Şimdi Ara

Laptop Klavye Çalısmıyor bakın ne hatası veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim laptop'um aidati m3c model eski bi laptop

acılırken siyah ekranda beyaz yazılarda su hata kodları geliyor

Warning - cmos checksum invalid

warning keyboard controller failure

en alttada f1 f2 felan yazıyor ama tıklayamıyorum usb klavye ile deniyorum ama normal evde 2 tane usb klavye var calısan laptopda calısmıyor o ekranda kalıyorum yapmam gerekenler nelerdir biraz pc bilgim var yardımcı olmak isteyen arkadaslardan ALLAH razı olsun hayır duamı alırlar gercekden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joker1455 -- 12 Nisan 2013; 1:55:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: joker1455

benim laptop'um aidati m3c model eski bi laptop

en alttada f1 f2 felan yazıyor ama tıklayamıyorum usb klavye ile deniyorum ama normal evde 2 tane usb klavye var calısan laptopda calısmıyor o ekranda kalıyorum yapmam gerekenler nelerdir biraz pc bilgim var yardımcı olmak isteyen arkadaslardan ALLAH razı olsun hayır duamı alırlar gercekden

Bios Pilini Değiştir Sorun düzelir.

Diğer Problemde anakartının Klavyeyi görmemesinden kaynaklanan bir sorun. Fakat bios pilini değiştirdiğinide oda düzelir büyük ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 12 Nisan 2013; 1:30:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcExpertt

quote:

benim laptop'um aidati m3c model eski bi laptop

Bios Pilini Değiştir Sorun düzelir.

Diğer Problemde anakartının Klavyeyi görmemesinden kaynaklanan bir sorun. Fakat bios pilini değiştirdiğinide oda düzelir büyük ihtimal.
    tsk ederim öncelikle cevabın icin ALLAH razı olsun..

peki klavye neden işlemiyor devam etmek için f1 tusu felan diyor altta

• quote:

tsk ederim öncelikle cevabın icin ALLAH razı olsun..

peki klavye neden işlemiyor devam etmek için f1 tusu felan diyor altta

Alıntıları Göster
    benim dier laptopdan bios pilini degiştirsem olurmu fark edermi baska bi marka laptop varda
  • quote:

benim dier laptopdan bios pilini degiştirsem olurmu fark edermi baska bi marka laptop varda

Her bios pili aynı olmayabiliyor. pilin üzerinde numarayı not edip bilgisayarcıdan yenisini almanızı tavsiye ederim. Pahalı birşey değil 10 tl civarında.
    Klavyende büyük ihtimalle ondan dolayı işlemiyordur bios pilini değiştirdiğinde sorun düzelicektir diye düşünüyorum.
    Allah hepimizden razı olsun.
  • quote:

quote:

Her bios pili aynı olmayabiliyor. pilin üzerinde numarayı not edip bilgisayarcıdan yenisini almanızı tavsiye ederim. Pahalı birşey değil 10 tl civarında.
    Klavyende büyük ihtimalle ondan dolayı işlemiyordur bios pilini değiştirdiğinde sorun düzelicektir diye düşünüyorum.
    Allah hepimizden razı olsun.

Alıntıları Göster
    laptopu dediginiz üzere söktüm fakat bios pili normal pclerdeki gibi degil 2 tane kablo ile baglı soketli degil yeşil plastik bi bant gibi bişeyin torba gibi i,çinde 2 tane kabloyla balı siyah kırmızı sabit bi yerde yuvalı degil nasıl degiştiricem

• quote:

laptopu dediginiz üzere söktüm fakat bios pili normal pclerdeki gibi degil 2 tane kablo ile baglı soketli degil yeşil plastik bi bant gibi bişeyin torba gibi i,çinde 2 tane kabloyla balı siyah kırmızı sabit bi yerde yuvalı degil nasıl degiştiricem

Bahsettiğiniz buna benzer birşey sanırım. kablo ordan çıkıyor ikili pin şeklinde. Çıkarıp bilgisayarcıya götürün ve aynısından isteyin uyumlu olanı verecektir.
    yada bilgisayarınızın marka ve modelinide söylerseniz uygun bios pilini verirler. ama siz yinede bios pilini götürüp yenisini alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 12 Nisan 2013; 1:48:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bahsettiğiniz buna benzer birşey sanırım. kablo ordan çıkıyor ikili pin şeklinde. Çıkarıp bilgisayarcıya götürün ve aynısından isteyin uyumlu olanı verecektir.
    yada bilgisayarınızın marka ve modelinide söylerseniz uygun bios pilini verirler. ama siz yinede bios pilini götürüp yenisini alın

