Şimdi Ara

Laptop İçin HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptop için 1-2 tb hdd kullanan arkadaşlar öneri yapabilir misiniz ?

• Hızlanmasını, daha az yorulmasını istiyorsan ssd kullan. Ben sadece hdd için sordum der gibiysen, bütçeni belirtmelisin ki birşey önerelim. Mesela ben WD Black veya Seagate Firecuda kullan derim, sen pahalı dersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abrooke139

Hızlanmasını, daha az yorulmasını istiyorsan ssd kullan. Ben sadece hdd için sordum der gibiysen, bütçeni belirtmelisin ki birşey önerelim. Mesela ben WD Black veya Seagate Firecuda kullan derim, sen pahalı dersin.
    WD'nin 2 TB Black'in 2,5 İnç versiyonu var mı ki? Ben yok diye biliyorum. Satışta WD 2 TB 2,5 inç, Blue gördüm bir tek. WD 2 TB bende olmadı ama bir arkadaşta denk geldim, çok gürültülü çalışan bir diskti. HDD'yi kullanmadığın, hiç alakan olmadığı zaman bile gürültüsü kesilmiyordu. Müzik falan açmadığın bir şey izlemediğin sürece duyulmayacak gibi de değil. HD Tune Pro'da falan da diskte bir şey görünmüyordu üstelik, sağlam disk gibiydi. O yüzden WD Blue serisini pek öneremeyeceğim. İlk olarak bunu yazalım.

Konu sahibi arkadaşa gelirsek, 1 TB mi 1,5 TB mi yoksa 2 TB mi alacaksın? Bunlar arasında büyük fiyat ve kapasite farkı var çünkü. Zaten şu an Türkiye'de 2 TB üstü 2,5 inç HDD satışı bildiğim kadarıyla yok. Max. kapasite 2 TB yani. Bende Toshiba L200 2 TB var. Konusu da açmıştım:
    donanımhaber forum
    Toshiba L200 Laptop HDD Kafa Sesi Sorunu » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/toshiba-l200-laptop-hdd-kafa-sesi-sorunu--143999318#144634646.

Bu yüzden Toshiba'nın L200 serisini önermem, ama MQ01ABD serisini öneririm. Taş gibi diskler MQ01ABD serisi. Kullanıp satmıştım birkaç sene önce 750 GB ve 1 TB olan versiyonlarını, sıfır da alsan ikinci el de alsan kolay kolay üzmüyor o seri seni. O serinin tek eksisi var, max. kapasite 1 TB maalesef. 2 TB olan versiyonu olsaydı, 650-700 TL civarı olsa bile alınır. Ömürlük disk çünkü. Toshiba'nın L200 2 TB'sini görünce aha buldum dedim sevinip almıştım ama tam hayal kırıklığı oldu maalesef. MQ01ABD serisinin tırnağı etmez maalesef sağlamlık konusunda. 2-3 kere orta mesafeden yere düştü benim 750 GB'lık o disk, hiçbir şey olmadı takır takır çalışmaya devam etti. Bad sector falan bile atmadı. Tabi benim şansım da olabilir ama ben çok memnundum o kullandığım 750'lik ve 1 TB'lik 2 Toshiba MQ01ABD disklerden.

Sıfırları hakkında çok fikrim yok ama Seagate ve Samsung disklerin ikinci elinden şiddetle uzak dur. En sorunsuz görüneninin bile SMART değerleri yanıltıcı olabiliyor. Bir anda diskin cortlayıp elinde kalma ihtimali her zaman var bu ikisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü2025 -- 27 Temmuz 2020; 22:14:50 >

• quote:

Hızlanmasını, daha az yorulmasını istiyorsan ssd kullan. Ben sadece hdd için sordum der gibiysen, bütçeni belirtmelisin ki birşey önerelim. Mesela ben WD Black veya Seagate Firecuda kullan derim, sen pahalı dersin.
    SSD için bir m2 yuvası var onu kullanmayı düşünüyorum sata içinde hdd düşündüm çünkü sata ssdler bana yeterli değilmiş hissi veriyor her zaman. Fiyat önemli değil ama hiçbiri işlevi yokken 2000 lira olmasını da istemem tabi f/p ürünü bir şeyler arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü2025

