Şimdi Ara

Laptop Prizdeyken Höparlör Cızırtısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptop prize takılıyken ses sisteminden çok rahatsız edici cızırtılar geliyor, laptopu prizden çekince cızırtı gidiyor.
    Ses sistemini telefona bağladığım zaman cızırtı olmuyor şarja bağlasam dahi. Ayrıca höparlörün stereo çıkışına parmağımı dokunduğum zamanda cızırtı başlıyor.
    Yeni bir binadayım zannediyorum ki her odada topraklama vardır. Bu ne kaynaklı olabilir nasıl çözebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osman_E -- 14 Ekim 2014; 22:39:42 >

• aynısı bende de olmuştu. Diana 2500s mi ne ondan var yıllardır kullanıyorum sorun yok laptopla kullanmaya başladıktan sonra bela oldu. Sonra kendiliğinden geçti. Bu arada evimiz çok eski 40 yıl vardır herhalde eski tip çevirmeli sarmalı sigorta var :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm var ama çok karışık kabloyu oynatıyorum o sinir bozucu ses kesiliyor prize oturmada mı sorun var kabloda mı bilemedim.
  • Osman_E kullanıcısına yanıt
    Oncelikle duzgun bir topraklama var mı?
    Smpsler( laptop adaptoru de bir smpsdir.) çalışırken şebekeye yüksek frekanslı harmonikler yayar. Duyduğunuz ses bundan kaynaklanıyor olabilir. Yüksek guclu smpslerde bu durumu engellemek için PFC adı verilen bir devre eklenir. Adaptır orjinal değilse büyük ihtimalle pfc yoktur.Orjinal bir şey ise pfc devresinde problem olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Ekim 2014; 13:41:55 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.