Şimdi Ara

LAPTOP HHD'Mİ MASAÜSTÜNE TAKACAM ACİLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR MERHABA işyerinde eski model bir laptopum var bunun hddsini söküp masaüstüne takmaya çalıştım ama bilgisayar windows açılınca çıkan renkli ışıklar gelince reset atıp kapanıyor ne yapmam gerek? not( laptopumdaki verilerin silmeden nasıl aktarırım içindeki bilgiler benim için çok önemli )
    2.sorum ise elimde fazla bir tane 3.5 250 gb seagate hdd var içinde win7 kurulu bunun içinde disk 2 ye bölük C / D bölümleri bana D diskindeki bilgiler lazım bunu nasıl harici bir hdd olarak bilgisayarıma bağlayıp kullanabilirim ? C diski silinebilir önemli değil ilginiz için teşekkürler saygılarımla :))

• çevirici alman lazım bilgiyaracıya git ve iste 205 inç için ceverici varmıde onlar sana yardımco olurlar.
    25 tl cıvarıdır
  • Ceviricisiz yapamassin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki hocam laptopbumdaki 2.5 hdd yi nasıl masaüstüme takacam sata2 masaüstüde sata2 destekliyor normal kabloları takıp bağladım açılmıyor windowsun renkli ışıklarına gelince reset atıyo bu böyle tekrarlanıyor yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: nghtelf

peki hocam laptopbumdaki 2.5 hdd yi nasıl masaüstüme takacam sata2 masaüstüde sata2 destekliyor normal kabloları takıp bağladım açılmıyor windowsun renkli ışıklarına gelince reset atıyo bu böyle tekrarlanıyor yardımcı olursanız sevinirim

2. disk olarak bağlayabilirsin sata girişler standarttır.
    ama sistem diski olarak tanıttıysan açılmaması gayet normal.

• Ne çeviricisi lazımmış?? Diskin sata olduğundan eminseniz 1 adet sata kablosu 1 adet powerdan gelen sata güç kablosunu diske takıp bilgisayarınıza bağlayacaksınız boot ayarlarından masaüstünde kullandığınız diskten sistemi başlatıp taktığınız 2.5'luk diski göreceksiniz windows açıldığı anda. Reset atmasının sebebi boot önceliği olarak 2.5luk diski görüyor olabilir sistem. 2.5luk diskten açmaya çalışıyorsa sürücü problemi nedeniyle atar reseti.
  • Hocam şimdi Benim laptopdaki disk 2.5 sata2 hdd masaüstünde ise 3.5 sata2 hdd var masaüstünün anakart özelliklerinde sata2 desteği var 4 tane port var sata2 desteği var o konuda sıkıntı yok sıkıntı şu ben 3.5 hdd söktüm masaüstünde laptoptaki 2.5 hdd aldım taktım masaüstüne tüm bağlantılar normal herşey çalışır durumda powere basınca windows ışıklarına gelince reset atıyo açılmıyor bu böyle devam ediyor biosdan ne yapacağımı anlatırsanız çok iyi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nghtelf N kullanıcısına yanıt
    Diski kullanma amaciniz nedir oncelikle onu sorayim. Aslinda sorunun kaynagini kendinizde de belirtmissiniz diskin icindeki verileri kurtarmak istiyorsaniz mevcut 3.5luk diski cikarmadan extra bir sata kablosuyla 2.5luk diski ikincil disk olarak takacaksiniz.Sistemi 3.5luk mevcut disk uzerinden acip 2.5luk diske erisim saglayacaksiniz. 3.5luk diski kullanmak istemiyorum 2.5luk diski kullanacagim derseniz isletim sistemini bastan kurmak zorundasiniz. Ancak isletim sistemini kurmak icin 2.5luk diski formatlayacaginizdan dolayi disk icerisindeki veriler yok olacaktir bu nedenle mevcut verileriniz varsa kurtaramazsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam mesleğim otelcilik şuanda kullandığım laptop işe yaramaz oldu klavyesinde numpad yok bizim işimizde sürekli tc no seri no gibi rakamları yazmakla geçiyor bu yüzden zor oluyor yukarıdaki sayılarla yazmak bide laptopda ısınma sorunu var üstüne içecek falan dökülürse gitti bilgisayar sürekli bir risk içindeyiz bu yüzden masaüstüne geçmeye karar verdik masaüstü hazır herşeyi tam hdd bile var şuanda xp kurulu benim amacım laptoptaki hdd mi masaüstünde kullanmak eğer içindeki veriler silinirse tekrar programı kurmak bize 200 $ gibi bir fiyata patlıyor mesele parada değil eski müşterilemizin tekrar kayıdını yapmak zorunda kalıyoruz 5000 kişiye yakın kayıt demek bu oldukça zor her gelen müşteriden tekrar kimlik bilgisi almak zorunda kalıyoruz buda müşteri açısından güvensizlik yaratıyor amacım şu laptopumdaki hdd masaüstüne aktarmak sanki şuanda kulladığım bilgisayar hiçbir eksiklik olmadan masaüstüne devam etmek diski kullanmamdaki amacım normal işletim sistemime devam ederek masaüstüne geçmek

