< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Laptop bataryasının gücünü artırmak ?
-
-
https://forum.donanimhaber.com/notebook-icin-li-ion-18650-pil-hesaplamasi--138841426
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4 lü seri bağlantı ile 14V8 2.4A elde ediliyor. Siz 16 adet 18650 yı 4 lü seri bağlantı ile yapabilirsiniz. Bence yapamazsınız, çok zor....modifiye ye göre şarj kontrol devreleri ayrıca laptop üzerindeki sarj kontrol devresinin de uygun olup/olmadığının incelenmesi gerekir.
Uğraşmaya deger mı?
Laptop masa başında zaten şarjı takılı kullanacaksınız. Sahada da 2-3 saat batarya da çalışırsa yeterlidir.
Kolay gelsin.
Hocam kusura bakmayın elektronik bilgim hiç yok linkteki pili alıp 4 lü seri bağlasam nasıl bir şey olur ? Sadece pilleri değiştirmek istiyorum en fazla 4 tane sığıyor zaten.. link : m.n11.comLityum Pil 3000 Mah 18650 3.7v 3000mah Gerçek Kapasite - n11.comhttps://m.n11.com/lityum-pil-3000-mah-18650-37v-3000mah-gercek-kapasite-P130449001
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hiç bulaşmayın, eski batarya ile gittiği yere kadar kullanın, sonra yenisini alır kullanırsınız.
Sorun bir kaç tanedirquote:
Orijinalden alıntı: askop
Hocam kusura bakmayın elektronik bilgim hiç yok linkteki pili alıp 4 lü seri bağlasam nasıl bir şey olur ? Sadece pilleri değiştirmek istiyorum en fazla 4 tane sığıyor zaten.. link :https://m.n11.com/lityum-pil-3000-mah-18650-37v-3000mah-gercek-kapasite-P130449001
Öncelikle
1- Eeprom çipi kandırmanız gerekiyor. ( dışarıdan portatif voltajlar vererek)
2- Önerdiğiniz piller olmaz Kullanacaksanız gerçek güç için, SONY,Panasonic,LG,Samsung pillerden kullanmalısınız 46gr ağırlıkta olması gerekiyor. Değilse piller sahtedir.
3- Pillerin değişiminde muhakkak punta kullanılacak Lehim olmaz kabalık yapar ve bataryada potluk yapacağından bataryaya sığmaz.
4- Kaliteli pillerin tanesi 40 Tl. civarıdır. toplamda 160 tl. pil parası + punta parası + yol masrafı = maliyet
Sonuç çalışıp , çalışmayacağı belli değil...
Önerim: Hiç uğraşmayın. Gerekiyorsa orijinal batarya alıp kullanın
-
Öncelikle madde madde sıralayarak bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
2550mah kapasiteli 4lü seri bağlı şekilde hücreleri dizilmiş bir laptop pilimle alakalı benim de sormak istediklerim var.
Bendeki bataryalardan birinin pil sağlığı 2 yılda %49a düştü . İnşallah aynı samimiyetle cevap bulabilirim. Öteki orijinal olan ise %74e düştü 7 senede.
- maddede belirttiğiniz o eepromu sıfırlama işlemini yapmamız mümkün müdür?
Diğer maddeleri sağlayacak imkan ve donanımlarımız var bu arada, puntalama makinemiz de hazır, %49a düşmüş olan pil için de satın alınmış bir 2200mah pil hücresi de elimizde hazır. Bu pili halledersem sonra orijinalini de hallederim inşallah diye düşünüyorum.
En azında bu eepromu kitlettirmeden sadece bozuk olan pili çıkararak yerine düzgün olan pili taksak devam ettirebilir miyiz?
Pili biz açtık, içindeki seri bağlı pilleri de ellemedik her şeyi duruyor. O plastik kabuğundan ayırdık sadece hücreleri devre kartıyla birlikte. Devreleri de kabloları da parçalamadım, birbirinden ayırmadım henüz.
Multimetre veya benzer cihazla bozuk olan pili tespit etmek mümkünse tespit etsek sonra bizi yönlendirseniz ona göre davranıp bu işi kurtarsak hiç fena olmaz. En azından paylaştığınız fikir için teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X