek için diymi :)
  • Yaktığından fazla kalori alırsan sence kilo mu verirsin ?
  • quote:

Yaktığından fazla kalori alırsan sence kilo mu verirsin ?

işte aldıgımız kilo yağ olmasın diye soruyorum .D çok ugrastım zayıflamak icin gecen seneden beri hocam kusura bakmayın :)
  • Günlük 100-200 kalori aşımıyla pek yağlanmazsın. Yağlansan bile 1.5-2 ayda aldığın yağ 2 haftada yakılacak düzeyde olur.
    Ağırlık antrenmanlarından bağımsız olarak haftada 1-2 kere 30-40 dk kardiyo yaparsan yağ oranını düşük tutmana çok faydası olur.
  • hocam eyvallah çok sağolun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu lapa pilavla ilgili ben de birşey sormak istiyorum.

Suyun içine et bulyon atıyorum, sade olarak yemesi zor oluyor çünkü

Bu sorun oluşturmaz herhalde.

Ayruca patatesi normal haşlanmış yiyemiyorsanız püre yapın hem daha leziz olur hem de yeme idaha kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 4 Mayıs 2013; 15:57:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Bu lapa pilavla ilgili ben de birşey sormak istiyorum.

Suyun içine et bulyon atıyorum, sade olarak yemesi zor oluyor çünkü

Bu sorun oluşturmaz herhalde.

Ayruca patatesi normal haşlanmış yiyemiyorsanız püre yapın hem daha leziz olur hem de yeme idaha kolay.

bulyon zararlidir et suyu evde hazırlanmış olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman evde yapma et suyuyla yapalım.
  • Patates püresi güzel olur da ona süt-yağ falan katılıyor. Normal patatesi ezmekten bahsediyorsan pek birşey değişmez zaten öyle
  • quote:

Patates püresi güzel olur da ona süt-yağ falan katılıyor. Normal patatesi ezmekten bahsediyorsan pek birşey değişmez zaten öyle

Yağ bilmiyorum da Süt katılıyor isteğe göre tabi, püre olarak daha hoş geliyor bana hem daha çabuk sindirilir :)
  • Niye lapa yiyecem diye uğraşıyorsunuz ki?

Bir çay kaşığı zeytinyağı atın içine, zarar gelmez. normal pilav yaparak tüketin.

Tane tane pilav tarifimi vereyim, 1 çay kaşığı zeytinyağını tavaya atın ve daha önce suda beklettiğiniz pirinçi ekleyin(arpalı yapmak istiyorsanız biraz da arpa ekleyin) ve 5-6 dk kavurun daha sonra kavrulmuş pirinçin üzerini çok az geçecek kadar soğuk su ilave edin ve tavanın üzerini kapatın. su kaynayana kadar yüksek ateşe, kaynamaya başladıkdan sonra kısık ateşe ayarlayın ve kapağını suyunu çekene kadar hiç açmayın. suyunu tamamen çektikten sonra tane tane pirinç pilavınız yemeye hazır
  • Az önce götürdüm 1 tabak pilav + 1 tane göğüs eti kuş başı halinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 4 Mayıs 2013; 19:01:30 >
  • Proteinlerin hücreye girmesini sağlayan insülindir insülinin üretilmesini tetikleyende karbonhidrattır her sporcunun belirli düzeylerde karbonhidrat alması gerekir.
  • 2.5 dan fazlası yağa dönüşür diye birşey yok, kişiden kişiye ve günlük aktivite seviyesine göre değişir bu durum. Örnek vermek gerekirse; 1.70 boyunda 80 kilo olup %20 yağ oranına sahip biriyle aynı boy kiloda olup %8 yağ oranına sahip biri aynı karbonhidratı mı yakar ? Tabi ki hayır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melfuranyus

Hocanızın bişi bildiği yok bence kilo başına karbonh miktarı 2.5 olması lazım. fazlasını alırsan yağa dönüşür.
    1 su bardağı çiğ pirinç 185 gramdır.
    1 çay bardağı pirinç ise 65 gramdır. Şu bildiğimiz küçük çay bardağı bu. Yani kahvelerde verilen çay bardaklarından. Minik olur hani incecik o. Bununla daha doğru ölçüm yapabilirsiniz.
    1 su bardağı = 2.5 çay bardağı
    Pilav piştikten sonra 1 yemek kaşığı pirinç pilavı 10 gram karbonhidrat içerir.

Yani gün içerisinde alman gereken kaliteli karbonh. 180 gram (senin)karbonhidratı 3 öğünde 60 60 60 tüketmek ise 3 çay bardağı pirinci pişirin . Piştikten sonra her öğün için 6 yemek kaşığı doldurun.
    Lapa pilavı nerden çıkardınız anlamadım
    Ayrıca beyaz pirinç glisemik endeksi yüksek, bulgur yagsiz tuzsuz az domates ile guzel olsada pirinc pilavi pek yenebilir olmuyor.

@CaptanBlack28

hocam sen 185 gram olarak hesaplıyorsun 1 su bardagı princ 185 gramdır ama 185 gr karbonhidrat degildir

100 gr. pişirilmiş beyaz pirincin besin değerleri şunlardır:

Kalori; 0.9
    Protein;2,4 gr
    karbonhidrat; 24,2 gr.
    lif; 0,1 gr.
    yağ; 0,1 gr.
    fosfor; 28 mgr.
    kalsiyum; 10 mgr.
    demir; 0,2 mgr.
    sodyum; 374 mgr.
    potasyum; 28 mgr.
    B1 vitamini; 0,02 mgr.
    B2 vitamini 0,01 mgr.
    B3 vitamini.0.4 mgr.

yani bu hesaba göre 450-500 gr princ yemem lazım benim ki öyle yapıyorum ve yaglanma da olmamıs bgun ölctürdüm yüzde 6 geliyor yag oranım :)

• murat bozda yağlanmadan hacim yapmış lapa pilav ile :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Patates püresi güzel olur da ona süt-yağ falan katılıyor. Normal patatesi ezmekten bahsediyorsan pek birşey değişmez zaten öyle

sen yetkili bi abiye benziyosun ben kg vermek istiyorum lapa pilav zararlımı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.