Hocam ne yazik ki dediginiz yontem pek saglikli bir yontem degil belki calistirabilirsiniz ancak pek saglikli olmayacaktir. Laptopunuzdaki diskte laptopa ozgu donanimlarin driverlari olacagi icin masaustune taktiginizda calismamasi dogaldir nedenine gelecek olursak isletim sistemi her baslatildiginda laptop a ozgu driverlari yuklemeye calisacak ancak masaustundeki donanimlar farkli oldugu icin ya resetle yada mavi ekranla sonuclanacaktir bu islem ve kisir donguye girecektir. Programi nasil aldiginiz hakkinda bir fikrim yok bazilari gelip kendisi kuruyor bazilari ise urun anahtari yada usb key'ler ile calisiyor. Yapabilecekleriniz sunlar olabilir diski laptopta acip tum driverlari kaldirdiktan sonra masaustune takip acmaya calisabilirsiniz ise yarayabilir bu yontem ama kesin calisacagi yonunde garanti veremem.
    Kullandiginiz programin kayitlarina ulasabilirseniz sizi 5000 kisinin kaydini yeniden girmekten kurtarir, odeyeceginiz tutar sorun olmazsa kurulumu yapacak olan firma yetkilisi ile bu durumu bir gorusun derim. Bu arada otel neredeydi is ariyorumda bu aralar ;)

• hocam adamlar yedeklemede yapıyor biz uğraşmak istemiyoruz yeni sisteme kurunca tek otel otomasyon programı kurulmuyor emniyet programlarıda var işin içinde karakola gidip izin falan cart curt şeylere zaman gidiyor geçen defa harddisk yanmıştı 5 gün rapor gönderemedik 700 liraya yakın ceza geldi neyse mecbur programı yeniden kuracaz ilginiz için teşekkür ederim hocam otelimiz ankarada
    anladim hocam keske yardimci olabilseydim iyi aksamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: nghtelf

hocam mesleğim otelcilik şuanda kullandığım laptop işe yaramaz oldu klavyesinde numpad yok bizim işimizde sürekli tc no seri no gibi rakamları yazmakla geçiyor bu yüzden zor oluyor yukarıdaki sayılarla yazmak bide laptopda ısınma sorunu var üstüne içecek falan dökülürse gitti bilgisayar sürekli bir risk içindeyiz bu yüzden masaüstüne geçmeye karar verdik masaüstü hazır herşeyi tam hdd bile var şuanda xp kurulu benim amacım laptoptaki hdd mi masaüstünde kullanmak eğer içindeki veriler silinirse tekrar programı kurmak bize 200 $ gibi bir fiyata patlıyor mesele parada değil eski müşterilemizin tekrar kayıdını yapmak zorunda kalıyoruz 5000 kişiye yakın kayıt demek bu oldukça zor her gelen müşteriden tekrar kimlik bilgisi almak zorunda kalıyoruz buda müşteri açısından güvensizlik yaratıyor amacım şu laptopumdaki hdd masaüstüne aktarmak sanki şuanda kulladığım bilgisayar hiçbir eksiklik olmadan masaüstüne devam etmek diski kullanmamdaki amacım normal işletim sistemime devam ederek masaüstüne geçmek

ihtiyacınız olan tek şey acronis true image ile laptopu masaüstüne klonlamak.çok basit birşey
    para önemli değil diyorsunuz pc bilginiz yoksa etrafınızdaki bir ps servisine gidip 20-30 liraya yaparlar.
    gerçekten dediğiniz çok çok basit birşey.
    Edit: acronis ile üniversal backup alacaksınız unutmayın.
    2. sorununuzun cevabı ise birinciyi halledince diğer diski satadan masaüstüne bağlayın.
    windowsu açınca zaten kendisi d e veya f sürücüsü gibi karşınıza gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme1 -- 30 Aralık 2014; 6:57:01 >

• çeviriçiler var zaten dediğim gibi hem usb cevirici hem de ide ceviri olması lazım bilgisayarcıya git yardımcı olurlar san dostum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.