WD'nin 2 TB Black'in 2,5 İnç versiyonu var mı ki? Ben yok diye biliyorum. Satışta WD 2 TB 2,5 inç, Blue gördüm bir tek. WD 2 TB bende olmadı ama bir arkadaşta denk geldim, çok gürültülü çalışan bir diskti. HDD'yi kullanmadığın, hiç alakan olmadığı zaman bile gürültüsü kesilmiyordu. Müzik falan açmadığın bir şey izlemediğin sürece duyulmayacak gibi de değil. HD Tune Pro'da falan da diskte bir şey görünmüyordu üstelik, sağlam disk gibiydi. O yüzden WD Blue serisini pek öneremeyeceğim. İlk olarak bunu yazalım.

Konu sahibi arkadaşa gelirsek, 1 TB mi 1,5 TB mi yoksa 2 TB mi alacaksın? Bunlar arasında büyük fiyat ve kapasite farkı var çünkü. Zaten şu an Türkiye'de 2 TB üstü 2,5 inç HDD satışı bildiğim kadarıyla yok. Max. kapasite 2 TB yani. Bende Toshiba L200 2 TB var. Konusu da açmıştım: https://forum.donanimhaber.com/toshiba-l200-laptop-hdd-kafa-sesi-sorunu--143999318#144634646.

Bu yüzden Toshiba'nın L200 serisini önermem, ama MQ01ABD serisini öneririm. Taş gibi diskler MQ01ABD serisi. Kullanıp satmıştım birkaç sene önce 750 GB ve 1 TB olan versiyonlarını, sıfır da alsan ikinci el de alsan kolay kolay üzmüyor o seri seni. O serinin tek eksisi var, max. kapasite 1 TB maalesef. 2 TB olan versiyonu olsaydı, 650-700 TL civarı olsa bile alınır. Ömürlük disk çünkü. Toshiba'nın L200 2 TB'sini görünce aha buldum dedim sevinip almıştım ama tam hayal kırıklığı oldu maalesef. MQ01ABD serisinin tırnağı etmez maalesef sağlamlık konusunda. 2-3 kere orta mesafeden yere düştü benim 750 GB'lık o disk, hiçbir şey olmadı takır takır çalışmaya devam etti. Bad sector falan bile atmadı. Tabi benim şansım da olabilir ama ben çok memnundum o kullandığım 750'lik ve 1 TB'lik 2 Toshiba MQ01ABD disklerden.

Sıfırları hakkında çok fikrim yok ama Seagate ve Samsung disklerin ikinci elinden şiddetle uzak dur. En sorunsuz görüneninin bile SMART değerleri yanıltıcı olabiliyor. Bir anda diskin cortlayıp elinde kalma ihtimali her zaman var bu ikisinde.

Alıntıları Göster
    Dediğiniz toshiba serisine baktım listeye ekledim ilk sırada şuan onu düşünüyorum başka tavsiyeler gelirse onları da incelerim aralarında karar veririm gelmezse direk toshibayı alırım teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prophet66

Dediğiniz toshiba serisine baktım listeye ekledim ilk sırada şuan onu düşünüyorum başka tavsiyeler gelirse onları da incelerim aralarında karar veririm gelmezse direk toshibayı alırım teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Bir ekleme, hangi marka alırsanız alın yapmanız gereken 2 şey var.

1)Harddiskler mekanik cihazlar olduğu için ufak elektroşoklar (Laptopu powerdan kapatma ve hemen kapattıktan sonra çok beklemeden açma vs.) çok çabuk bozabiliyor ya da bad sector attırabiliyor. Kesinlikle çok zorda kalmadıkça powerdan kapatmayın ve eğer kapatırsanız da biraz bekleyip öyle açın tekrardan laptopu.

