Arkadaşlar ne için bukadar para verip laptop alıyoruz, herkezin kendine göre bir nedeni vardır. Ben mesela evimde bilgisayarım varken gidip birde laptop aldım şimdi masaüstü bilgisayarın yüzüne bile bakmıyorum, çok keyifli bişey ya, bir yandan tv seyretmek koltukta oturabilmek, bel ağrısı yok. Birde seyehate falan gidecek olursam yolda dvd falan seyretmeyi düşünüyorum? Siz neden laptop aldınız veya almayı düşünüyosunuz?
evet ya süper bişey.mesela bir akraba ziyaretine gitmek gerekiyor ailenle, ama senin o akrabayla hiçbir alakan yok mesela alıyorsun yanında makineyi ooohhhh.
hangi bilgisayarı tuvalette otururken kullanabilme lüksü var?hele kablosuz internet varsa.
seyahatte kullanmayı bende çok düşündüm ama türkiyenin zift yoksunu yollarındaki çukurlar sayesinde bu işe pek sıcak bakamıyorum.
en güzeli de dünyanın en sıkıcı yerlerinden biri olan yazlığımızda hayat kurtaran bir alet!
Ders çalışmak için alıyorum ama kimse inanmıyor bana Desktop PC'm gerek ekran kartı gerekse ram düşüklüğü sebebiyle çalıştıracağım programları (photoshop, visual basic .NET vb.) kaldırmıyor. Upgrade etme imkanım yok(ram slotu yok,yeni anakart almam lazım,kasada küçük,yeni anakart alınca kasayı değişmem lazım vs.) Ders haricinde her yerde bilgisayarımın yanımda olması, özellikle benim gibi film izlemeyi seven birisi için canım sıkıldığında açıp film izleyebilmem vb. bir çok nedenden dolayı laptop alıyorum
ben kendime güzel bişiy alamadım daha.ancak benim içi en önemlisi gittiğim yere rahatlıkla götürmek olsa gerek.desktop gibi odaya kapatmıyo adamı.yani evde bağlı kalmıyosun.ayrıca photoshop,dream weaver falan yükle çalış.arkadaşın dediği gibi ihtiyacı olana ders çalışma fırsatı
Arkadaşlar bende toshiba öğretmen labtobu var .çok memnunum .yalnız labtpotan televizyon izliyebilirmiyim ne yapmam lazım.birde izlediğim dvd yi tv ye nasıl aktarıp izlerim.
laptop ın zaten en öenmli ozelliği mobiliteyi sağlaması bu yuzden kesintisiz olarak sizin iş görme sansınızı elde etmenizi gerçekleştirmesidir.bu yonde kimi işyerinden kalma işlerini, kimi okuldaki uğrastıgı office, program ya da çizim odevlerini, kimi çılgın oyun oynama zevkini, kimi kesintisiz internete girebilme iştahını kesintisiz hale getirmek istiyor.ite bu yuzden laptop hayatın vazgecilmez parcası haline gelmekte ve artık luks olmaktan cıkmaktadır. ccaparli arkadasım guzel bir tespitte bulunmus.yazın yazlıkta sıkıldıgınız zaman yanınızda oyalanabileceginiz bir bilgisayarın olması gercekten guzel.Bunu cok iyi anlıyorum cunku eski 166 mı yazlıga goturup 166'da staj defteri yazdıgım daha dogrusu yazmakla bogustugum zamanları hatırladıgımda simdi gülesim geliyor. Esasında laptop ın en sevdigim yönu wireless denen o kavramı yasamamı saglamasıdır.Her noktadan kablosuz internet keyfi gercekten yasanması gereken bir sey. Benim için laptopın birincil amacı işlerimi yürütebilmek.Gerek okuldan gelen gerekse kendi yaptıgımız calısmaları hem mobil olması hem de tek yerde toplanaması acısından laptop da birleştirmek benim için önem teşkil etmektedir.
tv kartı almalısı laptoplar için özel tv kartları mevcut.ya da harici usb girişli tv kartı alabilirsin(usb girişli tv kartlarını desktoplardada kullanabilirsin(örneğin ben ınca usb tv kartı aldım desktop için).görüntüleri kaydetmek içinse tv kartın bu özelliği destekliyor olmalıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: orhan368
Arkadaşlar bende toshiba öğretmen labtobu var .çok memnunum .yalnız labtpotan televizyon izliyebilirmiyim ne yapmam lazım.birde izlediğim dvd yi tv ye nasıl aktarıp izlerim.
Ben de uzun bir düşünme sürecinden sonra laptop aldım. Herkes gibi ben de çok memnunum. Şu anda yataktayım az sonra salona geçebilirim...
Orhan368: Laptoptan TV seyredebilirsin tabiii... Donanım olarak USB ye takılan TV kartları var. Bir de görüntü net olmamakla birlikte internetten yapılan yayınlar var. Ben OnlineTV Player isimli programı kullanarak tv seyrediyorum mesela...
