Şimdi Ara

laptop pili sarj olmuyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gecen gun farkettim hep elektirkle kullaniyodum laptopu pili ustunde takilidi cikardim adaptoru acilmadi laptop farkettim ki pil sarj olmamis.1 seneyi yeni gecti alali laptopu bukadar cabuk bozulurmu pili.yada baska birseyden kaynaklanabilirmi.

• compaq vardı 2 senelik. pili bittii benimkinide. yeni pil alacaksın
  • garantisi daha 1 sene var garanti kapsamina girer mi
  • bazen şarj etme ünitesi bozuluyormuş
    pil-adaptör sağlam oluyor ama şarj edemiyor
    deneme şansın varsa bi dene başka laptopta...
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

bazen şarj etme ünitesi bozuluyormuş

nasi diyim sarj adaptorun ucunu sokup takinca sarj oluyo biraz sonra tekrar duruyo.5-6 kere denedim ole yuzde 34 e kadar geldi sonra bisi olmasin diye yapmadim bi daha.
  • batarya nem kapmıs, sarsılmıs olabilir. Yada bataryanın laptopa baglantı dişlerini bir problem olabilir. Bunlara dikkat et.
  • aynı sorun bende de var yaklaşık 1.5 senedir compaq r3000 kullanıyorum pili şarz olmuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa85

quote:

nasi diyim sarj adaptorun ucunu sokup takinca sarj oluyo biraz sonra tekrar duruyo.5-6 kere denedim ole yuzde 34 e kadar geldi sonra bisi olmasin diye yapmadim bi daha.

tahmin ediyorum en sık görülen -en azından benim --arıza ..adaptör girişinde temazsızlık yapıyor 1 yıl olduysa umarım garantisi devam ediyordur --buralardan faturalı almışsındır --yoksa tamiri için hernedense falza işçilik ücreti alıyorlar...umarım yanılıyorumdur
    son bir şey daha diyeyyim..arızadan emin olmadan sakın batarya felan alma sorun onda değilse boşa para harcamış olursun ..bazı servisler ücretsiz arıza tespiti yapıyor sanırım...

• hocam adaptörün ucunda oksitlenme olabilirmi acaba aynı problem bendede olmuştu. daha sonra baktımki oksitlenme yapmış, oksiti kazıyarak çalıştırmıştım
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mustafa85

quote:

tahmin ediyorum en sık görülen -en azından benim --arıza ..adaptör girişinde temazsızlık yapıyor 1 yıl olduysa umarım garantisi devam ediyordur --buralardan faturalı almışsındır --yoksa tamiri için hernedense falza işçilik ücreti alıyorlar...umarım yanılıyorumdur
    son bir şey daha diyeyyim..arızadan emin olmadan sakın batarya felan alma sorun onda değilse boşa para harcamış olursun ..bazı servisler ücretsiz arıza tespiti yapıyor sanırım...

1 seneye yakin daha garantisi var.faturali aldim tabiki.ama adaptor girisinde temassilik olsa elektriklede kullanamam laptopu.

• Laptoplarda batarya ömrünü uzatmak için; ortalama ayda 1 sefer komple adaptörsüz şarjı bitirip yeniden şarz ederseniz pil ömrü uzuyor. Sürekli adaptör üzerinden kullanılan laptoplarda pil sürekli şarja maruz kaldığı için pil şarj özelliğini kaybedebiliyor. İkinci bir ihtimalde anakart üzerinde bu şarj işlemini gerçekleştiren devre arızalanıyor. Garanti her iki ihtimaldede size yardımcı olacaktır.
  • arkadasım temassızlık olma ıhtımalı de cok kuvvetlı benimki garanti dısıydı. tum pc ciler yapamadı.

elektronıkcıye gittim durumu anlattım yarım saayt sonra gel dedi verdi elime sapasaglam bi sekılde:D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.