Şimdi Ara

Laptop Adaptörle Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar sorunu biraz detaylandırarak anlatmak istiyorum.

Elimde toshiba a205 model bi laptop var ancak sıkıntılar maddeler halinde şöle ;

- Laptop adaptör baglı iken pil takılı olsada olmasada ekrana görüntü vermiyor. Makina çalışıyor gibi ama hdd ışıgı yanmıyor ve bios ekranı vs dahi ekrana en ufak bişe gelmiyor.

- Adaptörle degil sadece pil ile çalıştırmayı denedigimde denk gelirse eger uzunca denemeler sonrası yukarıda belirttigim durumun dısına cıkarak bilgisayarı calıstırmayı başarabiliyorum.

- Ama makina çalışsa bile pili feci şekilde yiyerek tam dolu pil ile 10 - 15 dakika arası dayanabiliyor.

- Makine çalışır halde iken adaptoru taktıgımda ise ekrandaki hersey birbirine giriyor ve makina kitleniyor.

Belirtmek istedigim bir diger şeyde pilin ömrünün bitmiş olabilecegi yönündeki görüşlere karşılık pil yeni ve orjinal. Ömrünün bitmesi pek mümkün gözükmüyor. Adaptörle ilgili sıkıntı ise elimde 3 farklı adaptör var en azından 2 tanesininin düzgün çalıştıgı konusunda garanti verebilirim. Adaptörlerin çıkış voltaj degerleride laptopa uygun.

İlgilenen arkadaşlara simdiden teşekkür ediyorum.

• Tahminimce anakart içinde kısa devre oluşturan bir arıza mevcut. Ara sıra ekrana görüntü geldiğini belirtmişsiniz bu durum ekran kapağını hareket ettirmeniz ile değişiklik gösteriyor mu?
  • Hayır ekrandaki goruntu ya var ya yok yani bilgisayar ilk boot ederken goruntu geliyorsa eger ekranı oynatmakla gitmiyor. Tabi aynı sekilde ekrana boot sırasında goruntu gelmiyorsa oynatıncada gelmiyor. Ekran kablolarıyla ilgili bi durum olmadıgını dusunuyorum.

Zaten durumun goruntu gelip gelmemesi olmadıgınıda dusunuyorum. Cunku gözlemleyebildigim kadarıyla goruntu gelirse eger klavye üzerindeki lock tuşları yanıp sonuyor yada hdd ısıgı surekli yanıyor. Ama goruntu gelmezse makina bu tepkileride vermiyor.
  • Ekranla ilgili olması kısmını düşünmeyin o zaman ama anakart üzerinde bir arıza var görünüyor. Pilin şarjının aşırı hızlı bitmesi de buna işaret ediyor. Cihaz garantide değil sanırım anakart tamiri yapan yerler var İstanbu'da iseniz Mecidiyeköy civarında Kadıköy civarında bu tür yerlere ulaşabilirsiniz.
  • Sorun kesinlikle donanımsal gözüküyo anlaşılan ben belki bios la ilgili bi problem olabilirmi acaba dedim ama ihtimaller dahilinde gözükmüyo sanırım. Gerçi internetten araştırdıgımda en son güncel bios sürümü var makinada.

Ben o zaman mecburen dediginiz gibi makinayı bi göstereyim en azından sorunun tespitini tam olarak saglayayım. İlginiz için teşekkürler iyi geceler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.