Şimdi Ara

Laptop adaptörü alacağım acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptop adaptörünün kablosu koptu ve şarj olmuyor. Adaptör modeli ADP-65VH D
    laptop: acer aspire E15 E5-571G-307T

90 W diye biliyordum meğer 65 Watt'mış. Mediamarkt'a baktım 90W universal modeli 215 TL. Yurtdışı sitelerinde var ama kargo süresi çok uzun olur hem de güvenemiyorum. Aynı model ürünler yerli sitelerde 40 TL. Ama orijinal mi belli değil

En güvenilir şekilde nereden bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 29 Ocak 2018; 18:18:9 >

• 65 Watt laptoba 90 Watt adaptör kullanabilirsiniz sorun olmaz. Önemli olan doğru voltaj değerinde olması. Soketi ve voltajı aynı olduktan sonra herhangi bir adaptör kullanabilirsiniz. Watt değeri aynı veya daha yüksek olmalı.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Hocam benim adaptör bu:https://i.hizliresim.com/m21lmZ.jpg

Bunlara baktım 100-240V 50/60 Hz yazıyor. Resmi sitelerinden kontrol ettim. 2 tanesini atayım

1-
    www.trust.com
    Trust.com - Evrensel 90W dizüstü bilgisayar şarj cihazı
    https://www.trust.com/tr/product/19138-90w-primo-laptop-charger-black

2-
    www.trust.com
    Trust.com - Evrensel 90W Plug&Go dizüstü bilgisayar şarj cihazı
    https://www.trust.com/tr/product/20584-ltc-790-smart-laptop-charger-90w

Mesela: ''15-20 Volt ve 90 Vat veya daha az güç gerektiren dizüstü bilgisayarlarla uyumlu'' yazıyor. Bu yeterli mi sizce? Adaptör resmindeki input ve output'ta 1.5A ve 3.42A yazıyor. Bunların önemi nedir? Dikkat etmek gerekir mi?

• adaptör çalışıyorsa kablosu onarılabiliyor.
  • Aynen adaptör sağlamsa kablo alıp kendiniz halledebilirsiniz .

Universal her cihaza uyumlu adaptörleri tavsiye etmiyorum , çin malı oluyorlar ve bilgisayarınıza da zarar verme olasılığı var.

Benim pc'nin adaptörü 300 TL

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • phorever kullanıcısına yanıt
    Attığınız tüm adaptörler uygun. Dikkat edilecek nokta şu. Voltaj ayarı bazılarında otomatik yazarken bazılarında manuel yazıyor. Muhtemelen adaptör üstünde bir switch var voltaj ayarı yaptığınız. Onu 19V değerine getirecek ve kutudan çıkan uçlardan notebookunuza uygun olanı seçip kullanmaya başlayacaksınız.

Eğer adaptör sağlam fakat kablosunda sıkıntı var ise kablosu değiştilip kullanmaya devam edilebilir. Daha ucuza gelecektir.

Bir diğer alternatif bilgisayar tamircisi tarzı yerlere gidip sizin bilgisayara uyacak bir adaptör bulmak.

Trust markası bildiğim kadarıyla çok kaliteli değil. Fakat aşırı kötü de değil diye biliyorum. Eğer cebinizden çok para çıkacaksa FSP gibi markalara yönelin. Güç kaynağı yapma konusunda rüştünü ispatlamış firmalardan biridir.

urun.n11.com
    Adaptör & Şarj Cihazı Modelleri ve Fiyatları - n11.com
    https://urun.n11.com/adaptor-ve-sarj-cihazi/fsp-fsp-nb-v-65w-universal-notebook-adaptoru-nbv65-P199772175

