Şimdi Ara

Laptop HDD'sini masaüstü PC'de çalıştırabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
9.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Diz üstü ilgisayarım kısa süre önce bir arıza yaptı ve yetkili servisi aradım. Benden bilgisayarımı Pazartesi veya Salı günü kargonun alacağını ve alırken benden bir "verilerim silinebilir onayı" isteyeceklerini söylediler. Ben de bunun üzerine diz üstü bilgisayarımdaki sabit diski söküp, masaüstü bilgisayarımda sabit diskimdeki bilgileri harici bir diske yedeklemeyi düşündüm. Diz üstü bilgisayarımdaki sabit diski masaüstü bilgisayarıma takarken kasadaki güç kaynağını ve SATA girişi kullanacağım. Acaba bu bir sorun oluşturur mu? Sabit diskim herhangi bir zarar görür mü?

• Kesinlikle zarar gormez.Direk takabilirsiniz.Fakat master ve slave olarak BIOS dan ayarlama yapmaniz gerekebilir.Cunku sizin mevcut HDD niz master olarak isaretlenmeli.Sorun cikmamasi icin..

Ancak benim size tavsiyem daha farkli olucak.Bu aralar bende dukkanda satiyorum ozel bir koruyucu kap var.Harici HDD ye cevirip USB girisini kullanarak ayni USB MEMORY ler gibi laptopdan cikardiginiz HDD yi kullanabilirsiniz.Cokda ucuz bir kutudur.HDD nizi icine yerlestirirsiniz.Kutunun icinde SATA ve power yerleri mevcut HDD icin.Ama cikisi USB seklindedir..Daha sonra USB girisini kullanarak istediginiz zaman takip kullanabiliyorsunuz.Turkiyede varmi bu emin degilim ama burda cok fazla sattigim bir urun..Ustelik oldukcada ucuz bir sey..

http://www.techbuy.com.au/p/116437/index.asp

Bu linkteki gibi bir sey.Bu 2.5 inclik yani Laptop HDD leri icin olani.Bunun Desktop yani 3.5 inc HDD icin olanida var..

• Direk kasanın yan kapağını aç,sata kablosu ve sata güç kablosunu laptop hdd ne tak pcyi çalıştır pc açılsın yeni donanım bulsun ondan sonra hdd'den istediğini kopyala olay bukadar.2gün önce aynı işlemi yaptım ekranı kırılan bir notebook hdd'sine.
  • @Sirpence
    Söylediğiniz çeviriciyi daha önce de duymuştum ancak pazartesi gününe kadar bu yedekleme işini halletmem gerek. Vaktim olsaydı kesinlikle önerdiğiniz şekilde yapardım ama maalesef vaktim kısıtlı.
    Teşekkür ederim.

@emrecengiz2002
    Power Supply'den çıkan sata enerjisinin sabit diskime zarar verme olasılığı yok mu?
  • Hiçbir riski yok,bizzat kendim çok kez yaptım bu işlemi.1-2 ay kadarda 2.5inc notebook hardiskini masaüstü pc'ye takıp harici olarak kullanmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgahantunc

@Sirpence
    Söylediğiniz çeviriciyi daha önce de duymuştum ancak pazartesi gününe kadar bu yedekleme işini halletmem gerek. Vaktim olsaydı kesinlikle önerdiğiniz şekilde yapardım ama maalesef vaktim kısıtlı.
    Teşekkür ederim.

@emrecengiz2002
    Power Supply'den çıkan sata enerjisinin sabit diskime zarar verme olasılığı yok mu?

Benim kasdettigim sey laptobunuzu artik kullanmayacaksaniz elinizin altinda Harici HDD olmasi icindi.Disardan harici bir hdd satin aldiginizi varsayin.USB ile bagliyorsunuz.Dosyalarinizi sakliyorsunuz vs..Iste o Harici satin alinan hard disk kutusunu acsaniz elinizdeki hdd ile ayni oldugunu gorursunuz..Bu yuzden onerdim o kutuyu ki daima kullanin.Elinizin altinda tasinabilir bir arsiviniz olsun..

PSU dan gelen kablolar zaten ona gore dizayn edilmis ayarlanmistir.Elektrikten yana sorun olmaz.HDD nin boyutu (2.5 yada 3.5) hic farketmez.Elektrik olarak aynidirlar..Sizin dikkat edeceginiz tek sey Master yada Slave olayi.Yukarda belirttigim gibi.

iyi gunler.

• Şimdi anladım demek istediğinizi. Kullanmaya devam edeceğim diz üstü bilgisayarımı. Zaten elim harici 2 tane 1 Terabyte'lık hard diskim var.
    Master/Slave ayarı önemli değil onu ayarlarım. Çok teşekkürler.

@emrecengiz2002
    Size de çok teşekkür ederim, yarın sabah ilk işim sabit diskimi yedeklemek olacak. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgahantunc -- 2 Eylül 2011; 23:13:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Az önce sabit diskimi masaüstü bilgisayarıma taktım ama işletim sistemi (Windows 7) açılmadı. Kasanın güç düğmesine bastıktan sonra "Windows Yükleniyor" yazısı çıktığında yükleme yarım kalıyor ve sistem kendini yeniden başlatıyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?
  • Laptop içerisindeki windows 7 yüklü harddiskinizi masa üstü bilgisayarınıza bağladınız ve o şekilde başlatmak istediniz..

Lakin her anakartın chip setti farklıdır, bu chip setti windows yüklenirken yüklenir. Doğal olarak windows yüklü harddiskinizi başka bir anakarta bağladığınız zaman windows açılmaz ve reset atar. Ancak yeniden format atıp windows yüklemeniz gerekir..
  • Format atmak şart o zaman, teşekkürler.

Düzenleme

Sorunumu şu şekilde hallettim; masaüstü bilgisayarımdaki sabit diski hiç sökmedim, diz üstü bilgisayarımdaki sabit diski alıp masaüstü bilgisayarıma taktım. Daha sonra BIOS ayarlarından birincil başlangıç olarak masaüstü bilgisayarımın sabit diskini seçtim ve bilgisayarı başlattım. Şu anda diz üstü bilgisayarımın sabit diskine masaüstü bilgisayarımdan sorunsuzca ulaşabiliyorum.
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgahantunc -- 3 Eylül 2011; 13:49:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.