Şimdi Ara

laptop ısınıncı ölüyor resmen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar geçen günlerde 2 ci el 3 aylık laptop aldım suan size bu laptopdan yazıyorum işletim sistemi vista 2.16 cpu dual core 2gb ram 64 ekran kartı var markasi ise vestel buna 4kerede format attım

sorunum şu: bu laptop ısınınca yaptıgı 1.ci sorun üstündeki kendi cami acılmaz hata vermeye başlar
    2.ci sorun ise laptop wapcam kitlendikten bir süre sonra laptopda kilitleniyor
    bu işin olması için laptopu yarım saat kullanmak yetiyor işin ilginç yanı 10dk kapatıp dinlendirince gene dogru düzgün çalısıyor ama sadece bir süre çalısıyor simdi bu laptopu ben garantiye verip ardından 3 ay beklemek istemiyorum benim yapabilecegim bişiy varmi bu laptopun sorunu nediR_?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• cpu vb. parçalar için sıcaklık ölçek yükledim 55derecenin üstüne cıkınca laptop kilitleniyor tabi 53 de fln cam kitleniyor önce
  • arkadaşım sorunun çözümü basit, her laptop bir süre sonra bu sorunu yaşar, o da tozlanmadır...
    fanlar ve hava çıkış yerleri tozlanmış olabilir,bi de laptopu 2. el almışsınız önceki sahibinin nasıl kullandıgını bilemezsiniz, laptopun hava çıkışı olan yerlerine hava tutun,tozlarını temizleyin, ya da hiç olmadı laptop sogutucuları war makul fiyatlara, onlardan temin edebilirsiniz beklemek istemiyorsanız...

bi de küçük not tozlanma olmasa bile laptopu düz bi zeminde kullanmaya dikkat edin zira sırcak havanın çıktıgı yerler kapanabilir, sıcak havanın sirküle etmesi de laptopunuzun kapanmasına neden oldur
  • laptop kapalı iken ;
    eline alıcan 2000 watt lık süpürgeyi, hava deliklerinin oldugu her kısma tutucan iyicene tozları çektirecen.
    Bir de notebook soğutucu tavsiye ederim havalar ısınıyor malum.
  • gördügünüz dereceler 1 2 daha arttıgı zaman laptop kitleniyor hiç bişiy yapamiyorum sogutucular cok ise yarıyormu?

resim aşşada

http://img80.imageshack.us/i/adszlnq.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 6 Haziran 2009; 15:29:11 >
  • Zalman NC-2000 kullanıyorum ve oldukça etkili... Ama alırken dikkat etmelisin...
    Ucuz alıp doğru dürüst bi işe yaramayacağına pahalı alıp verimli kullanabileceğin birşeyi tavsiye ederim...
    Zalman'lar özellikle bu işte çok iyi biraz pahalı..

Saygılarımla...
  • simdi zalmanlara bakıyorum 100ytl civarında düzgün ürünleri var sorurun sadece sıcaklıktan kaynaklandıgına emin oldugum zaman bir sogutma sistemi alırım suan emin değilim sıcaklıktanmı diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Durduk yere PC kapanıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her şartta soğutucular performansı yükseltiyor laptoplarda... ancak 100 TL'de az para olmadığı için sorunun kaynağından emin olmak senin için en yararlısı olur...
  • süpürgeyle cektim tozları gene yok gene yok hala kilitleniyor ısınmadan kilitlendiginden şüpheliyim sizce neden_?
  • Arkadaşım daha dün halletim o problemi, bendede aynı durum söz konusuydu. İllahlah dediğimden ve servisle uğraşmak istemediğimden açtım laptopun altını. Sıcak hava çıkışının olduğu yerdeki fan kapağını çıkardım. O kadar çok toz vardı ki, resmen hepsi birleşip katı bir madde olmuşlar . Yapışan tozları hafifçe kazıdıktan sonra süpürgeyle çektim. Yeni gibi oldu laptop. Very low da oynayamadığım oyunları high da oynuyorum takılma olmadan :). Bir gram da ısınma yok laptopta.
  • eğer notebook 3 aylık ise ve şimdiden o kadar ısınıyorsa hayretmez.
    fizik kuralı ısınan maddeler genleşir.elektronik kuralı ise ısınan parçalar daha çok akım çeker.
    garantisi varsa hiç uğraşmadan servise git.
  • servise verdim:(
  • bugün servisten döndü, sıfırı geldi
  • o nasıl iş ya :D:D:D 14 haziran 2009 da servise verdim:( yazmışsın 23 nisan 2012 de de bugün servisten döndü sıfır geldi demişsin :D:D:D:D öldüm gülmekten :D:D:D o nasıl iş :D 2-3 yıl servis onu iyi becermiş demekki :D:D:D:D
  • bendede aynı sorun var ısınınca kapanıyor napabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lukolde

bendede aynı sorun var ısınınca kapanıyor napabilirim?

benimkinin güney köprüsü yanmış, bu yüzden önce anakart değişimi olacaktı, anakartı bir türlü tedarik edemediler sonra notebook değişti,

eğer seninkinde donanımsal bir sorun yok ise, temizlet içine güzelce kompresör tutsunlar düzelir
  • garantili laptopları hemen gönderin garantiye arkadaşlar.servis süresinde de back up device talep edin.
  • 3 sene sonra mi sevisten geldi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: «WhiSKy»

3 sene sonra mi sevisten geldi?

• Sorunu yuvarlak içine aldım Saatlerce açık tutuyorsun değilmi laptopunu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogubeyi41 -- 8 Mayıs 2012; 14:02:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.