Onarım modunda açılıyor klavye falan soruyor sebebi nedir ? Detroit oynuyordum ara bir kısımda oyunu alta aldım biraz chromeda gezindim tekrar oyuna dönmek istedim baktım kasılmalar falan var kapattım yeniden başlattım böyle bir ekran geliyor klavye falan soruyor. Geçenlerde ssd eklemiştim yeni eklediğim ssdde önceden kalma windows vardı onu falan sildim ama efi ve kurtarma bölümlerini biçimlendirememiştim makine oradan mı başlattı acaba sebebi nedir ? Görselleri ekliyorum. ![]() ![]() |
Laptop oyunda kasmaya başladı yeniden başlattım
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Efi partition’ı sorun yaratmış olabilir. Onu elle veya bi programla onarmayı deneyebilirsin.
www.diskpart.com
How to Repair EFI Bootloader on a GPT HDD for Windows 11/10/8/7?https://www.diskpart.com/articles/how-to-repair-efi-bootloader-on-a-gpt-hdd-5740i.html
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aslında direkt yeni taktığım ssdyi söksem sorun çözülür mü onu düşünüyorum ama bu zamana kadar bir sıkıntı yoktu yani kapat açta sıkıntı olmuyordu ne olduysa yeniden başlatta böyle oldu
-
Söktükten sonra windows sorunsuz açılsa bile söktüğün ssd’yi biçimlendirmek için tekrar takman gerekecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen işte orasını nasıl yaparım onu düşünüyorum bende ama saçma yani sonuçta boot ettiği yer belli o dosyaları nasıl karıştırıyor çözemedim. Birde sizin attığınız programı nasıl kuracağım masaüstü gelmiyor güvenli mod açsam kurulur mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergin asistanı -- 12 Şubat 2025; 15:41:7 > -
problem tam tahmin ettiğim yerden çıktı eşşek kafam o ssdyi tam biçimlendirmeden kullandım efi ve kurtarma diye 2 bölüm silinmiyordu 800 mb civarı yer kaplıyorlardı bende salladım açıkçası 500 gb yerde 800mbye mi takılacağım dedim detroiti bu ssdye kurdum şimdi çıkan sıkıntıdan dolayı komple sıfırlamam lazım oyun kayıtlarıda çöp olacak sadece efi ve bu kurtarma denilen zamazingoyu o ssdden silmenin bir yolu yok mudur format flaşı ile sadece bu kısımları temizleyemez miyim ?
-
Gparted yüklenen live Linux isosu ile silip geç, efi hala sorun çıkarıyorsa en kolay yolu easyuefi ile girdiyi sil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toporov -- 12 Şubat 2025; 20:40:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
format flaşı ile halledeceğim bakalım.
-
uzun bir sök tak mesaisi ve format flaşı hazırlama tantanasından sonra meseleyi kökünden çözdüğümü düşünüyorum. Detroit kaydını silmeden bu işi hallettim aklıma ps5e m2yi takıp ps5 sistemi üstünden biçimlendirip laptopa geri takmakta geldi ama bu fikir abartı olur diye vazgeçtim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X