Arkadaşlar Casper nirvana 2.2 GHz santa rossa 3GB ram Nvida 8400 GS 160GB HDD özellikleri olan ve performans açısından hiç şikayetim olmayan notebook um var ancak FAN çoğu zaman durmadan hatta bazen çıldırmışcasına çalışıyor.. Fan seside yabana atılır cinsten değil sessizliğin kıymetini bilgisayarı kapatınca anlıyorum.. Fan sesini yok etmem için ne yapmam gerekiyor. ACİL bi fikir verirseniz sevinirim.. :( ... CASPER merkeze mail attım makinayı gönderin dediler ancak şu aralar çok yoğun olduğum için gönderemiyorum bilgisayar çok lazım.. Fikri olan lütfen belirtsin.. Teşekkürler
Arkadaşım benim de son zamanlarda başım aşırı ısınma ile dertte (İşlemciden ziyade GPUnun bulunduğu bölüm alev alev) sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim: Notebook soğutucu kullanman. Bu aksesuar ile hem aşırı ısınma hem de aşırı ısınmanın sonucu yüksek devir fan sesinin bir nebze de olsa önüne geçebilirsin. Tabi alacağın performans ne kadar ekmek o kadar köfte felsefesine dayanıyor birazcık
Notebook soğutucusu aldım kullnayorum laptop buz gibi ama fan yine devreye girip ses yapıyor :
Seste bir azalma olmadı mı? Tabiiki notebook soğutucunun işlemci fanını durdurması beklenmemeli. Sadece deli gibi dönmesini önler. Eğer dediğiniz gibi hiç bir fark yoksa. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçip destek isteyin
Biraz komik ve ilkel olabilir ama fanı iyice bi üflesen sesi azalabilir belki arkadaşımın da vardı casperin benzer laptopu o da aynı durumdan şikayetçiydi ilk başta dalga geçiom sandı ama yapınca baya fark etti.Hem sesi azaldı hemde sürekli çalışırken arada bir çalışmaya başladı .En azından denemeye değer eğer denemediysen.
deişik bios sürümlerini yükleyerek deneyebilirsin sonuçta fan olayını bios ayarlıyor .. mesela acer da son bios ta fan inanılmaz çok çalışıyormuş..
benim bildigim fan kontrol ler var bununla engelleye bilirmisiniz bilmiyorum ama sadece oneri ;)
valla bende artık biostan olduğunu düşünüyorum.. soğutucu üzerinde fan yavaş çalışıyor ama ses yapıyor yeğenimde commaq laptop vr onunda fanı çalışıyor ama ses yapmıyor anlamadım valla...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme