Şimdi Ara

laptop anakart kısa devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar hp marka laptobum çalışmamaya başladı. açma tuşuna bastığım zaman fanlar dönüyor ama görüntü gelmiyordu. ek olarak klavyedeki capslock tuş ışığı da yanmıyordu.

açtığımda kısa devreler tespit ettim ama birden fazla.

ilk resim işlemci takılı iken kısadevre aldığım komponentleri içeriyor. belki daha da kısa devre arasam bulurdum ama bize yol göstermesi açısından bunlar yeterli olur herhalde..

buyrun ilk resim ;

ikinci koyduğum resim ise işlemciyi yerinden söktükten sonra kısa devre aldığım kısımlar , yani işlemci varken de yokken de kısa devre gösteren yerler ;;

• bu kısımdan sonrası maalesef beni aşıyor. sizlerin yönlendirmesi ile bu arızayı çözersem minnettar olurum. voltaj enjeksiyonu vs mi yapmak gerekir eğer gerekirse nerden yapmam gerekir.

yardımlarınızı bekliyorum.

• Kondansatörler den bir tanesi kısa devreye düşmüş .NEC/TOKIN lerin birer ayağını kaldırın.(siyah SMD 330 uf) Kısa devre kesilecek mi?
    Kondansatörler, paralel bağlantı da olduğu için birden çok kısa devre varmış gibi görünüyor.
    Arızalı olanı değiştirirseniz, kısa devre ortadan kalkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 17 Kasım 2024; 7:45:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim öncelikle. Ben işlemcinin kısa devre olmasından endişelendim. Bu bulgulara göre işlemcinin kısa devre olmadığını söylemek mümkün mü?

İnşallah basit bir kondansatör arızasıdır...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşlemci soketinde takılı değilken, kondansatörler kısa devre gösteriyorsa , kondansatör arızası dır.
    İşlemci sokette ise bölge kısa devre gösteriyorsa işlemci arızalı dır.
    Yeni işlemci takılarak laptop tekrar çalıştırılır.

Kolay gelsin.

• Ayrıca , laptop uzun zamandır( yıllardır ) kullanılıyorsa , Nec tokinler de değer kaybı oluşmuştur.
    İşlemcinin çalışmasını etkiler

Nec tokin lerin illaki kısa devre göstermesi gerekmiyor.
    Değer kaybı oluşmuşsa ; degistirilmelidir ler.
    (Nec-tokin 330 uf siyah SMD)

Besleme devresinde değer kaybetmiş kondansatörün veriminin düşmesi gibi düşünebilirsiniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 17 Kasım 2024; 16:38:59 >
  • Laptop çalışmaya başlayınca fanların dönmesi, caps lock ışığının yanması mikro controller cipinin çalışmasıyla laptop start alır.
    Ekran gelmiyorsa işlemci kısmı sorunlu olabilir
    Kondansatör kısa devre veya işlemci arızalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Kondansatörleri sökebilecek kadar güçlü havya yoktu elimde. Bende dedim ki anakarta start vereyim kondansatörler üzerinden voltaj ölçümü yapayım. Sonuçta kisadevre kondansatör üstünde voltaj okumamam lazım. Tek tek ölçmeye başladım işlemci etrafındaki kondansatörleri 0.8 ila 0.9 arası voltaj görüyordum. Herşey normal gibiydi. Zaten işlemci de bu voltajlarda çalışıyor.

Ölçümü devam ederken birden ekrana görüntü geldiğini fark ettim. Gerçekten anlam veremedim. Sonra bilgisayarı kapattım ve kondansatörleri tekrar kısa devre modunda ölçtüm. Yine hepsi kisadevre gösteriyordu. Dedim tekrar start vereyim bakalım çalışacak mı. Tuşa bi bastım bilgisayar normal şekilde açıldı ve görüntü geldi.

Kondansatörler bilgisayar kapalı iken kisadevre göstermeye devam ediyor ama bilgisayar da sorunsuz açılıyor şu anda.

Yorumunuz var mı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• soğuk lehim problemi gibi duruyor her ne kadar bu tür kartlarda problem olmasada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bersgurs -- 21 Kasım 2024; 18:48:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.