Şimdi Ara

Laptop için RAM ve SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımı hızlandırmak için açtım konuyu.
    İşlemcim anakarta lehimli bu yüzden değişim söz konusu değil.
    Ben de ram i yükselteyim dedim.
    Laptopda 2gb ram var maximum da 2 gb destekliyormuş cmd den baktım. Belki daha yüksek hızı destekliyordur deyip aida dan baktım şu an takılı olan 1333 desteklediği 1066 bu nasıl olabiliyor açıklayabilir misiniz. Ram in resmini koyacağım belki ben yanlış görmüşümdür.

Ssd kısmında da laptoplara 2.5 inc bütünlüğünde depolama birimleri takılıyor diye biliyorum maksimum 500gb kapasiteye kadar okuma yazma hızı iyi ssd önerebilir misiniz? Laptop için RAM ve SSD Laptop için RAM ve SSD Laptop için RAM ve SSD

• Yanlış görmemişsin. DDR3-1333 MHz RAM var. Anakart diyor ki; "Senin RAM'in DDR3-1333 MHz olabilir. Ama ben RAM'leri 800 veya 1066 MHz hızlarında çalıştırabilirim." diyor.

RAM'ler daha düşük hızlarda da çalışabilir. Anakart en fazla 1066 MHz desteklediği için hızını düşürüp 1066 MHz'de çalışıyor.

Bazı laptoplarda M.2 girişi (M.2 SATA veya M.2 NVMe) olabilir. M.2'nin iki çeşidi olduğu için biraz kafa karıştırıyor. Ama sizin laptop eski galiba M.2 slotu yoktur diye tahmin ediyorum. İsterseniz M.2 ile hiç uğraşmayın, kafa karıştırmayın. 2.5 inçlik SATA alıp HDD yerine takın.

SSD olarak bütçeniz varsa Samsung EVO serisinden SSD tavsiye ederim. SSD işinde Samsung liderdir. Bütçenize göre Crucial, Kingston,... vs de olabilir. Okuma yazma değerlerine bakıp alabilirsiniz. Bu işler biraz şans işi... En iyisini alsanız bile problem yaşayabilirsiniz.

İşlemciyi anakart üzerine lehimle sabitleyen hangi firma bu merak ettim. RAM kapasitesini bile 2GB ile sınırlamış. Tam bir paragöz firma.

• DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    M.2 slotu vardı ama başka bir şey takılı sanırım wifi kartı.
    Karşısında bir tane daha m.2 slot vardı diye hatırlıyorum eve gidince bakayım resmini de atarım. M.2 sata ssd lere göre daha performanslı diye biliyorum umarım slot vardır uygun çünkü ikisi karşı karşıya koyulmuş birbirinin üstüne binebilir.
    İşlemci eski nesil apu lardan onlar genelde anakarta lehimli oluyor ve düşük güç tüketiyorlar bendeki 9w mesela laptop acer aspire one onlara da kızmıyorum 10 yıllık laptop ama tabi ram 4 yapılabilirdi en azından değistirebileceğim tek şey ssd okuyor bu yüzden.
  • Merhaba. İkinci sıradaki menü nereden açılıyor hocam?
  • hangisi tam olarak?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.