başlıktada belirttiğim gibi fazlasıyla ısınıyor ve bir çözüm bulamadım sizlerden yardım almak istedim şöyle anlatayım problemi; bilgisayarı 2013 yazında aldım 4 yılını doldurdu ve oyun oynarken (lol,csgo) fps dropları almaya başlamıştım bende format atma gereği duydum son zamanlarda autocad yüklemiştim fazlasıyla bilgisayarı zorlayan bir program ondan kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm düzelmedi ve ısınma problemi de o zaman gözüme battı daha önce yaptığım gibi açıp fanını vs. temizleyip termal macununu yeniledim termal macum kalmamıştı neredeyse içinde ve kapattım bilgisayarı açtıgımda herhangi bir değişiklik göremedim hala ısınıyor hala fps drobu yaşanıyordu core temp adlı programı indirdim ısıyı ölçmek için sistem boştayken 65-70 C sıcaklıklardayken oyuna girdiğimde bu değer 90-100 C arasında oluyordu ayrıca laptop soğutucusuda kullanıyorum bu arada internetten biraz araştırdım ne yapabilirim diye işlemci kapasitesini düşür diyenler olmuştu onu denedim %100 den %75 e düşürdüm şuan oyunlarda 80 C oluyor sıcaklık fps drobu bayağı azaldı fakat oyun içindeyken alt-tab yapıp tarayıcıda gezinince bilgisayarın çok kastıgını hissedebiliyorsunuz çok geç yanıt veriyor komutlara problem neden kaynaklanıyor olabilir sizce şimdilik geçici bir önlem olarak işlemci kapasitesini düşürdüm fakat hep böyle kullanamam sanırım. şuan benim gözlemlediğim bilgisayarın soğutma sisteminin yetersizliğininden işlemcinin aşırı ısınması işlemciyi kısınca ısınma azalıyor çünkü soğutma sisteminde de ya fanım artık verimli çalışmıyor yada şu bakır çubuk eskidi onun değişmesi gerekiyor diye düşünüyorum fakat tam olarak emin değilim sizin görüşlerinizi almak istedim bu arada bilgisayarımın özellikleri şöyle: 8,192 (4,096 + 4,096) MB, DDR3 RAM (1.600 MHz) AMD Radeon™ HD 7610M Ekran Kartı (1 GB bağımsız bellek) Intel® Turbo Boost Technology 2.0 destekli 3. nesil Intel® Core™ i5-3230M İşlemci
çok uzun oldu ama okuyan ve yanıt veren herkese teşekkür ederim
PC laptoplar öyle kalitesiz üretim dandik malzeme fason Çinlilerin çöpleri laptop tamircisine gotur fanı sürekli çalışır duruma getirsinler ya da sen yap ama zamanla fan göbeği bozulur zir zir öter makine