Bildirim
Laptop Isınıyor
TP-Link Tapo T315, Akıllı Sıcaklık ve Nem Monitörü, Ücretsiz Veri Depolama, LCD Ekran, Gerçek Zamanlı Bildirimler, Pil Dahildir, Alexa ve Google Home ile Çalışır, Tapo Hub Gereklidir Ayrıca Satılır : Amazon.com.tr: Bilgisayar
https://www.amazon.com.tr/dp/B0BNYSVV3J?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
13 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Laptop un marka model ve kaç senelik ve ne kadardır böyle daha detaylı yazarsanız daha iyi yardımcı olunur. -
Laptop modeli: Toshiba A300-1NDquote:
Orijinalden alıntı: Cainsonant
Laptop un marka model ve kaç senelik ve ne kadardır böyle daha detaylı yazarsanız daha iyi yardımcı olunur.
Satın alınma tarihi: Temmuz 2009
Sorun ne olabilir acaba? Yardımıcı olursanız çok sevinirim.. -
HWmonitor gibi bir programla sıcaklık değerlerini koyabilirmisiniz acaba? Basit bir tozlanma durumu olabilir laptopunuzda.quote:
Orijinalden alıntı: zippo1
Laptop modeli: Toshiba A300-1ND
Satın alınma tarihi: Temmuz 2009
Sorun ne olabilir acaba? Yardımıcı olursanız çok sevinirim..
Alıntıları Göster -
Hocam laptopu akltı ve arkası kapanacak şekilde kullanmamak lazım. Yatakta, koltukta , dizde vs. Onun dışında tozlanma olabilir. İçini açıp fanı ve hava çıkışlarını temizlerseniz sıkıntı ortadan kalkarquote:
HWmonitor gibi bir programla sıcaklık değerlerini koyabilirmisiniz acaba? Basit bir tozlanma durumu olabilir laptopunuzda.
Alıntıları Göster -
Laptopun arkası ve altı açık. Hatta arka ayaklarınına silgi yerleştirdimki altı boş kalsın ve daha az ısınsın diye..quote:
Orijinalden alıntı: ebrehe84
Hocam laptopu akltı ve arkası kapanacak şekilde kullanmamak lazım. Yatakta, koltukta , dizde vs. Onun dışında tozlanma olabilir. İçini açıp fanı ve hava çıkışlarını temizlerseniz sıkıntı ortadan kalkar
Alıntıları Göster
HWmonitor programını yükleyip verileri buraya yükledim..
Uploaded with ImageShack.us
-
Eğer boştaki sıcaklığıysa bu sıcak denilebilicek katagoride. Fan temizleme ve termal macunu yenileme zamanı gelmiş.quote:
Laptopun arkası ve altı açık. Hatta arka ayaklarınına silgi yerleştirdimki altı boş kalsın ve daha az ısınsın diye..
HWmonitor programını yükleyip verileri buraya yükledim..
Uploaded with ImageShack.us
Alıntıları Göster
-
Boştaki sıcaklık derken neyi kasettiniz?quote:
Eğer boştaki sıcaklığıysa bu sıcak denilebilicek katagoride. Fan temizleme ve termal macunu yenileme zamanı gelmiş.
Alıntıları Göster
Fan temizleme ve termal macunu yenileme işini nasıl yapabilirim? -
Yani hiç bir işlem yapmadığın, yani sistemin sadece çalışdığı halindeki sıcaklıkları. Garanti varmı acaba?quote:
Boştaki sıcaklık derken neyi kasettiniz?
Fan temizleme ve termal macunu yenileme işini nasıl yapabilirim?
Alıntıları Göster -
Boştaki sıcaklık..quote:
Yani hiç bir işlem yapmadığın, yani sistemin sadece çalışdığı halindeki sıcaklıkları. Garanti varmı acaba?
Alıntıları Göster
Bilgisayarın garitisi var ama yapabilecegim birşeyse kendim yapmayı tercih ederim.. -
Laptop un içini açıp işlemci fanını söküp arasındaki termal macunu temizleyip yenisini sürmeniz ve varsa ki olduğunu düşünüyorum tozları temizlemeniz yeterli olucakdır. Gözle görülür farkı hissediceksiniz. Ama garantiye vermeniz daha iyi olucakdır.quote:
Boştaki sıcaklık..
Bilgisayarın garitisi var ama yapabilecegim birşeyse kendim yapmayı tercih ederim..
