Şimdi Ara

Laptop Ekranında Oluşan 1cm Yatay Çizgiler Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar Toshiba Satallite L675-10z bir laptopum var.
    Laptopta herhangi bir sorun yoktu fakat bir süre önce ekranda kısa 1 cm yatay çizgiler oluştuğunu farkettim.
    Bilgisayarı açtığında felan herhangi bir sorun yok ama özellikle video izlediğinde 1cm yatay çizgiler oluşuyor çok hızlı şekilde ekranın her yerinde belirip kayboluyor.
    Ve bu çizgiler beyaz olduğundan açık renkli arkaplanda belli olmuyor ama arkaplan koyu renkli ise baktığında karıncalanma gibi gelip giden beyaz çizgiler görünüyor.
    Fotoğraflarda ekranın bazı yerlerini telefonda çektim çünkü ekran resmi aldığında sorun görünmüyor.
    (((Not:Yaklaşık 2 ay önce Chipsetin arızasından dolayı değişimi yapıldı.Değişimi yapılmadan önce sadece ekranın üst orta kısmında ufak bir bölgede oluyordu fakat şimdi ekranın heryerinde beliriyor.Bilgisayarcıya verdiğimde bir süre sonra beni aradı ve 90 tl değerinde ekrana giden kablonun değişmesi gerektiğini söyledi.Ve değiştirdi.
    Değiştirdikten sonra sorunu çözemedi ve eski kabloyu taktı.Sizce sorun chipset ve ekran kartındanmı kaynaklanıyor veya ekran ile alakalı kablo ve panel ilemi alakalı?
    Ne yapmalıyım ekrandaki bu çizgiler için şimdiden teşekkürler.)))Laptop Ekranında Oluşan 1cm Yatay Çizgiler Lütfen YardımLaptop Ekranında Oluşan 1cm Yatay Çizgiler Lütfen Yardım

• İlk açıldığında olmuyor, sonradan oluşuyorsa eğer; panel değil ekran kartıyla alakalı bir sorundur hocam.
  • Sorun özellikle video izlerken oluyor masaüstünde sabit beklerken birşey yok.
    Arada gelip gidiyo ekranın heryerinde karıncalanma gibi.
    Ekran kartı sorunu ise çözümü ne kadar olur ne yapılmalı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.