quote:
Orjinalden alıntı: orhan368
quote:
Orjinalden alıntı: gokdeniz26 arkadaşın dediği gibi ihtiyacı olana ders çalışma fırsatı
İlk defa laptopta ders çalışacağıma inanan birisi çıktı. Teşekkürler
Mühendıs adayı oldugum için projelerımız var bu yuzden okulda gereklı ve proje yapmak için fabrıkaya gıdecegız orada gerelklı ve bide okulda beleş ınternet dersde sıralıyorsun ındıreceklerını ondan sonra kapatıyorsun monitoru hoca bır yandan ders anlatıyor sen dınlıyorsun bilgisayarda bır yandan ındırıyor herseyı
Yüklü İşletim Sistemi Microsoft® Windows® XP Home işlemci AMD Sempron? 3100+ işlemci hızı 1,80 GHz Harici Önbellek 256 KB L2 önbellek Yonga Seti ATI RADEON Express 200M yonga seti Standart Bellek 512 MB Azami Bellek En fazla 2 GB bellek yuvaları 2 SODIMM yuvası Bellek Yükseltme 2048 MB a kadar yükseltilebilir Dahili Sabit Disk Sürücü 60 GB 4200 rpm CD-ROM ve DVD DVD+/-RW Sabit Görüntü türü TFT Görüntü boyutu 15,0 inç çapraz En çok 128 MB paylaşılan sistem video belleği 1024 x 768 XGA TFT (16 milyon renk) boyutlar 32,8 x 26,7 x 3,1 (önde) cm Ağırlık 2,72 kg (optik sürücüyle birlikte)
Önceden yüklenmiş yazılım HP Tek Tuşla Erişim Düğmesi Yazılımı, HP Mobile? Yazıcı Sürücüsü, Synaptics Dokunmatik Yüzey Sürücüsü, HP Yardım ve Destek, HP Wireless Assistant, Sonic RecordNow!, InterVideo WinDVD - DVD Player
Yazılım Dahil CDde Sunulan Yazılımlar: InterVideo WinDVD Creator ? DVD Authoring; Yazılımlar Internetten edinilebilir: HP Client Manager Software, HP ProtectTools için Akıllı Kart Güvenliği
Güç Özellikleri 6 hücreli, yüksek kapasiteli, Lityum-İyon (52Wh) Harici 65W AC adaptör
Ses HP Premier Sound 16 bit ses, ses çıkışı/kulaklık jakı, mikrofon jakı, tümleşik mikrofon, stereo hoparlörler
Kablosuz Teknolojileri Broadcom 802.11b/g
Kablosuz yeteneği Evet
Ağ arabirimi NetXtreme Gigabit Ethernet Controller 10/100/1000 NIC
Genişletme Yuvaları 1 tür I/II PC Kartı yuvası 32-bit CardBus ve 16-bit kartları veya 1 isteğe bağlı tümleşik Akıllı Kart okuyucusunu destekler, 1 Express Card 54 yuvası, digital media yuvası: 6 sı 1 arada ortam okuyucu
Harici I/O Portları 3 USB 2.0, VGA, ses giriş/çıkış hattı, 1394, güç, RJ-11, RJ-45, Kensington kilidi yuvası, S-video TV çıkışı, yerleştirme konektörü, Seyahat pili konektörü
Klavye Tam boyutlu klavye
İşaret aygıtı Kaydırma bölgesi bulunan dokunmatik yüzey
Güvenlik Yönetimi HP ProtectTools, tümleşik HP Biyometrik Parmak İzi Okuyucu, HP Sürücü Kilidi, Akıllı Kart (isteğe bağlı), Kensington kilidi, Altiris tarafından sağlanan HP Local Recovery, Symantec? Norton Antivirus
Takma çözümü HP Yerleştirme Birimi, HP Gelişmiş Yerleştirme Birimi, Dikey Taban, HP Harici MultiBay II yerleştirme birimi (tümü ayrı satılır) buda benim bilgisayarım sizce iyiy mi?????? bide ben amd sempron ile centrino arasındaki far ne
bilgisayarım sizce iyiy mi?????? bide ben amd sempron ile centrino arasındaki fark ne
ya bu soru o kadar zormu yukarıda ki soru yani
bende var evde 2 tane biri sonoma bri sempron ben sempronu daha çok seviyorum kasmıyor hiç değilse biraz yuklenince.......
quote:
Orjinalden alıntı: heavymetal
bilgisayarım sizce iyiy mi?????? bide ben amd sempron ile centrino arasındaki fark ne
bir kere masada daha az yer tutuyor onun dışında okulda sunumlarda ve bazı derslerde lazım oluyor(okulun labında ki kötü bilgisayarlarla autocad çalışmak ölüm resmen) bunun dışında bir de evde istedeğin yerde isteediğin gibi oturup nete bağlanıyorsun ki işte en güzel özelliklerden biride bu bence
quote:
Orjinalden alıntı: bscol
bende var (8220 kardeşimin)evde 2 tane biri sonoma bri sempron ben sempronu daha çok seviyorum kasmıyor hiç değilse biraz yuklenince.......
quote:
Orjinalden alıntı: heavymetal
bende yazlıga felan gıderken alıyorum yanıma.. flim izliyorum mp3 lerimi felam.. bu yönüyle süper bir alet.. taşinması cok iyi....
ama kullanırken dikkat etmek lazım.. hasass baya..
Katılıyorum.Hasas bir alet.Ama kullanışlı. Benimkinde fan bazen gürültü yapıyor ve çok ısınıyor.Acaba fanı değiştirsem ses düzelirmi.Sanki metale sürter gibi ses geliyor bazen.Bıçak bileylersiniz ya o sesten.
benim nedenim sadece açgözlülük
Yer Kaplamıyor. Sessiz. Taşınabilir.
Benim için en büyük özellikleri.
Yer kaplamıyor desktoplar gibi yok kasa yok klavye yok mouse vs vs... bir masa harcamak zorunda kalmıyoruz...(benim desktoptan pek farkı kalmadı ext. parçalar yüzünden ama olsun)
Çok büyük masraflar ile çok sessiz bir desktop ta yapmak mümkün sanırım.Ama laptop bu konuda daha avantajlı.Geceleri açık DLL yapıyorum ve sıfır ses...
İstediğim heryere götürebiliyorum.Helede kablosuz yokmu...Tadından yenmiyor..Hergün teyzemlerde kalıyorum artık(yan apartmanda 2mbit li USR9108 var ve şifresi 1-8 )