2 yıllık dell inspiron 1300 laptopumda yazın başlamasıyla birlikte ısınma problemleri arttı.önceden rahat oynadığım oyunlarda şimdi sorunlar ve takılmalar yaşıyorum.ayrıca laptopun fanı normalden fazla çalışıyor.ben fan temizliğini tek başıma yapabilirmiyim ?fan temizliğini yetkili serviste yaptırsam maliyeti ne olur?laptopun garantisi de bitti bu arada
laptop masaüstü pcye benzemez laptop içindeki bileşenler daha küçük ve daha hassas olduğu için.... teknik servise götürmende fayda var.....
hocam tekink servise gitmende fayda var eğer avcılarda oturuyorsan pm at sana bi yer öneririm
peki fiyat kaç lira civarı olur
Aynı sorun bendede war
AMD TURİON 64 x 2 2.2 ghz işlemcim Ge FOrce 8600m GS 512 MB ekran kartım 4 GB ram
war önceden canavar gibiydi bilgisayarım. her oyunu full grafik oynardım ama şimdi inanırmısınız oyun sitelerindeki flash oyunlarda bile takılmalar yawaşlamalar oluyo :D
ne yapabilirim?
kendine güveniyorsan tek başınada yapabilirsin, bunun için termal macun al, yıldız uçlu tornavida
-fanın havalandırmasının olduğu yerin alt kısmında fan için bi bölme vardır ordaki vidaları sök, kapağı çıkart
fanın ve işlemcinin üstüne uzanan bakır bir soğutucu metal vardır, bunun vidaları işlemcinin üstüne vidalıdır bunlarıda sökün, daha sonra dikkatlice soğutucu metalı çıkartın,
daha sonra fanı sabitleyerek temizleyin, elektrikli süpürge kullanmayın üfleyerek temizlemeye bakın ama fanın dönmemesine dikkat edin(parmağınızla fanın pervanesini tutun ve ufleyin) soğutucuyu temizleyin,(peteklerin olduğu yerler muhtelemelen toz dolmuştur)
- işlemcinin üstündeki eski termal macunu temizleyin dikkatlice, daha sonra yeni termal macunu fazlaya kaçmıcak şekilde işlemcinin üstüne sürün ( termal macununuz yoksa gelinceye kadar diş macunu kullanabilirsiniz (denenmiş bir yöntem)
sonra toplama işlemine geçin,
(denenmiş yöntemdir, asus bilgisayar vardı garantiside bittikten sonra oyun oynarken 80-90 dereceyi görüyordu temizleme işleminden sonra 50-55 lerde)