Arkadaşlar daha önce sorunla ilgili bir konu açmıştım ama sorun git gide büyüdü.
ilk başlarda d diskimdeki bazı dosyalarım bozuldu kopyalayamıyorum, açamıyorum, tıklayınca pc kasılıp kalıyor hdd'den ritmik sesler geliyor ve ışığı sürekli yanıyordu. Bir süre sonra pc hepten açılmaz oldu. windows başlangıç ekranı gelir gelmez mavi ekran veriyo ve restart yapıyo.
en sonunda d yi c yi formatlayayım da herşeyi sıfırdan yapıyım dedim. Cd den başlatıp kura girdim. Windowsu yüklemek için enter'a basın penceresi geldiğinde entera bastığım an kur bilgisayarınıza takılı hiçbir sabit disk bulunamadı diyor. Format da atamadım yani...
Ya sorun nedir hdd'mi uçtu nasıl çözerim ben bunu
Büyük ihtimalle HDD uçmuş ama yine de bir başka bilgisayara takıp çalıştırmayı da bir dene derim..
quote:
Orjinalden alıntı: cepni7
Arkadaşlar daha önce sorunla ilgili bir konu açmıştım ama sorun git gide büyüdü.
ilk başlarda d diskimdeki bazı dosyalarım bozuldu kopyalayamıyorum, açamıyorum, tıklayınca pc kasılıp kalıyor hdd'den ritmik sesler geliyor ve ışığı sürekli yanıyordu. Bir süre sonra pc hepten açılmaz oldu. windows başlangıç ekranı gelir gelmez mavi ekran veriyo ve restart yapıyo.
en sonunda d yi c yi formatlayayım da herşeyi sıfırdan yapıyım dedim. Cd den başlatıp kura girdim. Windowsu yüklemek için enter'a basın penceresi geldiğinde entera bastığım an kur bilgisayarınıza takılı hiçbir sabit disk bulunamadı diyor. Format da atamadım yani...
Ya sorun nedir hdd'mi uçtu nasıl çözerim ben bunu
bios'u fabrika ayarlarına döndürüp Windows'u kuramuyorsan Ya Hardisc bozulmuştur.Yada senin bir yerde kücük bir dikkatsizliğin olsa gerek.
biosu fabrika ayarlarına döndürüp kuramıyorum. bu işi daha önce 75 defa yaptığıma göre hdd bozuldu hayırlı olsun
ya biosu fabrika ayarlarına dondurunce sata ile ilg bi ayar var ondan dolayı hdd görmüyormus onu hallettim ama bu sefer de formatın yarısında hdd yine aynı şekilde kastı kaldı bunu nasıl halledebilirim.
eğer yükleme esnasında da kopukluk yaşadıysan muhtemelen hdd'yi bozmuşsundur. geçmiş olsn.