Şimdi Ara

Laptop biosuna su döküldü. Tamir ettirdim yeniden ortaya çıktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 5 ay önce laptop kapalıyken su dökülmüştü. (Fakat laptop ters çevriliydi yani tam altından girdi su)
    Sıvı bios kısmına gelmiş. Prize takılıyken klavyesine rastgele basınca 2 saniyeliğine enerji gelip pat kapanıyordu power tusu hiç tepki vermiyordu. Prizde değilken o tepkiyi bile vermiyor enerji hiç gelmiyordu.

Götürüp tamir ettirmiştim 300 lira almışlardı. Sıvının biosa geldiğini ve başka bir laptoptan yeni bios taktıklarını ve sıfırdan bios yazdıklarını söylediler. Biosu asla güncelleme demişlerdi. Tamirden sonra 5 ay sorunsuzca kullandım. 4 gün öncesine kadar hiçbir sorun yoktu gece bizzat kendim normal şekilde kapattım. Ertesi gece açmak istediğimde bozulduğunu fark ettim.

Yine aynı şey olmuş. Power tusu tepkisiz. Prizdeyken klavyeye rastgele basınca 2 saniye enerji geliyor ve pat kapanıyor. Prizde değilken hiç tepki yok. İşin ilginç yanı bu sefer laptopa fiziksel darbe olmadı, sıvı teması olmadı. Durduk yere yeniden ortaya çıktı. Ortaya çıkmadan önceki gece bizzat kendim normal şekilde kapamıştım.

300 liraya yeniden tamir ettirebilecek veya yeni pc alacak durumum yok. Bu konuyu 2003 yılından kalma 10 lira etmeyecek laptoptan açıyorum.

Kendim müdahale edip onarabilir miyim? Ne olmuş olabilir, çözümü nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 31 Ekim 2017; 19:16:14 >

• hem sıvı temas olmadı diyorsun hem leptop kapalıyken su dökülmüştü diyorsun bu sıvı temastır zaten
    sıvı temas olduğu an anakartı hemen temizliğe vermen gerekiyor kısa devre + oksit yapıp anakarta kalıcı zarar verebilirler
    sanırım götürdüğün adam pek iyi yapamamış sanırım benim telefonumada döküldü power tuşu tepki vermiyordu değiştirilince mesela düzeldi
    demekki bir yerlerde sıvı kalıp oksit yapıp kısa devre yaptırmış o power tuşu sistemini bir değiştirtmeyi dene bakalım.
    Açtır leptobu komple baktır bakalım sıvı varmı oksit varsa varsa temizlettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luglio -- 27 Ekim 2017; 9:36:29 >
  • Sıvı 5 ay önce dökülmüştü ve tamire verip yaptırmıstım. 5 aydır sorunsuzca kullanırken ansızın yine böyle oldu. Ve bu sefer fiziki darbe,su teması vb. olmadı. Ansızın durduk yere aynı sorun oldu. Haklısın adam iyi yapamamış olacakki yine ortaya çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKINALP

Sıvı 5 ay önce dökülmüştü ve tamire verip yaptırmıstım. 5 aydır sorunsuzca kullanırken ansızın yine böyle oldu. Ve bu sefer fiziki darbe,su teması vb. olmadı. Ansızın durduk yere aynı sorun oldu. Haklısın adam iyi yapamamış olacakki yine ortaya çıktı.

o döktüğün su iyi temizlenmediği için anakarta kısa devre yaptırttmış şimdi iyi bir leptop servisine götür komple söksün leptobu temizlesin power tuşu sisteminide bir değiştirsin.
    oksit varsada temizlesin bir baktır bakalım. Ama sıvı hiç ulaşılmayacak yerlere kadar temas etmişse geçmiş olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luglio -- 27 Ekim 2017; 10:18:46 >
  • 1 haftadır yani bozuldugu günden beri hergün belki düzelmiştir diye hem prizdeyken hem prizsiz açmayı deniyordum aynıydı açılmıyordu. 1 saat önce yeniden denedim ve prizde değilken yine açılmadı. Prize taktım açıldı. Şu an tam 1 saat oldu kullanıyorum. Bana ilginç geliyor.