Alıntıları Göster -
Yardım için çok terşekkürler..quote:
Laptop un içini açıp işlemci fanını söküp arasındaki termal macunu temizleyip yenisini sürmeniz ve varsa ki olduğunu düşünüyorum tozları temizlemeniz yeterli olucakdır. Gözle görülür farkı hissediceksiniz. Ama garantiye vermeniz daha iyi olucakdır.
Alıntıları Göster -
Her zaman.quote:
Yardım için çok terşekkürler..
Alıntıları Göster -
180TL fan parası ödedim bu normalmi?quote:
Her zaman.
Alıntıları Göster -
garanti süresi bitmemiş olması gerekiyordu temmuz 2009 demişsiniz alım tarihini. O ısınma sorununun fandan kaynaklanma ihtimali de vardı ve yüksekti ki öyelymiş sanırım. Fakat fan sorunluysa ve değiştirilmesi gerekiyorsa garanti kapsamında yapmalıydılar. Normal değil o yüzden.quote:
180TL fan parası ödedim bu normalmi?
Alıntıları Göster -
ısıdan dolayı kapandığına eminseniz (test programlarıyla tesp ettiyseniz) fanı çok tozlanmıştır. bu işin ehli bagımsız teknik servislere götürüp makul bir fiyata temizletebilirsiniz. veya notebook u sökebileceginize eminseniz sizde temizleyebilirsiniz. genelde fan tozlandığı için ısınıyor cihazlar.quote:
Orijinalden alıntı: gökgür
garanti süresi bitmemiş olması gerekiyordu temmuz 2009 demişsiniz alım tarihini. O ısınma sorununun fandan kaynaklanma ihtimali de vardı ve yüksekti ki öyelymiş sanırım. Fakat fan sorunluysa ve değiştirilmesi gerekiyorsa garanti kapsamında yapmalıydılar. Normal değil o yüzden.
Alıntıları Göster
-
Fanın kırılmış oldugunu söylediler kullanıcı hatasıymış.quote:
Orijinalden alıntı: condemned890
ısıdan dolayı kapandığına eminseniz (test programlarıyla tesp ettiyseniz) fanı çok tozlanmıştır. bu işin ehli bagımsız teknik servislere götürüp makul bir fiyata temizletebilirsiniz. veya notebook u sökebileceginize eminseniz sizde temizleyebilirsiniz. genelde fan tozlandığı için ısınıyor cihazlar.
Alıntıları Göster
Laptopu yere düşürmüş olsam bile fan kırılabilirmi? -
Tam olarak kırılmasa bile normal çalışmasını etkileyecek bir soruna neden olabilir tabi. Siz hiç düşürmüş müydünüz ya da fanın kırılmasına neden olabilecek herhangi bir şey yapmış mıydınız?quote:
Fanın kırılmış oldugunu söylediler kullanıcı hatasıymış.
Laptopu yere düşürmüş olsam bile fan kırılabilirmi?
Alıntıları Göster -
Bu ısınma sorunu garanti kapsamındadır. Eğer süreniz dolmadıysa servise vermeniz en doğru karar olur. Fan temizlenir yapılması gerekenler yapılır. Eğer buna rağmen olması gerektiğinden fazla ısınıyor ve bu sorundan dolayı kapanıyor diyorsanız . Laptop lar için ek soğutucular var elektronik marketlerde(teknosa) gibi vb. yerlerde satılır. Oralardan temin etmeniz ısınma sorununuza çözüm olabilir.quote:
Tam olarak kırılmasa bile normal çalışmasını etkileyecek bir soruna neden olabilir tabi. Siz hiç düşürmüş müydünüz ya da fanın kırılmasına neden olabilecek herhangi bir şey yapmış mıydınız?
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hurem Hop -- 22 Mart 2011; 22:58:48 >
-
hayır laptop yere düşmedi.quote:
Tam olarak kırılmasa bile normal çalışmasını etkileyecek bir soruna neden olabilir tabi. Siz hiç düşürmüş müydünüz ya da fanın kırılmasına neden olabilecek herhangi bir şey yapmış mıydınız?
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- televizyondan pat diye ses geldi kapandı
- mac mini için monitör tavsiyesi
- ethernet girişi olmayan laptop
- kargo info
- laptop power tuşu olmadan açma
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- zyxel modem kurulumu
- wifi hızlandırma
- windows ekran görüntüsü alma
- 0xc00007b hatası çözümü
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X