Şimdi Ara

Laptop Bios Sorunu Delirtti...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir müşterimin acer extensa 5630ez model laptopu var format atıcam bios şifresi var cihazda birtürlü bios pili bulamıyorum çipin ayaklarındanda resetlenmiyor deli oldum 2 günden beri. Nasıl bir mantık anlamıyorum ne köprülerin yanında ne klavyenin altında ne işlemciye yakın hiçbir yerde pil yok tamamen söktüm makinayı. Cihazın boot menü olayıda yok cdrom secilemiyor tek yaklaşabildiğim hddyi söküp hiren ile cihazı başlatmak. Hirenin içindeki bios cracker serilerindende sonuç alamadım. Ne yapılabilir bu makinaya cihazların özel bi kodu varmıdır şifre sıfırlamak için veya hddyi boot ettirerek içine başka makinadan hangi yazılımı atsam şifreyi sıfırlar bios güncelleyeceğim en güncel bios var tekrar updatedede izin vermiyor. Çözüm bulun yoksa deliricem...

ÇÖZÜLMÜŞTÜR.!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilisim16 -- 11 Temmuz 2009; 10:55:37 >

• dostum bios sıfırlamak için notebook gun altnda ufakcık bi tus var onu kullan
  • Nerdedir hocam o ufacık tuş ilk defa senden duyuyorum..
  • Koyduğunuz parolayı unutmuş olabilirsiniz. İşte o anda çözümü sizin getirmeniz gerekiyor. Anakarttaki bios şifresini çözmek her zaman mümkün olmasa da, bypass etmek mümkün. Format atmak için CD'den boot etmek gibi bir şey istiyorsanız: Windows için Otomatik Grub Kurulumu konusunu inceleyin. Bu konuda anlatılan programla biosa girmeden bazı istediklerimizi yapabiliyoruz. Ben genellikle bu yöntemi kullanırım.
    • Diğer taraftan ben bu bios şifresini çözeceğim diyorsanız, laptopun HDD'sini çıkarıp, Dell BIOS Pass Killer 2007 gibi programlar deneyebilirsiniz; bios şifresini unutanlar aşağıdaki dosyayı(iso dosyası) neroda kalıbı diske yazdır seçeneğinden yazdırın. Daha sonra CD sürücüsüne yerleştirip PCyi yeniden başlatın.
    http://rapidshare.com/files/106646841/dell_bios_boot.iso.html
    • Tabiki bu yöntemlerin de işe yaramadığı olabiliyor, bu gibi durumlarda laptopun anakartına müdahele etmek gerekecek. CMOS Ram’i geçersizleştirmeyle yapacağız, bunun için CMOS Ram çipinde köprü (kısadevre) yaparak mümkün olmaktadır. Bir çok anakartta (ve tüm AT anakartlarında) işe yarayabiliyor. Bu işlemler yaparken bilgisayarınız mutlaka kapalı olmalıdır. Her çipte işe yaramayabilir. Dikkatli olun, çipe veya anakartın herhangi bir yerine zarar vermemelisiniz.
    • Benchmarq bp3287MT ve bq3287AMT gibi çiplerin bataryası içine gömülüdür. Yani bunların bataryasını çıkartarak işlem yapamazsınız. Kaldı ki zaten, bu tip çiplerin ikinci bir yedek bataryası vardır. 1287A ve 3287AMT çiplerinde, CMOS Ram’i sıfırlamanın yolu, 12 ve 21 pinlerini kısa devre yaptırmaktan geçer. Dallas DS12885S, Benchmarq bq3258S, Hitachi HD146818AP, Samsung KS82C6818A bu 24-Pinli DIP çipi, dikdörtgen biçimindedir. Çipin sonundaki numara mutlaka 6818 ile bitmelidir. Bunlar Dallas 1287/Dallas 1287A ile pin uyumu içindedirler. Bu çiplerde gömülü batarya yoktur. 12 ve 24 numaralı pinleri kısa devre yaptırmalısınız. 1287 (ve 3287MT) 1287A’den daha değişiktir, bunların CMOS Ram’i sıfırlanamaz. Unutulan şifre gibi sorunlarda, çip değiştirilmelidir.

• Yazdıklarınız için saolun sorunu çözdükten sonra yazdıklarınızı gördüm. Dell BIOS Pass Killer 2007, Bios Cracker vs programlar işe yarıyor ancak hdd yi söktüğümüz zaman gerekli sys dosyalarını yazamadıgı için crc password error veriyor. Kendimce yaptıgım çözümü anlatayım başına gelen olursa faydalansın. Çipsetler uymadıgı için imaj atmak başka pcden kurup hdd takmak veya kurulum dosyalarını hddye atıp başlatmak işe yaramıyor.

En basit çözüm.
    Hdd yi masaüstü bilgisayara takın, diskleri biçimlendirmeden silin yani bölümlenmemiş alan haline getirin. Makinaya takıp başlatın. Hdd yi acılısta görüyor ancak disk biçimlenmemiş oldugu için cdyi boot ediyor. Sonra bildiğiniz şekilde kurulumu gerçekleştiriyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.