Merhaba arkadaşlar, ben laptopa ikinci ekran olarak monitör bağlamak istiyorum. Ama bağlamak istediğim monitör 21:9 formatında ve 2560x1080 çözünürlükte. Bu monitörleri laptoplar destekliyor mu ? Tam verimlilikte kullanabilir miyim ? Almak istediğim monitör :
www.lg.com
LG 25UM58 Full HD IPS LED Monitor | LG Electronics Türkiye
Ben dp kablosu ile bagliyordum. Gtx1070 laptop um vardi 2k goruntu aliyordum 144hz seklinde. Sizde alirsiniz rahatlikla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu monitörün değil laptopunuzdaki ekran kartının özelliklerine bağlı. 2560x1080'da görüntü almak ve özellikle bu çözünürlükte oyun çalıştırmak gibi şeyler laptoptaki görüntü kartınızın gücünün üstesinde olabilir.(özellikle oyun bölümü)
Öncelikle benim HDMI portundan bağlamam lazım. Hem bilgisayarımda hemde monitörde sadece bu girişten var ve benim bu monitörü almamdaki öncelikli amacım oyun oynamak değil 2. ekran olarak kullanmaktı, ama monitör 21:9 formatta ve 25 inç olduğu için sanırım laptopun ekranına ihtiyacım olmayacak. Bilgisayar mühendisliği öğrencisi olduğum için yazılım öğrenmeye çalışıyorum videolarla filan. Sağdaki ekranda videoyu izleyip solda uygulamak istiyorum. Benim 2 tane laptopum var. Birinde nvdia 610m var, diğerinde ise 940mx var. Bu kartların destekleyip desteklemediğine nereden bakacağım ? Yani ne yazıp da arama yapmam lazım