Acaba hiç kapamayıp gittiği yere kadar gitsem mi? Sonuçta bu sıkıntı yeniden ortaya çıkmadan önce evvelki akşam kendim sorunsuzca kapamıstım ertesi gün baktıgımda açılmıyordu. Yorumunuz nedir acaba tamirden aylar sonra kendi kendine yeniden ortaya çıkması, ortaya çıktıktan 1 hafta sonra tesadüfe yeniden çalışması vs.

Ciddi soruyorum hiç kapatmasam mı acaba. Gerçi windowsa update gelince otomatik resliyor
  • İyice yanana kadar kullan derim.Tamir astarı yüzünü geçecektir o zamandan kalan işlemci ve anakart korozyona uğramış ömrünü tamamlamış gözüküyor zaten bir demir yorgunluğu var.Tavsiyem daha uğraşma
  • 8 saat oldu kullanıyorum ve halen daha kapanmadı çalışıyor. Ama tabi restart atmadım ve kapamadım. Bir daha açılmaz diye kapamaya cesaretim yok. 2014 ün kasım ayında 900 liraya almıstım bu laptopu. Yani ucuz ve dandik bir laptop. Dediğiniz gibi tamir ettirmeye değmez. Öyle pahalı bir oyuncu laptopu falan olsa tamam ama 900 liralık ne beklenir ki. Zaten bir hata yapıp 5 ay önce 300 liraya tamir ettirmişim.

Şunu da özellikle belirteyim. Bozuk oldugu bu 1 haftalık süreçte açmayı denerken bir keresinde tesadüfe açılmıstı. 15 dk. kadar kapanmamıştı. İnternette biraz vakit geçirdim kapanacak mı diye bekledim açıldıktan 15 dk sonra kapanmıştı ve bir daha açılmamıştı. O andan sonra işte bugün 8 saat önce açıldı ve henüz kapanmadı. Bu yüzden reslersem veya kapatırsam çok büyük ihtimalle açılmaz. Böyle gitsin bakalım nereye kadar gidecek. Şubatta askere gidiyorum 3 ay daha sıkıntı çıkarmasa başka bir şey istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 1 Kasım 2017; 14:52:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKINALP

8 saat oldu kullanıyorum ve halen daha kapanmadı çalışıyor. Ama tabi restart atmadım ve kapamadım. Bir daha açılmaz diye kapamaya cesaretim yok. 2014 ün kasım ayında 900 liraya almıstım bu laptopu. Yani ucuz ve dandik bir laptop. Dediğiniz gibi tamir ettirmeye değmez. Öyle pahalı bir oyuncu laptopu falan olsa tamam ama 900 liralık ne beklenir ki. Zaten bir hata yapıp 5 ay önce 300 liraya tamir ettirmişim. Ş

Şunu da özellikle belirteyim. Bozuk oldugu bu 1 haftalık süreçte açmayı denerken bir keresinde tesadüfe açılmıstı. 15 dk. kadar kapanmamıştı. İnternette biraz vakit geçirdim kapanacak mı diye bekledim açıldıktan 15 dk sonra kapanmıştı ve bir daha açılmamıştı. O andan sonra işte bugün 8 saat önce açıldı ve henüz kapanmadı. Bu yüzden reslersem veya kapatırsam çok büyük ihtimalle açılmaz. Böyle gitsin bakalım nereye kadar gidecek. Şubatta askere gidiyorum 3 ay daha sıkıntı çıkarmasa başka bir şey istemem.

3 ay bilgisayarı kapatmayacak misın yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamir ettirecek ya da yenisini alacak maddi durumum yok. Bu şartlar altında daha iyi bir fikrin var mı? Mecburen kapatmadan götürdüğü yere kadar gitmeye niyetliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 1 Kasım 2017; 14:54:27 >
  • 31 ekimden beri kapatmadım ve kullanmaya devam ediyorum. Umarım böyle devam eder. Şubatı çıkarsın yeter
  • Taksitle yeni bilgisayar al ugrasma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun yeniden kendi kendine düzeldi. Son birkaç gündür geceleri kapıyorum ve restart atıyorum sorunsuzca açılıyor. Nazar değmesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.