Elımde 2.5 inch notebook hard diski mevcut ATA olanlardan.Sımdıye dek laptopumun vıdalarını sökmedım,ıcıne hıcbırsey takıp cıkartmadım.LAptopuna hard disk takıp cıkaran arkadas var mı aranızda.Varsa bu işlem kolay mı zor mu?Dikkat edecegımız. önereceğiniz hususlar var mı?Deneyımlı arkadasların cevaplarını beklıyorum. Laptopum dell d600 centrıno 1.6 tek cekırdeklı.Garantısi bıttı ,zaten garantı konusuyla da ılgılenmıyorum.Sımdıye dek donanımsal sıkıntı yasatmadı bana bu laptop.
RAM takmaktan da kolaydır.
Bilgisayarın yanında gelen kitapçık duruyorsa orada tam hangi kapağın altında olduğu gösterir. Öncelikle adaptörü çıkartır ve pili sökersin, sonra ufak uçlu bir yıldız tornavidayla gereken vidaları açıp kapağı kaldırırsın, bazı makinalarda altta değil de yanda sürmeli bir yuvada olabiliyor, çıkartması aynı sayılır.
Genelde ikinci bir kutu metal içinde olur. Önce onu durduğu yerden çıkartır, sonra kutuya bağlayan (genelde alt) vidaları sökersin ve yavaşça ileri itip diski çıkartırsın. Yeni diskle ilgili hiç bir ayar yapmana gerek yok, aynı biçimde takıyorsun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme