Şimdi Ara

Laptop cpu 100 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, başlıkta da yazdığım gibi yük altında oyunlarda pcmin cpusu 100 dereceye, gpusu 80 dereceye çıkıyor.2 yıldır her böyle olduğunda bilgisayarın içini açar temizler, macununu yenilerim düzelir. Fakat bu sefer bunları yapmama rağmen 100 dereceye çıkıyor. Sizce sorun nedir? Çözümü için neler yapmalıyım? Teşekkürler.

• 100 derece cpu isi gosteren programlar bazen yanıltıcı olabiliyor. Yoksa 100dereceye pc dayanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun577

100 derece cpu isi gosteren programlar bazen yanıltıcı olabiliyor. Yoksa 100dereceye pc dayanmaz.
    (cpu kullanımın %100 olduğundan bahsediyor arkadaş) hocam öncelikle arka planda bakınız çalışan gayri resmi yazılım var mı daha sonrasında güç seçeneklerinden gelişmiş ayarlar kısmından kontrolünü yapınız fişte ve şarj da iken kullanım metotlarını ayarlayınız görev yöneticinizin işlemleri ekran görüntüsüyle paylaşırsan daha iyi sonuç alabilirsiniz geçmiş olsun
  • Dostlar inanın inanmayın cpu kullanımı değil derece olarak 100 dereceye çıkmasından bahsediyorum. Laptoplarda cidden yaşanan bi olay bu sadece benim değil başka laptoplarda da gördüm. Buna çözüm arıyorum.
  • Çektiğiniz macunu değiştirin veya kalın surmuş vs olabilirsiniz hala da sorun varsa bakır aksama bakin

Gpu normal bu arada.CPU değil
    Çift fanlı mı bilgisayar
  • bilgisayar çift fanlı, macunu ilk başta ince çekmiştim sonra sıcaklık değişmeyince biraz daha ekledim üstüne. Başka yerden alıp yine deneebilirim. Bakır aksam derken ne dediğinizi anlamadım. Bu arada cidden cpunun gpuya göre fazla olması garip eskiden aynı veya yakın giderlerdi anlamadım ben de sorunu.
  • Metinm77 M kullanıcısına yanıt
    Isıyı ileten metallerden bahseiyorum
  • Macunu ince sürmeye özen gösterin.
  • İşlemciniz ve termal macununuz nedir acaba ? Termal macun yeterli iletkenlikte olmadığında işlemci ısınabiliyor. Bu nedenle laptoplarda noctua veya bulabilirseniz cooler master mastergel maker nano tavsiye ediyorum. Zalman Zm Stg2 felaketinden sonra başka termal macun almaya cesaret edemedim doğrusu.
  • Bu metallerin nasıl olması gerektiği hakkında bilgim olmadığından karşılaştırma yapamıyacağım ama işlemci ve ekran kartının orasıyla fanların orası arasında büyük renk farkı var. Fanların oralarda açık renkliyken diğer yerde yanmış gibi kapalı renkte.Renk ayrımı düz bir çizgi gibi iki taraftan da eşit şekilde ayrıldığı için kendiliğinden öyle sanıyorum.

Ayrıca diğer cevaplayan, yardım etmeye çalışan arkadaşlara da teşekkürler. Termal macunu normal bilgisayarcının birinden almıştım, 7.5tlye şırınga içinde verdi kaliteli değil zannedersem. Büyük bir teknoloji marketine gidip kaliteli bir macunla değiştirdikten sonra problem çözülür/çözülmezse yazarım. Google'dan arama yapıp gelen arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz.
  • Coolermaster ve arctic silver markalarından birini bulursanız alıp kullanın, sorun çözülecektir. Kolay gelsin.
  • Güncellemeyi unutmuşum arkadaşlar kaliteli bi macun sürünce max 80 dereceyi görüyor şuan.
  • Metinm77 M kullanıcısına yanıt
    Ne yazmışsın be kardeşim
    Hangi marka termal macunla sonuç aldın
  • Temel olarak termal konduktivite değerine bakın. En azından 3, tercihen 5 gibi bir değer olması iyi olacaktır. Sanırım sıvı metallere geçmeden ulaşabileceğiniz en yüksek değer de 8 - 10 arası ama onlar pahalı oluyor.

Macunun temel kriteri bu. Bunun dışında tabi daha kaliteli macunlar daha rahat sürülüyor, daha uzun süre performans veriyor vb.
  • kusturmalı death metal kullanıcısına yanıt
    DOSTUM AKK KALKTI ZATEN İMZANI DEĞİŞTİRİR MİSİN ARTIK
  • GehenGehenGülenAdam kullanıcısına yanıt
    Hee onu değiştiriyim diye giriş yaptım cin misin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kusturmalı death metal -- 23 Şubat 2019; 13:18:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.