Arkadaşlar herkese merhabalar. Konuyu yanlış yere açtıysam, şimdiden affola. Asus n56vz modeli, 8 yıllik bir laptopum var ve geçenlerde red alert denen 2000 li yıllardan kalma oyunu oynamak için açtım, yaklaşık 45 dk oynadıktan sonra ekran bir anda karardı ve laptop bir daha açılmadı. Bir laptop tamircisine götürdük ve kuzey köprüsü yandığı tespit edildi. Neyse sıfır bir kuzey köprüsü alınıp yeniden takıldı. Cihaz açıldı ve guzelce geri toplandı. Buraya kadar sorun yok. Windows vs herşey çalışıyordu. Ekstra olarak makinede sadece dvdrom sürücüsü yerine harici olarak bir diskim vardı, bunu sürekli sök tak yerine dvdrom yuvasına aparatla takmıştım ama bunu da nerden baksaniz 6 yıldır kullanıyordum. Usb leri tek tek denedim kapanmadan önce hepsi sorunsuz çalışıyordu Test amaclı tekrar lanet oyunu açtık, yarim saat çalışmadan sonra ilk seferdeki arıza gibi ekran gitti. Başladığımız yere döndük. Neden olabilir bu hata? Makineden vazgeçmek istemiyorum, i7 işlemcili ve 8gb ram harici ekran kartlı bir model. Gayet işimi gören bir cihaz ve şu an yeni bir pc için 6-7 bin tl vermek istemiyorum
İlk anakartın besleme mosfetlerini kontrol ettirin, ayrıca kuzey köprüsünün çevresindeki tüm kondansatörleri de mutlaka kontrol ettirin, açıkçası aynı oyun benimde severek oynadığım bir oyun şimdiye kadar hiç böyle bir şey duymadım, sizin sorununuz oyun değil bana göre donanım kaynaklı.
quote:
Orijinalden alıntı: TheArchaeologist
İlk anakartın besleme mosfetlerini kontrol ettirin, ayrıca kuzey köprüsünün çevresindeki tüm kondansatörleri de mutlaka kontrol ettirin, açıkçası aynı oyun benimde severek oynadığım bir oyun şimdiye kadar hiç böyle bir şey duymadım, sizin sorununuz oyun değil bana göre donanım kaynaklı.
Hocam mosfetler tek tek kontrol edildi. Hatta bir tanesi epeyce kurumuştu sıcaklıktan, ikisi de değiştirildi. Kuzey Köprüsü değişti. Etrafındaki kondansatörlerden emin değilim, tamir eden arkadaş tester ile ölçtü. Donanımsal bir ariza olduğu kesinlikle doğru ama neden olduğu hakkında fikir yürütemiyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme