Şimdi Ara

Laptop Anakart'ım Kısa devreden dumanlar içinde kaldı. Tekrar olmasın diye Ne yapmam lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
1.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar laptopumun anakartı kısa devreden dolayı çalışmıyor(Bir anda dumanlar çıktı ve tekrar açılmadı).Şimdi tamire verdim ve beklemekteyim. Tekrar olmaması adına engellemek için ne yapabilirim?

Bir kaç marka gördüm tunçmatik , Schneider vs tarzı bir kaç akım korumalı 1050 J vs yazan prizler var 80-250 lira aralarında bunlar gerçekten bu tarz sorunları engeller mi yoksa bir kaç videoda ve konuda gördüm bunlar akım korumalı değil aldatmaca vs diye söyleyenlerde var.

İşin teknik kısmını bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ayrıca laptopu prizde bataryasıyla beraber kullanıyordum. Bu durumda mesela fazla akım geldiğinde laptopta bir sistem mevcut değil mi elektriği kesip bataryadan devam etmesi?

Tekrar olmaması için ne yapmam lazım lütfen yardımlarınızı bekliyorum

• Bir yerde daha okudum da kesintisiz güç kaynağı bir koruma sağlıyor mu acaba bu sorunlarla ilgili? Yoksa laptopdaki aynı batarya görevinde mi ?
  • Eger orijinal adaptör ise zaten o adaptör laptopu da korur. Amiyane tabirle akim gerilim vs korumaları vardır icinde. Sizin laptop kisa devre olmus derken sorun tam olarak nedir ? Tamirci ne dedi? Tabi dürüst olarak sorunu soylediyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

Eger orijinal adaptör ise zaten o adaptör laptopu da korur. Amiyane tabirle akim gerilim vs korumaları vardır icinde. Sizin laptop kisa devre olmus derken sorun tam olarak nedir ? Tamirci ne dedi? Tabi dürüst olarak sorunu soylediyse.
    Adaptör orijinal monster marka bir süredir çok ısınma yaşıyordum aslında onunla alakalı da olabilir mi acaba?

Tamirci arkadaş anakart komple üst ve alt iki katda yanmış |(Semasından) ne demekse| Semasından bütün parçalara yol çekip halletmeye çalışıyoruz yazmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haruncic3k

Adaptör orijinal monster marka bir süredir çok ısınma yaşıyordum aslında onunla alakalı da olabilir mi acaba?

Tamirci arkadaş anakart komple üst ve alt iki katda yanmış |(Semasından) ne demekse| Semasından bütün parçalara yol çekip halletmeye çalışıyoruz yazmış.

Alıntıları Göster
    Normalde olmamasi lazim. Önlemlerini almışlardır doye düşünüyorum. Yine de tamir eden kisi sebebini biliyorsa ona göre hareket etmek lazim. Baya hasar olmus belli ki. Kisa devre yapan diyot, mosfet, kapasitör olabilir.

• Üzerine sıvı vs dökmediysen kısa devre olmaz. Başka birşeydir sorun.Ya da dizayn hatası. Keşke servisine gönderseydin.
    Köşe başı tamirciler herşeye kısa devre de, doktorların her hastalığa üşütmüşsün demesi gibi. Kendi biliyor ama sana ne anlatmaya uğraşacak :)
  • Durup dururken kısa devre mi can sıkıntısından olmuştur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • researcher12 kullanıcısına yanıt
    Ya eşim çok siler süpürür üstündeki tozları alır en son elektrik süpürgesiyle çekiyordu klavyeden bundanda olabilirmiki dyson süpürge çok şiddetli çekiyor. Servisiyle konuştum parça bulabilirsek anakart 2-3 binden aşağı olmaz oda yeni bilgisayar alsanız daha mantıklı filan dedi bende ondan servise yollamadım. Benim anlamak istediğim prizden topraklamadan filan bu tarz bir şeyden olabilir mi acaba ? Tamir olursa tekrar olmasın diye ne yapmalıyım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karadvt K kullanıcısına yanıt
    Peki çok ısınması yol açarmı kısa devreye son zamanlarda çok yükleniyordum birde sıcaklar geldi klavye kısmı acayip ısınıyordu. Normalde her sene macun yenileme temizliğe filan yollardım bu sene koronadan dolayı yollamadım. Birde diğer yorumda yazdığım gibi eşim en son süpürgeyle klavyeyi çekiyordu(çok kirlenmiş bu ne filan) :) . Bilgisayar 5 senelik kısaca yapanlardan bilgi almamı söylüyorsunuz herhalde :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haruncic3k

Peki çok ısınması yol açarmı kısa devreye son zamanlarda çok yükleniyordum birde sıcaklar geldi klavye kısmı acayip ısınıyordu. Normalde her sene macun yenileme temizliğe filan yollardım bu sene koronadan dolayı yollamadım. Birde diğer yorumda yazdığım gibi eşim en son süpürgeyle klavyeyi çekiyordu(çok kirlenmiş bu ne filan) :) . Bilgisayar 5 senelik kısaca yapanlardan bilgi almamı söylüyorsunuz herhalde :)
    Aynen bakalim ne diyecekler

• Laptoplar da kısa devrelere karşı en çok dikkat edilmesi gereken; sıvı teması ve USB bellek yuvalarıdır.
    USB belleklerin dış kısmı şaseye bağlı olduğundan, yuvalara takıp/çıkartırken dikkat etmeli, zorlama ile kısa devreye neden olunursa,(ters takma veya yuva içi kırılması) eski nesil laptoplar da direk güney köprüsü arızalanır.
    Yeni nesil cihazlar da güney köprüsü ve işlemci tümleşiktir. Yani güney köprüsü arızalananınca otomatik olarak işlemci de devre dışı kalıyor. 1.000-2.000 TL masrafa yol açar.

ÇÖZÜM...: Anakart değişimi(tamirsiz ikinci el bulunursa veya sıfır kart), çip tamiri veya cihaz çöp...

USB bellekleri laptoplara takıp/çıkartırken çok dikkat edilmeli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 2 Temmuz 2020; 10:15:32 >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil cihazlarda tümleşik olan güney köprüsü değil kuzey köprüsü.
  • haruncic3k kullanıcısına yanıt
    Hocam servisler 10 yıl boyunca parça desteği vermek zorunda
    Bulabilirsek derken demekki ellerinde olmayabilir. (Ki genelde olmuyor)
    Siz laptopu monster servisine yollayın arıza tespiti için anakart eğer ellerinde yoksa anakart değişim ücreti fiyatına yani 2-3 k'ya size son model muadil bir sıfır PC vermeleri gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrush -- 2 Temmuz 2020; 10:35:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

Yeni nesil cihazlarda tümleşik olan güney köprüsü değil kuzey köprüsü.
    Laptop Anakart'ım Kısa devreden dumanlar içinde kaldı. Tekrar olmasın diye Ne yapmam lazım?

Kuzey köprüsü nedir? , Güney köprüsü nedir?

teknogof.com
    Kuzey ve Güney Köprüsü Nedir? - Teknogof
    https://teknogof.com/nedir/kuzey-guney-koprusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 2 Temmuz 2020; 10:43:28 >

Intel Core i9-10980HK işlemcili gs66, bu gördüğün neye benziyor?

• https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144347087

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 2 Temmuz 2020; 11:48:1 >
  • Cahilligine mı gülüyorsun. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım.

Bak bakalım usb portlar, kuzeye mi bağlı, güneye mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 2 Temmuz 2020; 18:10:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.