Şimdi Ara

Laptop fanı soğutmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus k52jt laptopum fanı bozuktu yapıldı. Ekran kartı çipi değişti. Bunlar olmadan bilgisayar açık kalamıyordu. Kapanıp bir süre kendini korumaya alıyordu. Şimdi google chrome microsoft office gibi ekran kartını yormayan uygulamaları kapanmadan çalıştırabiliyor. Fakat oyun açtığımda (rocket league) kapanıyordu. Bu sırada fan düzenli çalışıyor ayrıca soğutucu da kullanıyordum. Speedfan uygulaması yükleyip fanın hızına baktım oyunu açtığımda sıcaklık yükseldikçe 4000 rpmlere varıyor. Ama sıcaklık yükselmeye devam edip 90 dereceyi aşıp bir anda kapanıyor. Oyunu ortalama 10 dakika açık tutabiliyorum. Sizce sorun nerde. Aranızda böyle bir şey tecrübe eden var mı. Uygulanacak tamir ücreti ne kadar tutar. Gelecek yaz yeni laptop almayı düşünüyorum bu laptopun bir yıl daha beni idare etmesini bekliyordum. Sizce ne yapmalıyım cevaplarınızı bekliyorum

• drguzel kullanıcısına yanıt
    termal macunu yenile
  • Termal macun değişimi ve toz temizliği yapıldığı takdirde cihaz sorunsuz olarak çalışmaya devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son 3 ay içerisinde 4 defa termal macun yenilendi. temizlendi. Sorun başka bir yerde sanırım bulamayacağım. Yeni laptop alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drguzel

son 3 ay içerisinde 4 defa termal macun yenilendi. temizlendi. Sorun başka bir yerde sanırım bulamayacağım. Yeni laptop alacağım.

Hddtune programı ile sabitdiski kontrol edebilir misiniz? Bir kere başıma geldi, bilgisayar anlamsız yere ısınmaya ve kendisini kapatmaya başlıyordu sonrasında problem hdd'de bad sector olmasından kaynaklı olduğunu farketmiştim. Uzak bir ihtimal ama yine de denemekte fayda var .

temizlik, macun vb. yapldığına göre sorun fanda olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 24 Eylül 2016; 20:28:25 >
  • quote:

Asus k52jt laptopum fanı bozuktu yapıldı. Ekran kartı çipi değişti. Bunlar olmadan bilgisayar açık kalamıyordu. Kapanıp bir süre kendini korumaya alıyordu. Şimdi google chrome microsoft office gibi ekran kartını yormayan uygulamaları kapanmadan çalıştırabiliyor. Fakat oyun açtığımda (rocket league) kapanıyordu. Bu sırada fan düzenli çalışıyor ayrıca soğutucu da kullanıyordum. Speedfan uygulaması yükleyip fanın hızına baktım oyunu açtığımda sıcaklık yükseldikçe 4000 rpmlere varıyor. Ama sıcaklık yükselmeye devam edip 90 dereceyi aşıp bir anda kapanıyor. Oyunu ortalama 10 dakika açık tutabiliyorum. Sizce sorun nerde. Aranızda böyle bir şey tecrübe eden var mı. Uygulanacak tamir ücreti ne kadar tutar. Gelecek yaz yeni laptop almayı düşünüyorum bu laptopun bir yıl daha beni idare etmesini bekliyordum. Sizce ne yapmalıyım cevaplarınızı bekliyorum

senin laptopun çok eski ve asus ürünleri pek sağlıklı değil...
    laptop cep telefonu gibidir. parça değiştirmeye veya tamire gelmez.
    gider 200-300 lira daha harcarsın ama elinde olan yine SIFIR olur.
    sana tavsiyem o laptopu elden çıkart ve ileride almayı düşündüğün laptopu şimdi al.
    iyi forumlar.

• Sabit diski kontrol ederken kapandı. En son baktığımda %75i geçmişti hepsi yeşildi. Sanırım test ederken ısındığı için kapandı. Airflow temperature'da failed yazıyor. Reallocated sector count'dada warning var. Fan speed adlı programla fanı kontrol ediyorum. Oyun açtığımda 4000 küsur rpm'lere kadar çıkıyor. Yazın bozulmuştu. Değiştirceklerdi ama sonra yaptık dediler. Belki sorun orda ama daha fazla masraf etmek istemiyorum. Sanırım yeni laptop alıcam. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • american_husbull_terrier kullanıcısına yanıt
    Şuana kadar masraf 300 liraya yaklaştı zaten. Bende artık daha fazla para harcamayı düşünmüyorum. Sana katılıyorum. Şuan alacağım laptop stokta yok gelince almayı planlıyorum. Teşekkür ederim.
  • quote:

Şuana kadar masraf 300 liraya yaklaştı zaten. Bende artık daha fazla para harcamayı düşünmüyorum. Sana katılıyorum. Şuan alacağım laptop stokta yok gelince almayı planlıyorum. Teşekkür ederim.

asus - lg - lenova gibi markalardan uzak dur...
    dell iyidir, en kötüsü samsung falan al...

(yurtdışından gelen dell marka laptop koltuğun altında sıkışıp ekranı akmıştı,,, 1-2 ay öyle gitti. kullanmadığım için bir eyre kaldırmıştım... 6 ay sonra açtığımda o ekran akıntısı kendiliğinden yok olmuştu... 1 tl bozuk para kadar bir ekran akıntısıydı. buda bir parça kalitesi... dell den şaşma...)
  • american_husbull_terrier kullanıcısına yanıt
    Monster almayı planlıyorum. Bu yaz kardeşime aldık gelecek yaz da bana alınıcaktı ama laptop o kadar dayanmayacak bende monster almayı planlıyorum.
  • quote:

Sabit diski kontrol ederken kapandı. En son baktığımda %75i geçmişti hepsi yeşildi. Sanırım test ederken ısındığı için kapandı. Airflow temperature'da failed yazıyor. Reallocated sector count'dada warning var. Fan speed adlı programla fanı kontrol ediyorum. Oyun açtığımda 4000 küsur rpm'lere kadar çıkıyor. Yazın bozulmuştu. Değiştirceklerdi ama sonra yaptık dediler. Belki sorun orda ama daha fazla masraf etmek istemiyorum. Sanırım yeni laptop alıcam. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Kırmızı işaretli mi? o uyarı eğer öyleyse hdd'de bad sector var demektir.
  • Airflow temperature kırmızı, Reallocated sector count sarı renkte.
  • işlemcin kaç ghz'de biostan bi bak
  • fan sağlam ise...
    fanın yanında heatsink denilen...
    boru ve petek şeklinde soğutucu eleman var...
    borunun içinde ısı transfer akışkanı var...
    gaz şeklinde...
    ısıyı borunun bir ucundan diğer ucuna taşır...
    bu borunun gazı zamanla biter veya kaçarsa...
    ısı olduğu yerde kalır...
    peteğe ve fana gelip dışarı atılamaz...
    HEATSINK denilen parçayı değiştirin...
  • Vatansever Abimin Söylediklerini uygulamanı tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.