Arkadaşlar elimde bi acer aspire 5745g laptop var 2 yıldır kullandıktan snra cok ısınmasından dolayı fanın tozu cok bırıkmıstı yaptırdıgım yerde ıslemcı macununuda degısmısler kurumus dedıler neden deyınce tamam dedım ıyı olmus dedım aldım snra ram eklettırıcektım onuda aldım adam 1333 mhzın yanına 1066 takmıs snra cıkarttım duzelmıstır heralde format attım bıos pılını cıkarıp taktım.
Bu ıslemlerden snra battlefıeld 3 oynarken low 40 fps aldıgım laptop 20 den fazla fps vermez oldu herseyı denedım sızce baska bı cozumu varmıdır?
Anladığım kadarıyla takılan RAM'i çıkarttın ve yerine yeni RAM takmadın. Performans da düştü haliyle, doğru mu?
quote:
Orijinalden alıntı: KillForYou!
Anladığım kadarıyla takılan RAM'i çıkarttın ve yerine yeni RAM takmadın. Performans da düştü haliyle, doğru mu?
Yok yanlıs mhz de ram takmıs satıcı onu cıkartıp 1333 mhz 4gb taktım ıcındede 2gb+2gb vardı zaten ben laptop ı7 ıslemcılerın acılınca performansını kaybettıgını duymustum ondan olabılırmı acaba :S
Açılıp kapanınca performans kaybı olur diye birşey yok. Ama bilmeyen birisi müdahele derse, macun vs. düzgün çekilmezse sıkıntı olabilir. Onun haricinde yapılabilecek herşeyi yapmışsınız zaten. Son ihtimal biosun güncel sürümünün yeniden kurulması kalıyor.
quote:
Açılıp kapanınca performans kaybı olur diye birşey yok. Ama bilmeyen birisi müdahele derse, macun vs. düzgün çekilmezse sıkıntı olabilir. Onun haricinde yapılabilecek herşeyi yapmışsınız zaten. Son ihtimal biosun güncel sürümünün yeniden kurulması kalıyor.
ıslemcı 75 lere kadar cıkıyor ısısı ekran kartı 85 e gelıyor fan temızlendı bıde ona ragmen normalmı counter oynarken bıle.Biosuda guncelledim birisi biosu tamamen 0 layıp bastan kurulursa belkı duzelır demıstı ama anakartın onemlı bı chıp ı yanarsa cop olurmus laptop ondn gırısmedım ona.
quote:
OgezeN
Merhaba bendede acer 5738z modeli mevcut bu modellerde biosunda sorun çıktı.Bendede Hd video seyrettiğimde 80 derecelere çıkan ısı vardı biosu güncelledim sıkınıtı kalmadı tavsiyem BİOS güncelle
Bios güncellemesinin yönergelere uygun şekilde yaparsanız bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Benim aklıma onun haricinde pek bir şey gelmiyor açıkçası.
quote:
Bios güncellemesinin yönergelere uygun şekilde yaparsanız bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Benim aklıma onun haricinde pek bir şey gelmiyor açıkçası.
yardımcı olan arkadaslar sagolun pekı bu bıosun guncelleme sı nasıl dogru sekılde yapılıyo ?
Rica ederim. Laptop üreticisinin anasayfasında bulabilirsiniz. Markadan modele kadar değişiklik gösterebilir. Forumda da mutlaka anlatılmıştır genel hatlarıyla.
quote:
Rica ederim. Laptop üreticisinin anasayfasında bulabilirsiniz. Markadan modele kadar değişiklik gösterebilir. Forumda da mutlaka anlatılmıştır genel hatlarıyla.
Benım bıos guncel ztn baska ne yapabılırım fıttıracam sonunda :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme