Merhabalar arkadaşlar bilgisayarım; Genel olarak tüm oyunlarda darboğaz sorunu yaşıyorum, msi afterburner yüklü oradan incelediğimde çoğu oyunda işlemci kullanımım %70-100 arası oynuyor fakat ekran kartı kullanımım %50-70 arası kalıyor. Örneğin CS-GO oynarken arada drop giriyor veya ETS2 de aynı sorunları yaşıyorum GTA 5 ve farklı tür oyunlarda da böyle bu durumdan çok sıkıldım, yaklaşık 3 kere de format attım ve hala devam ediyor bu sorun. Arka planda çalışan uygulama yok ve aklıma gelen tüm optimizasyonları yapmaya çalıştım şu anda hard diskimde 300gb kadar boş alanım da var bir sorun görünmüyor. Ayrıca belirtmek isterim attığım linkteki bilgisayar 4gb ram e sahip fakat ben 8gb ddr4 2133mhz ram takviyesi yaptım onda da hiçbir sorun yok üstündeki de 4gb ddr4 2133mhz Bunun beni masrafa sokmayacak bir çözümü var mıdır yoksa eğer ne yapmam gerekiyor? Bu fiyata masaüstü toplardın diyecekler lütfen cevap yazmasın 2000tl civarında satın aldım indirimden, aynı anda hem çalışıp hem üniversiteye gittiğim için de bilgisayarımı yanımda bulundurmam gerekiyordu aldığımda. |
Laptop Darboğaz Sorunu
-
-
up -
Elinizdeki leptop ne yazık ki oyun için tasarlanmamış. Öğrenci ve iş bilgisayarı olarak nitelendirebiliriz ki içindeki işlemci i3 serileri içinde en düşük performansa sahip u serisilerinden biri. Darboğaz yaşamanız normal yani. Sahip olduğunuz ekran kartı da oyun oynamak için çok yetersiz.
Ha neler yapabilirim de biraz rahatlamasını sağlayabilirim derseniz eğer ssd takviyesi ile bilgisayarız biraz nefes alacaktır. Eğer uzun zamandır temizlik ve termal macun değişimi yapılmamışsa, bu işlemleri yapabiliyorsanız kendiniz, yapamıyorsanız bir teknik servise yaptırabilirsiniz. Bunlar bir nebze de olsa bilgisayarınızı daha istikrarlı hale sokacaktır. Ama dediğim gibi çok bi mucize beklemeyin. Oyun oynamak için yeterli özelliklere sahip bir leptop değil. Tabi ki belli başlı oyunları oynayabilirsiniz ama istediğiniz gibi akıcı bir performans alamazsınız pek.
Velhasıl yanlış anlamayın beni. Kötülemek gibi bir amacım yok. Ama bilgisayarınızın sahip olduğu özellikler ortada. Yeni nesil leptoplar bile günümüz oyunlarında hayli zorlanıyor.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 14 Mart 2021; 4:14:40 >
-
Darboğaz sorunu yok. O işlemci ile ekran kartı birbirini zora sokmaz.
İşlemci aşırı ısınması performans sınırı gelmesine sebep olabilir. Isıları kontrol edin.
-
galiba hard diskte sorun olabilir ssd takviyesi konusunda ve oyun bilgisayarı olmadığı konusunda haklısınız acaba bilgisayarla ilgili sorun olabilir mi diye düşünmüştüm hard diskim 5400rpm ve ram takviyesi yapmama rağmen cidden bilgisayarda ağırlık hissediyorum ısınma gibi bir problem yok 3-4 gün önce temizlik ve termal macun değişimi yaptım sıcaklık 60-65 derece arası gidip geliyor tüm oyunlarda cevabınız için teşekkür ederim ve ayrıca bir sorum daha var bu bilgisayarda m2 ssd yuvası var fakat teknik özelliklerinde kullanım klavuzunda veya sitesinde ssd yuvası hakkında bir bilgi verilmemiş internet üzerinden almaya kalkışsam denedikten sonra yuva algılamazsa geri iade edememe gibi bir problem var ve alsam mı diye de düşünmüyor değilim sizin düşünceniz nedir acaba
-
ısılarda hiçbir problem yok termal macun ve temizliği 3-4 gün önce yaptım ve 6 ayda bir temizliğini yapıyorum zaten 1.5 senelik bir bilgisayar acaba garantiye göndersem mi bir sorun mu var diye de düşündüm
-
Kasanın içini açtığınızda m2 ssd yuvasının var olduğunu teyit ettiniz sanırım. Böyle bir durumda kendiliğinden bozulmadıysa yuvaya takacağız m2 ssd'yi algılayacaktır. Bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Ama alacağınız ssd'nin tam olarak leptopunuzun içindeki anakarta uyacağından emin olun. M2 ssd'lerin birden fazla çeşiti var. Uzunluğu ve Uç kısmı buna göre şekilleniyor. Aşağıdaki görsellerde olduğu gibi.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 15 Mart 2021; 1:4:38 >
-
işte ben de bundan bahsediyordum çok teşekkür ederim ayrıca hard diskimde ve ekran kartımda sorun varmış yavaşlık bu yüzdenmiş yarın garantiye yollayacağım iyi akşamlar :)
Benzer içerikler
- video sinyali yok uyku moduna geçiyor çözümü
- klavye i yerine " yazıyor
- windows gereken dosyaları yükleyemiyor
- bilgisayar kendi kendine kapanıyor
- mouse tekerleği düzgün çalışmıyor
- secure boot nedir
- bağlantı sıfırlandı.
- ekran videosu alma
- komut istemi
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X