Alıntıları Göster
    bildiginiz kolyeyi düsünün zinciri 2 tane kablo olarak düsünün 2 tane kablo geliyor kolyenin simgesinide pil olarak düsünün 2 kablo pilde birleşiyor kırmızı olan + kutup başına bi metal plaka sayesinde yaklasık yarım santim bi plaka press baskılı pile kaynaklı nokta kaynak olarak siyah kablodada metal aynı plaka - kutubuna press baskılı

• quote:

bildiginiz kolyeyi düsünün zinciri 2 tane kablo olarak düsünün 2 tane kablo geliyor kolyenin simgesinide pil olarak düsünün 2 kablo pilde birleşiyor kırmızı olan + kutup başına bi metal plaka sayesinde yaklasık yarım santim bi plaka press baskılı pile kaynaklı nokta kaynak olarak siyah kablodada metal aynı plaka - kutubuna press baskılı

Eklediğim resimdeki gibi değil mi hocam ?

Ayrıca konu başlığınızı değiştirin yoksa konu kilitlenebilir. Başlığınıza konu ile alakalı birşey yazın
    Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 12 Nisan 2013; 1:52:18 >
  • quote:

quote:

Eklediğim resimdeki gibi değil mi hocam ?

Ayrıca konu başlığınızı değiştirin yoksa konu kilitlenebilir. Başlığınıza konu ile alakalı birşey yazın
    Edit

Alıntıları Göster
    evet aynen öyle soket kablosundan cıkarttım yarın alacagım götürüp düzelirmi dersiniz ihtimal bana klavyede çalısmıyor gibi geldide hatadan dolayı öyle sandım olabilirmi bios pilinden yani

• quote:

evet aynen öyle soket kablosundan cıkarttım yarın alacagım götürüp düzelirmi dersiniz ihtimal bana klavyede çalısmıyor gibi geldide hatadan dolayı öyle sandım olabilirmi bios pilinden yani

Hocam cmos hatası bios pilinden kaynaklanan bir sorun.
  • quote:

quote:

Hocam cmos hatası bios pilinden kaynaklanan bir sorun.

Alıntıları Göster
    çok tsk ederim insallah klavyede calısır

• quote:

çok tsk ederim insallah klavyede calısır

Alıntıları Göster
    Bir arkadaşta daha olmuştu bu hata bios pilini değiştirdiğinde Sorun düzelmişti
    yarın pili değiştirin sonucu buraya yazın hocam
  • quote:

Bir arkadaşta daha olmuştu bu hata bios pilini değiştirdiğinde Sorun düzelmişti
    yarın pili değiştirin sonucu buraya yazın hocam
    tmm yazıcam olumlu olumsuz cok tsk ederim ALLAH bin kere razı olsun
  • quote:

Peki hocam kolay gelsin. inşallah
  • quote:

quote:

Peki hocam kolay gelsin. inşallah

Alıntıları Göster
    İçinizi Rahatlamak içinde bulduğum bir yazıyı paylaşıyım.

CMOS checksum error - Defaults loaded
    CMOS bilgisi yanlış, sistem default ayarlarla yüklenecek. Zarar görmüş olabilir. Bu hata bataryanın zayıflaması sonucu çıkabilir. Kontrol edin ve gerekiyorsa değiştirin. Aksi takdirde her açılışta default ayarlar yüklenecektir.

"Alıntıdır"

• quote:

İçinizi Rahatlamak içinde bulduğum bir yazıyı paylaşıyım.

CMOS checksum error - Defaults loaded
    CMOS bilgisi yanlış, sistem default ayarlarla yüklenecek. Zarar görmüş olabilir. Bu hata bataryanın zayıflaması sonucu çıkabilir. Kontrol edin ve gerekiyorsa değiştirin. Aksi takdirde her açılışta default ayarlar yüklenecektir.

"Alıntıdır"

Alıntıları Göster
    klavye hatası gitti ama dier hata aynı ve f2 ve f1 contini diyor siyah ekranda gene calısmıyor klavye

• quote:

klavye hatası gitti ama dier hata aynı ve f2 ve f1 contini diyor siyah ekranda gene calısmıyor klavye

Çıkan hatayı yazabilirmisiniz
  • quote:

quote:

Çıkan hatayı yazabilirmisiniz

Alıntıları Göster
    AYNI HATALAR

WARNING-CMOS CHECKSUM INVALID-RUN SCU
    WARNING-KEYBOARD CONTROLLER FAILURE
    WARNING-NO INTERRUPTS FROM TIMER 0
  • quote:

AYNI HATALAR

WARNING-CMOS CHECKSUM INVALID-RUN SCU
    WARNING-KEYBOARD CONTROLLER FAILURE
    WARNING-NO INTERRUPTS FROM TIMER 0

Hocam Bios'a Girin Default bios yada System default optimize yazar ona tıklayın. ve gelen pencerede "Y" yazıp Enter'a basın ve sonra ayarları kaydedip çıkın

bilgisayarınızı tekrar başlatın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.