Şimdi Ara

Laptop için ssd seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hepinie selamlar. Elimde bir lenovo ideapad 510 i7 model laptop var. Bilgisayar açıldığında biraz yavaş çalışıyor ve hdd üzerine çok yük biniyor. ssd kullanmak istiyorum ama bu konuda pek bilgim olmadığından danışmak istedim. 512gb-256gb cebi yormayacak, uygun fiyatlı bir ssd bakıyorum. Çok üst düzey performans vermesine gerek yok daha çok uygun fiyatlı olmasını tercih ederim. Zaten üst düzey işlerle uğraşmadığımdan bilgisayarın biraz daha hızlı çalışmasını istiyorum sadece. Ne önerirsiniz? Bir de laptopa bunu kendim takabilir miyim? Cevaplarsanız çok sevinirim.

• Kendin tabiki takabilirsin. Arka kapakta harddiskin olduğu kapağı aç, pili çıkart ve sonra harddiski aşağı çekerek çıkart. Sonra yeni aldığın ssd yi tak. Bu arada ssd ye harddisk klonlama yapabilirsin veya sıfırdan ssd ye windows kurarak kullanabilirsin. Windows kuracaksan içinde DRAM olan bir ssd al. Bütçen nereye kadar kaldırır bilemem. Meşhur sata ssd markaları;
    Samsung 860 EVO, WD Blue 3D, Sandisk Ultra 3D, Crucial MX500, Kingston KC600.

Bunların hepsi içinde DRAM içeren modeller. Hangisi ve kaç gb lığı bütçene uygunsa onu al. Buradan diğer ssd lerin tablosuna da bakabilirsin. Çünkü sendeli notebookta M2 girişi varsa M2 ssd de takabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 12 Temmuz 2020; 0:42:9 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Laptop için uygun SSD?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.