Şimdi Ara

LAPTOP LCD TV MÜZİK SETİ BAĞLANTISI YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptop ile LCD Tv bağlantısını HDMI kablo ile yaptım. Hem görüntü hem ses alabiliyorum.
    Müzik seti ile LCD Tv bağlantısını da scart çoklayıcı ile AUX üzerinden yaptım. Buradan da receiver sesini alabiliyorum.

FAKAT BİR TÜRLÜ LAPTOPTAN LCD 'YE AKTARDIĞIM SESİ MÜZİK SETİNE AKTARAMADIM. IN- OUT SCARTIM DA DA VAR POZİSYONLARI
    DEĞİŞTİRİYORUM BİR TÜRLÜ OLMUYOR LÜTFEN YARDIM EDİN.

• Laptoptan LCD ye ses HDMi ile aktarmışsın
    PC den müzik setine aktarman için PC deki kulaklık çıkışının aktif olup olmadığına bak

TVde audşo aout var mı yazdıklarına göre yok anlıyorum ben
    LCD deki sesi aktarmak istiyorsan gene TV nin kulaklık çıkışına takcaksın
  • Öncelikle Teşekkürler....
    Anladığım kadarıyla görüntüyü HDMI'dan sesi laptopun kulaklık çıkışından vereceğim. (Resimdeki kablo). Bunu denedim başarılı oldum fakat her seferinde
    Laptopu bağladığımda ayrı kablo uydu alıcısını bağladığımda ayrı kablo kullanmam gerekecek. Benim amacım tek kablo ile bu işi
    halledebilmek. Ben şöyle yaptım; HDMI ile hem sesi hem görüntüyü aktardım. Scart çoklayıcı ile hem TV'ye hem müzik setinin
    AUX çıkışına bağlantı yaptım. Ses ve görüntü TV'ye aktarıldığı için otomatik olarak müzik setine aktarılması gerekmiyor mu? Bunda
    başarılı olamadım....
    Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kskliefe -- 5 Eylül 2010; 13:05:36 >

• bağlantılarını basit bir şema ile çizersen daha iyi olur
    LCD den setin AUX girişine resimdeki kablo ile aktarırsın başka türlü olması için TV üzerinde ses out olması lazım
    Tv lerin arkasındakiler hep giriştir çıkış her TV de yoktur
    Sadece kulaklık çıkışı her zaman bu amaç için kullanılır zaten
  • Çizimi ancak böyle hazırlayabildim. Şekil-2 'deki gibi olduğu zaman; görüntü HDMI'dan , ses laptopun hoparlör çıkışından elde etmekteyim.
    Böyle olunca müzik setinin arkasındaki kabloyu (uydu alıcısından gelen) çıkarıp laptoptan gelen ses kablosunu takmam gerekiyor. Çünkü hem uydu alıcısından
    hem laptoptan ayrı kablo geliyor.
    Şekil-1 'de ise HDMI'dan hem ses hem görüntü LCD TV'de. LCD'den scart ile (ilk mesajımdaki INPUT-OUTPUT) müzik setine bağladım.
    Sesi bu şekilde müzik setinden alamadım. Scart üzerindeki INPUT-OUTPUT tuşları ile bu işi halletmem gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kskliefe -- 5 Eylül 2010; 15:10:02 >

• Aynı şeyleri tekrar ediyoruz
    LCD nin scart girişleri dışarıya ses ve görüntü vermez
    Scart aparatında giriş + çıkış seçmesi önemli değil
    LCD arkasında soketlerde AUDiO OUT yazan bir yer varsa ancak oraya takmalısın
  • Laptopun mikrofon çıkışına taktığım kabloyu LCD'nin çıkışında uyan bir yuva buldum ve taktım. Fakat sonuç başarısız. Ben de Şekil-2'deki gibi kullancağım artık... Yardımların için teşekkürler....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.