2)Laptop harddisklerin en büyük düşmanı, laptobu bataryasız direkt adaptörle kullanmaktır. Sakın böyle bir şey yapmayın. Batarya ölü de olsa, 3-5 dakika anca götürüyor bile olsa mutlaka takılı olsun. Laptop parçalarının sağlığı için bu elzemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü2025 -- 27 Temmuz 2020; 23:57:59 >

• Prophet66 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş 1 veya 2 tb dediği için yazdım. Ayrıca WD Black p10 taşınabilir diskin 2 tb lık olanını alıp, içini açarak sata yerine takabilir. İlla 2 tb lık sade hdd çıkmasını beklemeye gerek yok.2 tb lık modeli 605 tl imiş mesela..Kuponla falan daha ucuza da gelebilir. @Prophet66

Ben de Seagate Backup marka taşınabilir diski açtım laptopa taktım. Hatta bu şekilde daha ucuza da gelebiliyor. Aslında kalınlığı uyacak olsa 4-5 tb lık da takılabilir bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 28 Temmuz 2020; 3:34:9 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Laptop için uygun SSD?
    6 yıl önce açıldı
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Prophet66 kullanıcısına yanıt
    Sistem için ssd kullansan da bu sadece sistemin hızlanmasına, açılış sürecine falan yarar. Ama hızlı dosya transferi için yine hdd nin yazma hızına mahkum kalırsın. Bu yüzden diğer arkadaşlar Samsung 860 QVO gibi 1 tb lık bir ssd tercih ediyorlar. TBW biraz düşük ama en azından dosya transferini hızlandırıyorlar. Yani tek ssd sadece o ssd içindeki işlemleri hızlandırır. Ama 2 ssd ses çıkarır. Bu tabi herkesin yapabileceği birşey değil, bütçe gerektiriyor. Ben de henüz sadece sistem için ssd alabildim.
  • quote:

Arkadaş 1 veya 2 tb dediği için yazdım. Ayrıca WD Black p10 taşınabilir diskin 2 tb lık olanını alıp, içini açarak sata yerine takabilir. İlla 2 tb lık sade hdd çıkmasını beklemeye gerek yok.2 tb lık modeli 605 tl imiş mesela..Kuponla falan daha ucuza da gelebilir. @Prophet66
    https://www.hepsiburada.com/wd-black-p10-game-drive-2tb-2-5-tasinabilir-disk-wdba2w0020bbk-wesn-p-HBV00000TH386?magaza=GpnTeknoloji&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.33.3

Ben de Seagate Backup marka taşınabilir diski açtım laptopa taktım. Hatta bu şekilde daha ucuza da gelebiliyor. Aslında kalınlığı uyacak olsa 4-5 tb lık da takılabilir bu şekilde.
    Maalesef olmuyor öyle bunlarda. WD Black bilmiyorum ama Passport ve Elements serisinde adamlar laptop diskine aparat koyup dediğin gibi satmıyor zaten. Direk diske usb girişini monteliyorlar. Mesela WD sökme videolarına bak, hep aynı şekil.

Germanunboxingsyoutube
    WD Elements 2017 HDD Open Dissampling
    https://www.youtube.com/watch?v=MMNNAJRtrXQ

SSD konusunda haklısın. Depolama için de SSD almak lazım aslında ama 1 TB üstü SSD'ler de çok para maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Seagate lerde usd aparatından ayrılıyor. Yani olmazsa iyi model bir seagate de olabilir. Demek istediğim açık haldeki dahili hdd ler daha pahalıya gelebiliyor. Birisi 3.5" lik WD black serisini çıkarmış. O dediğin aparat sökülüyor sanırım ve sata girişi ortaya çıkıyor gibi. Sen hiç denedin mi? Belki o aparatı çıkarabiliyorsundur yapışık gibi dursa da. Vidaları çıkarınca çıkıyor videoda.

