Şimdi Ara

Laptobuma kola döküldüğü anda hiçbir işlem yapılmamış ne yapmalıyım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir laptobum var fakat bununla birlikte bir sorunum da var.
    Sorunum şu. Aslında kullanıcı hatası. Bilgisayarıma abim ve arkadaşları tarafından klavyesine kola dökülmüş.. Hadi döktün de niye hiç bir şey yapmıyorsun. Neyse. Bilgisayar öyle kalmış. Açtığımda 3 4 dakika sonra hata verip kapanıyor. Sürekli tekrarlanıyor bu kendi kendine. Şifre yazma yeri geliyor yazmadığımda ise yine kapanıp açılıyor. Fakat bilgisayarımın özelliklerine girdiğimde

İşlemci Intel i3 2.60GHz - YOK
    Ram 4GB DDR3 - YOK

olarak görünüyor. Yaptırmayı düşündüm ama açıkçası hiç uğraşmak bile istemedim. Garantiye girecegini de sanmiyorum yoksa 1 yil daha var garanti.
    Acaba ne yapmam gerekir. Bilgisayarın sıfır fiyatı 1000 lira civarında. iyi bir işlemci ve ram zaten 500ü bulur bi de anakart falan sorun verse ohoo.. Yenisini alırım. Ama yine de ne yapsam diye size bir sorayım dedim iyi forumlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArkheTR -- 30 Temmuz 2013; 18:45:02 >

• Güncel * Cevap yok mu
  • Kısa devre olabilir. Kola kuruduktan sonra yapışkanımsı bir hal alıyor. O yapışkanımsı katmanda kısa devre yapmasına neden oluyordur diye düşünüyorum. Söküp bi temizleyin. Olmassa ne yapacağınıza karar verirsiniz..
  • Kısa devre yada oksitlenme olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grafen -- 30 Temmuz 2013; 20:30:54 >
  • Garanti büyük ihtimal kullanıcı hatası diyecek bence ki öyle diyecek.

Çevrende mutlaka teknik servis vardır bizim burada teknik servisler içini açıp güzelce temizleme işlemi yapıyor tüm parçaları temizliyor bi götür denettir içi yapış yapış olmuştur onun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Kısa devre olabilir. Kola kuruduktan sonra yapışkanımsı bir hal alıyor. O yapışkanımsı katmanda kısa devre yapmasına neden oluyordur diye düşünüyorum. Söküp bi temizleyin. Olmassa ne yapacağınıza karar verirsiniz..

Aslında düşünüyorum çünkü içine kola döküldü direk klavyenin altına garanti dışı kalmıştır diye düşündüm canlı destekten soracaktım baktım yokmuş. Peki bu işlemci ve ram'in sıfır fiyatı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifpe

quote:

Kısa devre olabilir. Kola kuruduktan sonra yapışkanımsı bir hal alıyor. O yapışkanımsı katmanda kısa devre yapmasına neden oluyordur diye düşünüyorum. Söküp bi temizleyin. Olmassa ne yapacağınıza karar verirsiniz..

Aslında düşünüyorum çünkü içine kola döküldü direk klavyenin altına garanti dışı kalmıştır diye düşündüm canlı destekten soracaktım baktım yokmuş. Peki bu işlemci ve ram'in sıfır fiyatı nedir?

Önce iyice temizleyin. Düzelmesse teknilk servise verip hasar tespiti yaptırırsınız.. Hemen çaresizliğe kapılıp İşlemci ve RAM fiyatlarını sormayın. Sorunu bulalım önce..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 30 Temmuz 2013; 20:39:27 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akifpe

quote:

Önce iyice temizleyin. Düzelmesse teknilk servise verip hasar tespiti yaptırırsınız.. Hemen çaresizliğe kapılıp İşlemci ve RAM fiyatlarını sormayın. Sorunu bulalım önce..

Peki içini açtığımda garanti dışı kalır mı? :) Kalır diye bunca zamandır korkuyorum :)

• Cihaz zaten kolayı diklemesiyle beraber garanti dışı kalmış oluyor. Sökme işlerinden falan anlamam diyorsanız mecbur teknik servise vereceksiniz..
  • quote:

Cihaz zaten kolayı diklemesiyle beraber garanti dışı kalmış oluyor. Sökme işlerinden falan anlamam diyorsanız mecbur teknik servise vereceksiniz..

Bu akşam sökmeyi deneyeceğim umarım hallederim teşekkürler +3 :D
  • Hatada ne diyor?

pohuman +1
  • Bende dökmüştüm Bi ara ekran gidip geliyordu Ekranı değiştirdim sorun yine düzelmedi neyse geçmiş olsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

Hatada ne diyor?

pohuman +1

Tam olarak
    Windows önemli bir sorunla karşılaştı ve bir dakika içinde otomatik olarak yeniden başlayacak. Lütfen çalışmanızı şimdi kaydedin.
    İşlemci ve Ram ' da cabası.
    ---
    Böyle deyince format atayım biostan olabilir dedim (ne alakaysa :D) fakat bilgisayarımın özelliklerine girince işlemci ve ram kafamı karıştırdı
  • Arkadaşlar bir şeyler yapmaya çalıştım içini açtım sildim falan pek bi şey olduğunu sanmıyorum fakat bilgisayarı açıp güvenli modda başlatınca işlemci ve ramim görüldü ve çalışıyor :D çok şükür :D güvenli modda herhangi bir sorun yok format atmayı deneyeceğim hepinize teşekkürler.
  • Denilenleri yaptım. Bilgisayar artık güvenli modda açılıyor ve güvenli modda işlemci ram sorunsuz çalışıyor. Ekran kartı görülmüyor sanırım onda köklü bir problem var. Format atacağım bilgisayar orijinal olduğundan içinde Kurulum DVD programı var oradan DVD'ye çekip format atacaktım baktım 6GB bulunduğum yerde ise çift bişeyli dvd yok :D normal cdm var fakat orijinal değil ne yapmamı önerirsiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.