Şimdi Ara

Laptop ım aşırı ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 yıllık datron aero TW3 laptop ımın fanı çalışıyor olmasına ragmen sürekli olarak overheating sebebiyle güç keserek kapanıyor. Ne yapmam gerekir yardımcı olur musunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2 -- 15 Temmuz 2008; 19:02:42 >

• Speedfan programıyla cpu kullanımı 0ken sadece firefox ve speedfan açıkken gördüğüm temperature değerleri şunlar :
    GPU : 71 C
    HD0 : 45 C
    Temp1 : 56 C
    Core 0 : 61 C
    Core 1 : 62C
    Core : 68 C
    Ambient : 0 C
    Yardımcı olabilicek bilgisi olan kimse yok mu ?
  • Bu değerler normal midir bilen birisi yardımcı olsun lütfen. Özellikle gpu ısısı fazla gibi geliyor bana.. Allah aşkına biri yardımcı olsun ya
  • değerlerin overheating seviyesine çıkacak kadar yüksek değil ama modelden modele göre değişir tabi
    hava bu günlerde çok sıcak o yüzden bu sıcaklıklara çıkıyor, çok fazla kapanıyorsa bir tane notebook soğutucusu alabilirsiniz
  • Ya sanırım oyun oynarken overheating seviyesine ulaşıyor. Anlamadığım şey bugüne kadar böle bi problem yaşamadım birdenbire ortaya çıktı. Bu gözüken değerler normal mi hiçbir program açık değilken ?
  • yeğenimde başka model datron vardı oda kapanıp duruyordu, alttaki kapağını açıp baktığımda fanın önündeki ızgaranın tozdan tıkanmış olduğunu gördüm, temizleyince düzeldi sendede aynı sorun olabilir, elin biraz yatkınsa kendin halledebilirsin yok değilse servise götürüp temizletmen daha doğru olur
  • Açarsam garanti dışı kalır mı ? Yapabilirim sanıyorum bilgisayar müh. öğrencisi olarak :D Driverlarımı update ediyorum şu an düzelmesse öle yapıcam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r2 -- 15 Temmuz 2008; 20:05:20 >
  • Bence önce bi açıp temizle düzelme görmezsen şöyle bişey sorunu çözebilir hem uzun saatler açık tutuyorsan baya işine yarayacaktır

http://www.sanalmarketim.com/urun/da4fd881950f0d99a7baf767a856341e/?liste&ref=%2Csxbiu%3A71%2Csxbia%3A78&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=

• kapak üzerinde veya kapağı tutan vidalar üzerinde garanti ile ilgili bir sticker yoksa sorun olmaz, olduğunuda pek zannetmiyorum ram ve hdd lere ulaşan kapaklarda sticker olmaz genelde
    quote:

Orjinalden alıntı: r2

Açarsam garanti dışı kalır mı ? Yapabilirim sanıyorum bilgisayar müh. öğrencisi olarak :D Driverlarımı update ediyorum şu an düzelmesse öle yapıcam..
  • Bende de aynı sorun var..ama kapanmıyor sadece aşırı ısınıp dizimi kavuruyor

Çözüm için laptop soğutucularından düşünüyorum..Sizlerin tavsiyesi ne olurdu ?
  • (Notebook Hardware Control) bu üçretsiz proğramdan

faydalana bilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sg165

(Notebook Hardware Control) bu üçretsiz proğramdan

faydalana bilirsin.

Teşekkür ederim deneyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.