Merhaba arkadaşlar; Fujitsu Siemens amilo pa 1538 amd işlemcili (maalesef) notebook um var. Son zamanlarda bilgisayarı hareket edince kilitlenmeye başladı. Fazla da anlamam bu işlerden, ama birkaç bişey denedim. Farklı ram, harddisk, fan takıp tekrar denedim ve sorun aynı. Ve bazen de açılmıyor bilgisayar. Güçlü bir şekilde fan çalışıp siyah ekran kalıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar.
ekran kartıyla alakalı olabilir mi acaba ? sarsıntı sırasında temassızlık söz konusu olabilir
harddisk diyecektim ama denemişsiniz. fanın güçlü dönmesi anakartla alakalı, hareket esnasında bilgisayar resetleniyor ama açılamıyor olabilir. bios güncelleme ile çözülmez ama bi deneyin, eğer dediğiniz gibi fan söküp takıyorsanız anakartı komple çıkartıp göze çarpan bi kırık var mı inceleyin. yoksa bağlatıları itina ile yapıp tekrar deneyin
bu tür sorunlar anakartta görünmez çatlakların olduğunun göstergesidir.
teşekkür ederim. kusura bakmayın bilgisayarı tamire verdim sonunda ve sorun hiç tahmin etmediğim ekrandan kaynaklıymış. monitör değişmiş ve şimdi de sapasağlam. hiç sorun yok. anakarttan diye tahmin etmiştim artık en son ama ordan da değilmiş. neyse teşekkürler.
geçmiş olsun o zaman
teşekkürler keşke öyle geçmiş olsaydı. :) pyth0n arkadaşın dediği gibi ekran kartındaymış aynı sorun akşama tekrarladı ve geri götürdüm bilgisayarı. baya bi kurcalandıktan sonra sorunun ekran kartından olduğunu söylediler. soğuk lehim yapılmış sıcak lehim yerine. bundan 2 yıl önce serviste ,garantisi varken, öyle yapmışlar. şimdi ekran kartı değişti ve sanırım artık kurtuldum bu dertten
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme