Şimdi Ara

Laptop aniden kapandı ve açılmıyor, acil yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    4 yaşında olan Monster ABRA A5'imi son 1 yıldır bataryasız kullanmaktaydım, yani batarya takılı ancak bozuk. Fişe takmadan çalışmıyor.
    Bugün güzel bir pazara uyanmış dün yarım kalan c# projeme devam etmek üzere:

* Bilgisayarı açtım.

* Projemin olduğu klasöre gittim.

* Alt klasörlerden birine girdiğim anda çat diye kapandı.

Yazılımsal falandır diyerek tekrar açtım. Monster yazısına kadar geldi ve geri kapandı.
    Üçüncü kez denedim, bu defa "DISK READ ERROR" verip restartladı ve ben buna bir son verene kadar restart loopa girdi.

Fişi çektiğimde fark ettim ki bir koku yükseliyor içeriden yanık yanık.
    İsyanlar ve umutlar eşliğinde içini açtığımda karşılaştığım manzara şuydu.

Nvidia karta ait olan bakır soğutma ünitesi tamamen zeminden ayrılmış ve rengi yanıklaşmış. Isı yoğunluğu da tam olarak bilgisayarın o kısmındaydı ve koku da net bir şekilde oradan yükseliyordu. Gözle görülen başka bir yanma belirtisine rastlamadım, her şey normal görünüyor.

Bilgisayarın içi hala açık, geri takmadım, bir müdahalede bulunmadım. Çıkardım sildim öylece duruyor şimdi.
    Ne olmuş olabilir bu alete? Neresi yandı kurtarılır mı, ne yapacağım? Deneyimli arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noqaj -- 27 Ekim 2019; 14:51:51 >

• Merhaba,önce masrafsız yöntemleri deneyebilirsin...
    -Öncelikle biosa girebiliyor musun?
    -Termal macunları değiştir.ramleri silgiyle sil.Anakartı da temizle.
    -Harddiske format dene...
    -Kırık soğutucuyu ısıya dayanıklı birşeyle sabitleki kapağı kapattığında baskı yapsın ve işini yapsın...
    Bunların sonunda açılmadıysa büyük ihtimal anakart(besleme),chipset yada ekran kartından biri arızalanmıştır...uzaktan ancak bu kadar...selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanpolat

Merhaba,önce masrafsız yöntemleri deneyebilirsin...
    -Öncelikle biosa girebiliyor musun?
    -Termal macunları değiştir.ramleri silgiyle sil.Anakartı da temizle.
    -Harddiske format dene...
    -Kırık soğutucuyu ısıya dayanıklı birşeyle sabitleki kapağı kapattığında baskı yapsın ve işini yapsın...
    Bunların sonunda açılmadıysa büyük ihtimal anakart(besleme),chipset yada ekran kartından biri arızalanmıştır...uzaktan ancak bu kadar...selamlar
    değerli cevabınız için teşekkür ederim. macunlar tazeydiler, ama sildim zaten şu an yenisini süreceğim.
    cevap beklerken kırık boruya lehime giriştim ama beceremedim
    bakınca diğer borular da lehim benzeri bir yöntemle yapışıklar, doğrusu nedir bilmiyorum tabii.
    şimdi dediğiniz gibi bir şeyle bastırıp açarak biosa ulaşmayı deneyeceğim.

lakin en son açma girişimimde disk bulunamadı gibi bir şeyler diyor ve restart atıyordu.
    işletim sistemim ssd deydi. proje dosyalarım her şey de orada. hangisinin bozulmuş olması daha kötü olur bilemiyorum...

edit: Başarısız lehimleme girişimimden sonra kopan boruyu zemine idareten elektrik bantıyla sıkıca tutturdum.
    İlginçtir ki bilgisayar sorunsuz açıldı. Yani ne değişti ilk açılmama halinden şu ana kadar? Neredeyse hiç bir şey. Mevcut olan ısı dağıldı, boruyu sıkıca yapıştırdım o kadar. Kaldı ki NVIDIA devrede bile değildi o kadar ısı patlaması yaşandığı sırada. Masaüstünde klasör açıyordum... Nasıl oldu anlamadım...
    Şu an fanları max'te çalıştırıyorum GPU tarafı ısınıp da elektrik bantının erimesine sebebiyet vermesin diye.
    Yarın ısıya dayanıklı bant alıp tutturacağım. Yeni parça sipariş vermeye değer mi bilemiyorum, bunu yapsam başka yeri bozulacak gibi gelmeye başladı artık bilgisayar. Eskidi...
    Hala hafif yanık kokusu çıkıyor fanlardan, ama önceden kalan hava diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noqaj -- 27 Ekim 2019; 17:38:22 >

• bump atacağım. forum öldü mü biz mi yaşlandık vaktimiz doldu anlamıyorum. eskiden biri böyle konu açtı mı gören gelir inceler, yardımcı olmaya çalışırdı.
    2017 sonrası konular hep böyle çöl.
    2007 tarihlerine bakın bi de nasıl dayanışma, aktiflik var.

konuyu açtığımdan beri o haliyle durdu alet. oyun falan oynanmıyor tabi.
    internette abra a5 i geçtim monster için heatsink bulmak bile mümkün değil. anca servis, başka bilgisayar kullanıyordum bunca zaman. bugün mail attım parça temin edebiliyor muyuz diye, cevap gelince paylaşırım.
    zorluğu ben çektim ama aynı veya benzeri bi olay yaşayan olursa bulur belki konuyu işleri kolaylaşır.

diğer bir alternatif olarak termal yapıştırıcı alacağım monster servisten gelecek cevaba göre.
  • vida deliklerini kullanarak sac gibi bir şeyi baskı uygulayacak şekilde vidalayabilirsin
  • Hocam boruları güzelce temizleyip lehim yaparsan sorunun çözülür zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.