Şimdi Ara

Laptop ekran tek renk oluyor ve donuyor lütfen yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar...toshiba satellite a200 1cr marka laptop kullanıyorum, son bir kaç haftadır çözemediğim ilginç bir sorunum var...sorun şu;
    bilgisayar farklı zamanlarda (bazen günde 4-5 kez, bazen 3-4 günde 1 kez) donuyor. donma şöyle gerçekleşiyor; herhangi bir işlem yaparken veya hiçbirşey yapmazken birdenbire ekrandaki bütün simgeler kayboluyor ve ekran tek renk oluyor (bazen beyaz,bazen yeşil, bazen turuncu) hiçbirşekilde müdahele edemiyorum, mouse ın imleci bile görünmüyor, tek çözüm kapatıp tekrar açıyorum, bazende açılırken yapıyor, siyah ekranda donup kalıyor, bazende mavi ekran hatası veriyor(nadiren)...bilgisayarımda windows xp sp3 yüklü, bütün driverlarım güncel, sorun ne olabilir acaba, fikri olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim...denediğim çözümlerse şu şekilde;

*format attım olmadı
    *hiren's boot cd ile hdd ve ram taraması yaptım ikisinde de hata çıkmadı
    *ramleri söküp tekrar taktım(yerlerini değiştirdim) yine olmadı
    *virüs taraması yaptım bişey çıkmadı
    *defrag, chkdsk, fixboot, fixmbr falan filan hepsini yaptım yine bişey yok

-bilgisayar çalışırken herhangi bir sorunu yok gayet güzel çalışıyor ama birdenbire olmadık yerlerde kitleniyor işte..:((

şimdiden herkese teşekkürler...

• Kimse cevap vermemiş ama araştırın büyük ihtimalle ısınma kaynaklı olduğunu düşünüyorum;
    Donma, Reset, Kapanma ve Açılmama Problemleri konusunu inceleyin.
    Isınma Problemleri Ve Çözüm Yolları konusunu inceleyin.
  • cevabın için teşekkürler...ben de ilk başta ısınma problemi oldugunu düşündüm ama sonradan farkettimki ısınma problemi olsaydı bilgisayar ilk açıldığında yapmazdı, bazen saatlerce kullanıyorum mesela yapmıyor bazense daha açıldıktan 1 dk sonra yapıyor (hiçbir işlem yapmazken)...zaten sıcaklığada baktım everestle 40-47 arasında değişiyor, sorun yaratırmı bu sıcaklık?
  • arkadaşlar yokmu hiç fikri olan, yardımcı olabilecek, lütfen en ufak bir fikriniz olsa bile yazın, servise götürcem korkuyorum alıyolar 2 ayda vermiyolar, bi yardım edinde çözelim şu sorunu...
  • ya biraz geç cevap vermiş olucam ama umarım bi okuyan olur.. bende toshiba A300-20v laptop aldım daha gıcır gıcır aynı böle donmalar oluyo kitleniyor kalıyor pc kapatmak zorunda kalıyorum..gittim değiştirdim yenisini verdiler. şimdi yeniside aynısını yapıyor..napıcağımı şaşırdım neden olabilir bu sorun durduk yere niye kitlenir. ben hiç bi bilgisayarda böle bi hata görmedim yardım edebilicek biri var lütfen bi cevap yazsın..
  • Donma neden yapar sorusuna ben kendi tecrübelerime dayanarak cevap vereyim

kuzey köprüsü yüzünden yonga setinden dolayı donma yapar

ekran sabit kalırda mouse hareket etmezse HDD kaynaklı bi sorun var demektir HDD nin sesini dinle tık tık tık diye ses veriosa HDD için cenaze marşı çalman gerekir

cihaz belli belirsiz renklerde ekran görüntüsüyle kapanıyor yada kilitleniyorsa grafik chipsetinde arıza vardır servise yollaman ve anakart değiştirmen lazım

ha yok cihaz açılıyor ama renkler değişik beyaza yeşil yeşil mavi kırmızı siyah renklerde gözüküosan anakart chipset sorunu veya invertör ve ekran kablolarında sorun vardır LCD kaynaklı sorunda olabilir.

ısınarak kapanma olayında ise cihazda büyük olasılıkla toz vardır fanları yeterince soğutamıyordur bilen birine açtır fanını temizle termal macun sık yenile

ama benim fanım gönlüm kadar temiz diyosan anakartta kısa devre veya yazılımsal sorunu vardır bios güncelleme yapıp yeniden dene

• aynı sorun bende de var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.