• https://i.hizliresim.com/D74dov.jpg

resmin altına bakın kabloda sorun var sadece. hep kıvrık kaldığı için kopma noktasına geldi. içindeki elektrik telleri görülüyor az daha zorlansa kopacak. sağlam bantlamıştım ama o da söküldü. adaptöre çok yakın noktada maalesef. elektrikçiye götürsem tamir eder mi acaba :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop önerisi acil
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Teller birbirine değip adaptörü ve cihazı bozmadan önce bir elektrikçiye götürüp kablosunu değiştirin. Kaç para alırlar bilmem ama kabloyu kesip tekrar bağlayacak hepsi bu. Adaptörün dışındaki plastik yapıştırma olduğundan açmak zor olacaktır ama dediğim gibi basit bir işlem. Yeni adaptör almaya gerek yok.
    değiştirttirin, çoğu pc teknik servis yapar ama bazıları yapmayabiliyor masrafı ortalama 20-30tl hemde orijinale devam etmiş olursunuz.
  • Merhabalar, Adaptörümün laptop'a bağlantı yapılan ucunda uzun yıllar kullanım sonucu kablo kırılmalarına da bağlı olarak o bölgede erime gerçekleşmiş ve bilgisayarımın bataryası olmadığı için de kapandı. Arından birkaç kez bilgisayara yeniden güç verdim bios ekranında sonra tekrardan kapanma gerçekleşti güç kesti. Kablonun o şekilde olduğunu farkettikten sonra ilgili yere elektrik bandıyla işlem uygulayıp kullandım. Şimdilik çalışsa da güvenli olmadığı için yenilemeyi düşünüyorum. Araştırdığımda da fiyatlar 400 liralar civarında olduğunu gördüm. Bu kablonun onarımı gerçekleştirilir mi ? Eğer yapılırsa da güvenli ve sağlıklı bir işlem olur mu ?

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 1 Şubat 2022; 15:53:22 >
  • Worm Holes kullanıcısına yanıt
    Aynı kabloyu internetten alıp herhangi bir elektrikçiye değştrtebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

bu işi yapan birine gittim fakat yine de tuzlu işlem diyebilirim. O yüzden adaptör yenileme ya da çalışır iyi durumda ikinci el düşünülebilir duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Worm Holes kullanıcısına yanıt

ben benzer durumu laptop adaptöründe yaşadım , giriş soketinin plastik kısmını söktüm kablonun kırık yerini kesip oraya bağladım ve makaronladım eskisinden daha sağlam oldu , çok zor bi işlem değil bi elektronikciye götürsen 20 - 50 tl arası bir bedel ister en fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 13 Şubat 2022; 14:24:48 >
  • Laptop adaptörü alacağım acil

Arkadaşlar bana da bi yardım etseniz😔
    Bu sabah kalktım ve laptop'ta ışık yanmıyo(laptop şarj göstergesi ışığı) ve loptap çalışmadı😔

• 20v 3.25a 65w lık adaptör uygundur, çıkış ucunu uyumlu alınız, marka model şeklinde aratarak bulunur.

• EYgt kullanıcısına yanıt

Var ama burda da 2.el veriyo bana sıfır lazım.

https://hurdavat.com/1429-asus-delta-adp-65hb-20v-325a-orijinal-adaptor.html

Laptop bu bak;

Kontrol kalemi ile bakıyom adaptör ucunda bazen elektrik var bazen yok🙄🤔

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuzlukavcisimezarciamca -- 21 Nisan 2023; 10:34:0 >

Bu var ama uygun olmaz galiba🙄

Laptop adaptörü alacağım acilwww.n11.com
    Exper Karizma I58Ii1 Adaptör Şarj Cihazı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/exper-karizma-i58ii1-adaptor-sarj-cihazi-16502463

Satın almadan önce satıcıya sorun gene de.

• EYgt kullanıcısına yanıt

19v uyar mı ki?🙄

• Uyar hocam sıkıntı olmaz Volt x Amper çarpınca 65w değerini veriyor.

Volt :     19V

Amper :     3.42A

Güç :     65W

Uç Ölçüleri :     5.5x2.5mm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.