Perp atraturyoutube
    Shucking a WD BLACK D10 12TB Hard Drive
    https://www.youtube.com/watch?v=CaCLvv3Qkmg&feature=youtu.be&t=356

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 28 Temmuz 2020; 13:8:42 >

• quote:

Seagate lerde usd aparatından ayrılıyor. Yani olmazsa iyi model bir seagate de olabilir. Demek istediğim açık haldeki dahili hdd ler daha pahalıya gelebiliyor. Birisi 3.5" lik WD black serisini çıkarmış. O dediğin aparat sökülüyor sanırım ve sata girişi ortaya çıkıyor gibi. Sen hiç denedin mi? Belki o aparatı çıkarabiliyorsundur yapışık gibi dursa da. Vidaları çıkarınca çıkıyor videoda.

https://www.youtube.com/watch?v=CaCLvv3Qkmg&feature=youtu.be&t=356
    Evet, Samsung M3 Portable vardı onu denemiştim o dönemde fazladan diskim yoktu maalesef, becerememiştim USB'den SATA'ya geçmeyi. Zaten giriş seviye bir kullanıcının yapabileceği de bir işlem olduğunu sanmıyorum. En temizi normal Laptop SATA disk almak.

3,5'larda bu zor zaten ama fiyatı da ona göre oluyor. 2,5'larda adamlar SATA koymuyor, yoksa herkes öyle yapar üstüne de HDD Kutusu olur yanında. Normal SATA girişli diskten ucuz olmasının sebebi o yani. Disk kalitesi de var tabi bunun yanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü2025 -- 28 Temmuz 2020; 13:18:50 >

• Yok hocam hiç zor değil. Arasına birşey sokup çıt çıt açıyorsun. Seagate disklerde usb aparatını çekince çıkıyor. Dediğim gibi ben Seagate Backup modelinden çıkardım. İçinden çıkan disk ST1000LM024 model ve sata girişine taktım kullanıyorum şimdi. Eski notebook içindeki disk de şans işte aynı disk çıktı ama mefta olmaya yaklaşmıştı. Disk normal yükte bile %100 oluyordu. Daha dün wd blue 3d ssd siparişi verdim. 459 tl fiyatı görünce iade ettiğim samsung 860 evo üzerine para ekleyip aldım amazondan. Gelince eğer notebooka uyum sağlarsa, hdd yi dvd bölümüne takarım. Dediğin gibi şimdi elimde bir de hdd kutusu olmuş oldu

Buarada seagate expansion içinde de aynı ST1000LM024 disk var. Buradan bakabilirsin açılışına ve hdd ye

www.youtube.com
    seagate expansion disassemble - YouTube
    https://www.youtube.com/results?search_query=seagate+expansion+disassemble

www.youtube.com
    seagate teardown - YouTube
    https://www.youtube.com/results?search_query=seagate+teardown

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 28 Temmuz 2020; 13:48:16 >

• Ssd + hdd takıl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yok hocam hiç zor değil. Arasına birşey sokup çıt çıt açıyorsun. Seagate disklerde usb aparatını çekince çıkıyor. Dediğim gibi ben Seagate Backup modelinden çıkardım. İçinden çıkan disk ST1000LM024 model ve sata girişine taktım kullanıyorum şimdi. Eski notebook içindeki disk de şans işte aynı disk çıktı ama mefta olmaya yaklaşmıştı. Disk normal yükte bile %100 oluyordu. Daha dün wd blue 3d ssd siparişi verdim. 459 tl fiyatı görünce iade ettiğim samsung 860 evo üzerine para ekleyip aldım amazondan. Gelince eğer notebooka uyum sağlarsa, hdd yi dvd bölümüne takarım. Dediğin gibi şimdi elimde bir de hdd kutusu olmuş oldu

Buarada seagate expansion içinde de aynı ST1000LM024 disk var. Buradan bakabilirsin açılışına ve hdd ye

https://www.youtube.com/results?search_query=seagate+expansion+disassemble
    https://www.youtube.com/results?search_query=seagate+teardown
    Hayır hocam öyle değil, içinde SATA aparatı yoktu Samsung M3 Portable diskinin. Direk USB girişi ile çıkıyor disk. Anlatmaya çalıştığım oydu.

