Şimdi Ara

Laptop ani kapanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toshiba satellite a300 model laptobumu yaklaşık 6 senedir kullanıyorum. Son 2 senedir de bataryasız kullanıyorum. Son 2 aydır Laptop Windows yükleniyor yazısında kapatıyordu. Başlarda 1 kereydi. Son bir haftadır 4 defa kapanmaya başladı. 4 defa kapandıktan sonra Windows açılıp bilgisayarımı kullanabiliyordum. Ben de virüstendir diyip format atmaya karar verdim ve format atarken de kapanmaya devam etti
    Şu an Laptop kullanılamaz halde işletim sistemsiz duruyor. Acaba sorun adaptör de mi? Fişe taktıktan 2 saniye sonra elektrik geliyor. Fakat kapalı haldeyken fişi söktükten sonra 10 saniyede adaptör anca boşalıyor. Bilgili abilerime soruyorum ne önerirsiniz? Basit universal bi adaptör alıp test mi etsem yoksa sorun harddisk ya da başka bi hardware parçasında mıdır? Okuduğunuz için teşekkürler ayrıca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Harddiskte bad sector var mı diye düşündüm, hdtune up ile taradım sağlam çıktı. Ayrıca birkaç anti spyware programı indirip yaratmıştır dün gece.

Bilgisayar gece safe Mode da kapanmadan çalışmıştı bunu da söyleyeyim

• Sizin en büyük hatanız pilsiz kullanmanız fişteyken ani elektrik kesintilerinde doğacak sorunlara açık en basitinden başlangıç dosyalarının zarar görmesi sizde bu yazılımsal sıkıntı çok oluyor.Birde isteminizde statik elektrik oluşuyor diğer bir sıkıntınızda bu fişi çektirkten sonra 10sn sonra kapanmasının nedeni.Makinenizin yanmadığına şükredin. bu sıkıntılar bu şekilde devam eder.Sizin için sıkıntı olmayacaksa muadil batarya tedarik edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: xDragonDenis

Toshiba satellite a300 model laptobumu yaklaşık 6 senedir kullanıyorum. Son 2 senedir de bataryasız kullanıyorum. Son 2 aydır Laptop Windows yükleniyor yazısında kapatıyordu. Başlarda 1 kereydi. Son bir haftadır 4 defa kapanmaya başladı. 4 defa kapandıktan sonra Windows açılıp bilgisayarımı kullanabiliyordum. Ben de virüstendir diyip format atmaya karar verdim ve format atarken de kapanmaya devam etti
    Şu an Laptop kullanılamaz halde işletim sistemsiz duruyor. Acaba sorun adaptör de mi? Fişe taktıktan 2 saniye sonra elektrik geliyor. Fakat kapalı haldeyken fişi söktükten sonra 10 saniyede adaptör anca boşalıyor. Bilgili abilerime soruyorum ne önerirsiniz? Basit universal bi adaptör alıp test mi etsem yoksa sorun harddisk ya da başka bi hardware parçasında mıdır? Okuduğunuz için teşekkürler ayrıca.

Ani kapanlar genelde ısı kaynaklıdır bilgisayar belirttiğinize göre çok eski ve epey kullanmışsınız.
    Zamanla cihazın içi tozlanmış ve fanların işlevini yerine getirmesine engel olmuş olabilir.
    Hatta cihazın içindeki fanlar işlevini yitirmiş bile olabilir.
    Donanım ne kadar yüksek sıcaklığa maruz kalırsa ömrüde maruz kaldığı sıcaklığa göre azalır bunu unutma.

Benim sana önerim cihazı açıp temiz bi şekilde tozlardan arındırmak ve gereken yerlere kaliteli bi termal macun uygulamak.
    (Masaüstü bilgisayara dahi bu işlemi yapamayacak durumda isen kesinlikle bu işten anlayan birine yaptırmanı tavsiye ederim.)

Bu işlemlerin sonunda eğer donanımlardan biri ömrünü tamamlamamış ise daha önceki gibi sorunsuz çalıştığına şahit olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hegamonia -- 21 Haziran 2015; 8:25:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Sizin en büyük hatanız pilsiz kullanmanız fişteyken ani elektrik kesintilerinde doğacak sorunlara açık en basitinden başlangıç dosyalarının zarar görmesi sizde bu yazılımsal sıkıntı çok oluyor.Birde isteminizde statik elektrik oluşuyor diğer bir sıkıntınızda bu fişi çektirkten sonra 10sn sonra kapanmasının nedeni.Makinenizin yanmadığına şükredin. bu sıkıntılar bu şekilde devam eder.Sizin için sıkıntı olmayacaksa muadil batarya tedarik edin

Pil almak sıkıntı olmaz da donanımsal bir arızaysa yine boşa almış olurum ondan. Yoksa problemi çözdükten sonra alacaktım zaten.

• Hegamonia kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz işlemleri 2 gün önce yapmıştım zaten. Ekran Kartı fanını temizleyip cpu ya termal macunu sürmüştür. Fakat kapanmalar kesilmedi :( şu an bütün olasılıkları denemeye çalışacağım. Olmazsa kendi teknik servisine götürürüm. Tamir edilemez, çok para isterlerse de yeni Laptop için bahanem olur :D

• quote:

Orijinalden alıntı: xDragonDenis

Dediğiniz işlemleri 2 gün önce yapmıştım zaten. Ekran Kartı fanını temizleyip cpu ya termal macunu sürmüştür. Fakat kapanmalar kesilmedi :( şu an bütün olasılıkları denemeye çalışacağım. Olmazsa kendi teknik servisine götürürüm. Tamir edilemez, çok para isterlerse de yeni Laptop için bahanem olur :D

Bu işlemleri yaptığınız halde açılmıyor ise laptop'u karşınıza alın.(Yumuşak ve konforlu bir yere koyduğunuzdan emin olun.)

Sevgili Laptop'um
    6 senelik yolculuğumuz boyunca sana hunharca davradıysam eğer bilmeni isterim ki bu davranışlar istemeden olmuştur.
    Bana (dile kolay) tam 6 senelik zorlu yolculuğumda eşlik ettiğin için sana sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
    Beni bu yolda yalnız bırakmış olmana kesinlikle kızmadığımı belirtmek ister aksine sevindiğimi itiraf etmek istiyorum.
    Hoşçakal !!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Oyun oynarken hdd kapanma problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hegamonia kullanıcısına yanıt
    Diyorsunuz acı konuşmanın vakti geldi çok güzel anılar yaşattın bana et Laptop...

Size de yardımlarınız için ayrıca teşekkürler.

Yas var bugün...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.