önce google da aradım tabi ama benim durum biraz farklı. bazen power a basıyon hiç bir şey yok muş gibi açılıyo normal bazen de basıyon açılıyo gibi görünüyo hdd ışığı felan normal hatta windows açılış seside geliyor ama hiç görüntü yok hatta ışık dahi yok kapalı monitör. açıp kapatıyon bazen düzeliyor bazen 5 10 kere açman gerekiyor. yada açmadan önce klavyeye bi çaplak atıyon :)) ilk bastığıunda açılıyor. bu bir bide çalışırken komple donuyor hiç bir şey yokken müzik felan açıksa sadece donduğu anki 0,1 sn lik kısmı çok rahatsız edici şekilde çalıyor daha doğrusu çalmıyor sadece kuru gürültü. yalnız bu donmaya kısmi çözüm buldum az bekleyip sürekli klavyedeki başlat düğmesi tuşuna basıyorum 5 10 kere çoğu zaman geliyor. tıpkı yağına kramp giren birine bacağından kıl çekmek gibi ( biz halısaha maçlarında hep böyle yaparız)
2 3 aydır bilgisayarı böyle kullanıyorum. donmanın daha önce sert darbelerde daha doğrusu sert değil ani veya ikiside değil örnek vereyim mesela yarım santimden bırakırsan
%99 donanımsal olduğuna inanıyorum bir teknik servise kabaca anlattığımda chipset dedi hemen, başka biride bilmem ne görüntü entegresi mi ne öyle bir şeyde sorun dedi.
ilgilenen arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.
maşallah sorduğun servisler nede akıllıymış görmeden teşhisi koymuşlar birçok sebebi olabilir ısınma sorunu olabilir hard diskinde darbeden dolayı bad sektör olmuş olabilir chipsetle ne alaka anlamadım o servisler seni koparmaya hazırlanıyor haberin olsun kasanın içini güzelce bir temizle bir arkadaşından sistemine uyumlu bir ekran kartı bulabilirsen onla dene bakalım yine olacak mı
anakartın da onboard varmı? pc açılıyor ses de geliyor sorun yok diyorsun ama görüntü yok. Onboard'dan denedin mi o şekilde?
Cevap yazan arkadaşlar bahsedilen notebook türü bir bilgisayar dikkatinizden kaçmış sanırım.
Notebook daha önce düşürdüyseniz içinde temassızlık oluşturan yerler olabilir. Garanti dışı bir ürün ise içini açıp bir bakmak lazım herhangi bir yerinden oynamış parça ( bazı notebooklarda ekran kartı haricidir bu da oynamış olabilir)
Özetle içini açmadan birşey söylemek çok zor.
Kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme