Şimdi Ara

laptop şarj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar casper nirvana sp15 model laptopum var sorunum batarya şarj da iken prize takılı doluyor diyor ama dolmuyor.simge 5-10 saniye kadar hareket ediyor ve duruyor şarj ışığı yanıyor.laptop kapalı ikende sonuç aynı.hatta bir gece şarjda bıraktım yine sonuç aynı.bataryayı farklı cihaza taktığım zaman şarj ı full e kadar doluyor yani batarya arızası yok.değişik şarj aleti denemeside yaptım sonuç yine aynı.bu sorunla ilgili forumlarda onlarca konu var ama çözüm yok.şarj aleti takılıyken çalışıyor.bataryayı başka pc de şarj edince batarya ilede çalışıyor.şarj aleti takılıyken şarj yüzdesi aşağı düşmüyor şarj da olmuyor.hotfix yazılımlarını da kurdum onlardada bi ayar bulamadım(şarj durdurma gibi)

sizce hangi yolu izlemeliyim:

şarj eltinin takıldığı yuvadaki pin de yani yuvanın ayağında sorun mu olabilir?
    anakartın şarj entegresimi
    yoksa farklı bir çözümü olan varmı

lütfen saçma sapan cevap yazıp elinizi yormayın (yok efendim bataryayı takamamışsındır işte şarj aleti bozuktur vb..)

• Aynı sorun bende de olacak tahminimce. Yokmu yardımcı olacak ?
  • hocam laptop bataryaları sonsuz değildir anca düzgün kullanımda ömrünü uzatırsın kötü kullanımdada ömrünü düşürürsün. mesela 3 yıl önce abime alınan laptopun şuan bataryası bitti hiç şarj olmuyor çöp oldu yani. uyan başka bir batarya takıp dene şarj ediyormu laptop diye etmiyorsa laptopu tamir ettirirsin ki bu giriş sorunuysa ucuza içindeki enerji üretim sağlayan mekanizma bozulduysa en az 150 liraya diye duymuştum tamiri oluyor. kolay gelsin. umarım yorumu saçma sapan bulmamışındır.
  • sence saçma sapan değilmi ben yukarda yazmışım bataryada sıkıntı olsa başka laptop da şarj olurmu? onu geçtim ben onun tamirini yapabilecek durumdayım ayrıca o soketin yenisi 10 lira civarında ben teknik bilgisi olan varsa yorum yazsın istiyorum yani entegreyi yada ayağı söküp test edip arızayı bulma yoluna gitmek istemediğim için bu sorunla karşılaşan ve çözümü bulan varsa direk onu söküp değiştirmek istiyorum sonuçta ısı veriyorsun yol kalkma ihtimali var.o yüzden senin verdiğin cevap benim konumun yanından bile geçmiyor.sorun aslında belli bana göre :

1. şarj aletinin girdiği pc deki soket
    2. şarj entegresi
    3. yada şarj entegresinin yolunda şase önemli olan hangi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaha -- 31 Aralık 2012; 15:50:15 >
  • ANLADIĞIM KADARIYLA BATARYA ŞARJ ÜNİTESİNDE PROBLEM VAR..ÖNCELİKLE BATARYA ÇIKIŞINI KONTROL ET..İLK 2 PİNDE 15 İLA 19V ENERJİ OLMALI..ORTADAKİ PİNDE 3.3V..EN SON 2 PİN ŞASEDİR
    BATARYA ŞARJ ENTEGRENİN İSMİ NEDİR..39A126 VAR..ISL6251 VAR VE BUNLARA BENZER BİRÇOK ENTEGRE TİPİ..ISL 6251 LERİN DİBİNDE 10 OHM DEĞERİNDE DRENÇLER VAR..KONTROL EDEBİLİYORSAN BİR BAK SAĞLAM MI..EN SON İHTİMAL 3.3 ŞARJ SİNYALİ VEREN I-O ENTEGRESİ VAR..ONU DEĞİŞTİR..ŞAYET BUNLARI YAPACAK ALET EDEVATIN YOKSA İYİ TANIDIĞIN BİR TEKNIK SERVİSE GÖTÜR İNCELESİNLER...İSTANBUL ANADOLU YAKASINDAN GEÇERSEN HERZAMAN YARDIMCI OLABİLİRİM..İYİ GÜNLER DİLERİM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.