Eskiden taşınabilir diskler öyleydi, Hitachi'de falan direk laptop diskine sata aparatı takıp taşınır disk olarak satıyorlardı. Şimdi çoğu direk diske USB girişi takarak satıyor. SATA'ya dair hiçbir şey yok diskte. Dediğine göre bir Seagate kalmış hala o şekilde taşınır disk satan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü2025 -- 28 Temmuz 2020; 14:18:41 >

• Seagate lerde çoğu model satalı. Evet wd hdd ler karışık gibi. 3.5" likler ayrılıyor ama 2.5" likler usb lehimli gibi. Wd black P10 içini başka kimse açmamış. Sanırım o da usb lehimlidir. Satalı olsaydı 2 tb lık iyi fiyata gelirdi. Benim şansıma seagate almışım zamanında. Şimdi de seagate expansion 2 tb hdd yi 2. el bölümünde sıfır 350-400 arasına satanlar var. İçini açıp kullansan normal dahili diskten ucuza gelir belki. 2.5" likler nedense pahalı bu dahililerin.

Edit: Şu Seagate Backup Plus slim içinden ST2000LM007 model Seagate Mobile hdd çıkıyor. Fiyatı 458 tl imiş amazonda. Veya 459 tl hepsiburadada. Hepsiburada kuponuyla daha ucuza gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 28 Temmuz 2020; 17:41:31 >

• Wd blue 2.5 inc 1 Tb hard disk var. 1.5 yıldır kullanıyorum sıkıntı yok. WD10SPZX

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The white warrior

Wd blue 2.5 inc 1 Tb hard disk var. 1.5 yıldır kullanıyorum sıkıntı yok. WD10SPZX
    Ses durumu falan nasıl bende zaten 1 tane m2 ssd var yanına sadece 1 tb yer olsun diye almayı düşünüyorum.
  • quote:

Sistem için ssd kullansan da bu sadece sistemin hızlanmasına, açılış sürecine falan yarar. Ama hızlı dosya transferi için yine hdd nin yazma hızına mahkum kalırsın. Bu yüzden diğer arkadaşlar Samsung 860 QVO gibi 1 tb lık bir ssd tercih ediyorlar. TBW biraz düşük ama en azından dosya transferini hızlandırıyorlar. Yani tek ssd sadece o ssd içindeki işlemleri hızlandırır. Ama 2 ssd ses çıkarır. Bu tabi herkesin yapabileceği birşey değil, bütçe gerektiriyor. Ben de henüz sadece sistem için ssd alabildim.
    Sistem zaten m2 ssd üzerine kurulu hocam sadece birkaç tane oyun için düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü2025

Bir ekleme, hangi marka alırsanız alın yapmanız gereken 2 şey var.

1)Harddiskler mekanik cihazlar olduğu için ufak elektroşoklar (Laptopu powerdan kapatma ve hemen kapattıktan sonra çok beklemeden açma vs.) çok çabuk bozabiliyor ya da bad sector attırabiliyor. Kesinlikle çok zorda kalmadıkça powerdan kapatmayın ve eğer kapatırsanız da biraz bekleyip öyle açın tekrardan laptopu.

2)Laptop harddisklerin en büyük düşmanı, laptobu bataryasız direkt adaptörle kullanmaktır. Sakın böyle bir şey yapmayın. Batarya ölü de olsa, 3-5 dakika anca götürüyor bile olsa mutlaka takılı olsun. Laptop parçalarının sağlığı için bu elzemdir.

Alıntıları Göster
    Zaten gaming laptop diye satılan cihazlar elektrikten çekince hayata küsüyor direk 30-60 fps arasına falan sabitliyor işlemci kendini kısıyor elektrik olayı mesele değil o zaman fiyata göre iyi bir tercih yaparım gibi duruyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.